طرز تهیه آش دندونی
یکی از آش های لذیذ و سنتی ما ایرانی ها آش دندونی نوزاد است که از قدیم الایام زمانی که اولین دندون نوزاد در می آید پخته می شود و به همین مناسبت آش دندونی درست میکردند و در بین دوستان و آشنایان پخش میکردند و معتقد بودند که وقتی این آش تهیه شود بقیه دندان های کودک راحت تر در می آید.
مواد لازم برای آش دندونی نوزاد
- بلغور گندم :۲ پیمانه
- عدس:۱ پیمانه
- ماش :۱/۲ پیمانه
- لوبیا چیتی :۱/۲ پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی:۱/۲ پیمانه
- نخود :۱/۲ پیمانه
- لوبیا قرمز :۱/۲ پیمانه
- پیاز:۲ عدد
- برنج:۱/۲ پیمانه
- آب گوشت :۱ پیمانه
- آب :۱ لیتر
- نمک ، فلفل و زردچوبه :به میزان کافی
- کشک و نعنا داغ در صورت دلخواه :برای تزئین
آش دندونی برای جشن دندان کودک
طرز تهیه آش دندونی :
برای تهیه آش دندونی باید تمام حبوبات را از چندین ساعت قبل خیس دهید و آب آنها را چند بار عوض کنید تا نفخ آنها کاهش یابد و حبوبات زودتر پخته شوند.
هر کدام از حبوبات را می توانید جداگانه بپزید و یا حبوباتی که تایم پخت یکسانی دارند مانند ماش ، عدس و لوبیا چشم بلبلی را با هم و نخود ، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز را با هم بپزید.
بلغور را هم جداگانه بشویید و به مدت ۵ تا ۶ ساعت خیس دهید و نیز مانند بقیه حبوبات چند باز آب آن را عوض کنید تا رنگ آب گندم ها شفاف شود.
برای شروع پخت آش ۲ عدد پیاز را خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا کاملا طلایی شوند. در اواخر پخت زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ پیاز زیبا تر شود و عطر زردچوبه به مشام برسد.
بعد از طلایی شدن پیاز داخل قابلمه ای مناسب تمام حبوبات پخته شده را به همراه پیاز داغ اضافه کنید.
برنج و بلغور خیس داده شده را هم به حبوبات بیفزایید و در نهایت آب گوشت و ۴ لیوان آب معمولی را داخل قابلمه بریزید و حرارت را بالا ببرید تا مواد به جوش بیایند.
سپس حرارت را کم کنید و بگذارید تا آش به آرامی به مدت ۳ تا ۴ ساعت پخته شود و جا بیفتد.حتما در حین پخت چندین بار آش را هم بزنید تا بخاطر لعاب گندم آش ته نگیرد.
در آخر هم نمک آن را تست کنید و به میزان کافی نمک و فلفل اضافه کنید.
کمی نعنا داغ درست کنید و به همراه کشک رقیق شده به سلیقه خود برای تزیین روی آش استفاده کنید.
نکته پخت آش دندونی
- حبوبات را با کمی نمک بپزید.
- مقدار عدس باید دو برابر بقیه حبوبات باشد.
- میتوانید گوشت را ریش ریش کنید و به دلخواه داخل آش بریزید.
- استفاده از برنج باعث لعابدار شدن آش دندونی می شود و بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید.
- اگر در مرحله پخت آش احساس کردید که آب آن کافی نیست، می توانید کمی آب جوش به آش اضافه کنید.
۴.۳۱۴