باورهای اشتباه در بارداری
در زمینه باروری ، باورهای غلط زیادی وجود دارد که نشات گرفته اندوخته های دوستان و آشنایان و قدیمی ها درباره بارداری است. با اینکه بعضی از اندوخته ها می توانند درست باشند، برخی از ان ها خرافات و افسانه ای بیش نیستند.
برخی از این باورهای غلط بارداری باعث نگرانی مادر شده و حتی ممکن است برای مادر و جنین خطرناک باشند. چند باور غیر علمی شایع درباره بارداری را در این بخش از رویش مدیا برایتان آورده ایم ، با ما همراه شوید.
خرافات و باورهای اشتباه در بارداری
باورهای غیر علمی و اشتباه در بارداری
رمز و راز پیچیدن بند ناف دور سر بچه
در ۲۵ درصد جنین ها ، بند ناف به علت حرکات خود جنین دور سر می پیچد اما فعالیت های مادر در این رابطه بی تاثیر است. طویل بودن بند ناف از دیگر عوامل خطر پیچیدگی بند ناف دور گردن جنین است که ربطی به فعالیت های مادر مانند گذاشتن دست روی سر در هنگام خواب ندارد.
بیماری صبحگاهی و احتمال به دنیا آوردن دختر
ابتلا به بیماری صبحگاهی در دوران بارداری در برخی از مواقع به علت تغییرات سطح هورمون ها (استروژن، پروژسترون و هورمون گنادوتروپین جفتی) ایجاد می شود و بر اساس یک تحقیق سطح هورمون گنادوتروپین زنانی که دختر به دنیا می آورند در دوران بارداری بیشتر است.
برخی از افراد نیز علت ابتلا به بیماری صبحگاهی در دوران بارداری را کمبود روی و برخی عوامل ژنتیکی و هورمونی می دانند و در کل ارتباط ابتلا به بیماری صبحگاهی و دختر دار شدن را یک باور خرافی می دانند .
ارتباط ابتلا به بیماری صبحگاهی و تشخیص جنین
خرافات و باورهای اشتباه در بارداری
پله و زایمان زودرس
کیسه آب سبب حفاظت جنین از صدمات فیزیکی می شود اما عواملی مانند سانحه رانندگی یا افتادن از پله یا بلند کردن اشیای خیلی سنگین می تواند باعث ختم بارداری یا سقط جنین می شود. حرکت های خودرو ، حمل اشیا یا تردد از پله ها برای زن باردار همیشه موجب ناراحتی نمی شود و منجر به سقط جنین نمی گردد.
اگر شکم بالا باشد، دختر است
فرم شکم یک زن باردار و جنسیت جنین از رایج ترین باورهایی است که در مورد بارداری وجود دارد. یک باورغلط وجود دارد که در صورت بالا بودن شکم زن باردار یعنی فرزندش دختر است و اگر شکمش پایین باشد یعنی فرزند او پسر است.
اما این باور علمی نیست و فرم و اندازه ی شکم یک خانم باردار به فرم رحم، تیپ بدنی خاص فرد و عضلات شکم (جایگاه رحم، وضعیت و مقدار چربی جمع شده در اطراف شکم )بستگی دارد.
فرم شکم مادر و جنسیت جنین از باورهای اشتباه در بارداری
باورهای اشتباه در مورد جنین در بارداری
هوس غذای شور و شیرین
یک باورغلط دیگر وجود دارد که تمایل مادر به غذاهای شور به معنی پسر بودن فرزند و تمایل مادر به غذاهای شیرین، به معنی دختر بودن فرزند است. اما این باور پشتوانه علمی ندارد و فقط به تمایل به غذا و جنسیت جنین ارتباط دارد.
بچه ات پر مو و سر دل سوزان
بسیاری از خانم های باردار در دوران بارداری دچار مشکلاتی مانند سوزش سر دل می شوند که بسیار شایع است و به این علت ایجاد می گردد که جنین و رحم در حال رشد به معده فشار وارد می کنند و آن را به سمت بالا می رانند و سبب می شوند که اسید معده به سمت مری برگردد و باعث سوزاندن این ناحیه و نقطه انتهایی مری شود.
برای اینکه این حالت در شما ایجاد نشود باید بعد از خوردن غذا بنشینید و دراز نکشید و زمان خواب سرتان باید از تنه تان بالاتر قرار گیرد . همچنین شما می توانید داروهای آنتی اسید بعد از مشورت با پزشک متخصص زنان مصرف کنید.
باور اشتباه ارتباط سوزش سر دل بارداری و پرمو بودن بچه
افکار غلط و باورهای اشتباه قدیمی ها در مورد بارداری
تعیین جنسیت با ضربان قلب جنین
قدیمی ها و برخی از افراد براین باورند که تعداد ضربان قلب با جنسیت کودک در ارتباط است اما این باور پایه علمی ندارد و باید برای اطلاع از جنسیت فرزندتان سونوگرافی انجام دهید .
غذاهای تند و زایمان زودرس
زایمان توسط عوامل فیزیولوژیکی بدن شروع می شوند که برخی از این عوامل کشف نشده و ناشناخته هستند. در صورتی که برنامه غذایی منظم و سالمی داشته باشید مصرف هیچ ماده غذایی نمی تواند موجب زایمان زودرس شما شود .
زایمان زودرس با خوردن غذای تند از باورهای اشتباه در بارداری
باورهای اشتباه در بارداری را بشناسید
نیاز به استراحت بیش از حد در بارداری
بی حالی و خستگی در سه ماههٔ اول بارداری طبیعی است اما دلیلی وجود ندارد که خانم باردار در صورت طبیعی بودن شرایطش کارهای رومزۀ خود را کنار بگذارد و فقط استراحت کند فقط باید در این دوران کارهایش را با احتیاط انجام دهد زیرا استراحت بیش از حد در دوران بارداری باعث چاقی بیش از اندازۀ مادر و جنین می شود .
رنگی شدن چشم جنین
اگر چشم های شما یا همسرتان رنگی نیست و ژن رنگی شدن چشم در شما وجود ندارد، کودک شما چشم رنگی نخواهد داشت زیرا کودک شما حاصل ژن های شما و همسرتان است پس این باور که در دوران بارداری هنگام نگاه کردن به فردی با چشم های آبی فرزندتان نیز چشم هایش آبی شود ، اشتباه است.
نگاه کردن به چشم های آبی برای رنگی شدن چشم جنین
شایعات و باورهای اشتباه در بارداری
باهوش شدن کودک
تغذیه در رشد سلول های مغز جنین موثر است پس مصرف خودسرانۀ دارو یا استفادۀ بی رویۀ دم نوش ها در بارداری برای باهوش شدن جنین کار و باور اشتباهی است پس بهتر است خودتان مقدار داروهایتان را افزایش ندهید و به پیشنهاد دیگران ماده غذایی خاصی مصرف نکنید.
نوزاد درشت تر، سالم تر
وزن نرمال هر کودک باید ۳ کیلو و ۲۰۰ گرم و حداقل ۲ کیلو و ۵۰۰ گرم و حداکثر ۴ کیلوگرم باشد. باور اشتباهی در بین مردم وجود دارد که نوزادی که درشت باشد، سالم تر از نوزادی است که وزن معمولی دارد به همین خاطر خانم های باردار ، در طول بارداری غذاهای چرب و سنگین می خورند و بیش از اندازه استراحت می کنند. این کار فقط سبب چاق شدن مادر و وزن زیاد نوزاد می شود.
باورهای اشتباه در بارداری و وزن نوزاد
مسائل غیر علمی و باورهای اشتباه در بارداری
اگر به ماه گرفتگی نگاه کنی، بچه ات لب شکری می شه.
برخی از افراد معتقدند که خسوف، نیشی است که رخ ماه را زده است و اگر زن باردار به آن نگاه کند، همین بلا سر فرزندش می آید و به همین دلیل مادر باید همیشه یک سنجاق تیز به لباسش وصل کند تا این بلا دفع شود اما لب شکری شدن کودک به علت عوامل پیچیده ژنتیکی و محیطی در افراد بروز می کند.
اگه زیاد میوه نخوری، بچه ات موقع دنیا اومدن کثیف می شه.
خوردن میوه هیچ ربطی به وجود داشتن یا نداشتن چربی و خونابه روی بدن نوزاد ندارد. پس خوردن میوه سبب نمی شود که نوزاد کثیف به دنیا آید بلکه همه نوزادان در بدو تولد با لایه ای از چربی محافظ به نام ورنیکس پوشیده شده اند.
باورهای اشتباه در بارداری در مورد میوه نخوردن
باورهای اشتباهی که در دوران بارداری می شنویم
اگه شیر و پنیر زیاد بخوری، سر بچه ات جوش سفید می زنه.
جوش های سفید روی سر بسیاری از نوزادان به علت مقدار زیاد چربی در جمجمه نوزاد است؛ این جوش ها ی بی خطر ارتباطی به میزان لبنیاتی که مادر مصرف کرده ندارد. زنان باید در دوران بارداری کلسیم و لبنیات مصرف کنند زیرا این مواد بسیار برای زنان باردار مفید هستند.
سونوگرافی به نوزادتان آسیب می زند
در صورت داشتن رشد طبیعی جنین، باید سه بار در طی این بارداری به سونگرافی بروید و بیش از این تعداد تنها در صورتی که خطری نوزاد شما را تهدید کند لازم است به سونوگرافی بروید.سونوگرافی فاقد اشعات یونیزه است و پزشک می تواند مشکلات خطر آفرین برای نوزاد و مادر را قبل از وخیم شدن آن ها تشخیص دهد.
رویش مدیا