۱۲ ژوئن، روز جهانی فلافل
هر سال در ۱۲ ژوئن، عاشقان فلافل دور هم جمع می شوند، روز جهانی فلافل را جشن می گیرند و به کسانی که هرگز تابحال فلافل نخورده اند، آن را پیشنهاد می کنند. “بن لنگ ” در سال ۲۰۱۲، روز جهانی فلافل را نامگذاری کرد.
هنوز مشخص نیست که مفهومی به نام فلافل دقیقا از کجا و چگونه آمده است. اما چنانچه در این بخش از گوناگون رویش می خوانید بسیاری از مردم بر این عقیده هستند که اولین بار آن را در کشور مصر خورده اند، یعنی زمانی که مسیحیان آن منطقه از این وعده غذایی قبل از جشن کریسمس به جای گوشت استفاده می کردند که علت آن هم پخت سریع بود.
اوایل اینگونه بنظر می رسید که فلافل از لوبیا درست شده است، زیرا در آن زمان تصویری از نخود در دسترس مردم نبود. این غذا کم کم به مناطق شمالی هم راه پیدا کرد، بعضی از افراد نیز عقیده دارند ریشه این غذا به قبل از مصر فارائونیک برمی گردد. اما هنوز هیچ کس قطعی در این باره مطمئن نیست.
در شرق میانه و مصر، فلافل یک غذای محبوب خیابانی محسوب می شد و اکثرا توسط افراد زیادی مصرف می شد. این روز ها نیز این غذا در مصر و بسیاری از کشور های دیگر محبوبیت زیادی دارد و حتی مک دونالد هم رسپی فلافل مخصوص به خودش را سرو می کند و آن را در منوی صبحانه خود جای می دهد.
اما در کل فرقی ندارد که این غذا دقیقا از کجا آمده، در هر صورت یکی از مهم ترین غذاهای ملی در بعضی از کشورها است و روز جهانی فلافل زمانی عالی برای لذت بردن از این غذاست.
تنوع دستور تهیه فلافل
در مورد دستور تهیه فلافل باید بگوییم که به طور کلی در تمام جهان این غذا به یک شکل تهیه می شود. اما در مخلفات تفاوت هایی وجود دارد که بستگی به سلیقه و ذائقه ی مردم هر منطقه دارد.
طرز تهیه فلافل اصل و لذیذ
طرز تهیه فلافل خانگی بسیار ساده و همچنین سریع می باشد که با کمک ی دستور تهیه خوب میتوانید، آن را تهیه کنید و لذت ببرید.
مواد مورد نیاز برای تهیه فلافل
مواد | اندازه | مقیاس |
---|---|---|
نخود (خیس شده) | ۱ | کیلو |
جعفری | ۱۰۰ | گرم |
پیاز | ۱ | عدد |
سیر | ۱ | بوته |
فلفل سیاه و سفید | ۲/۳ | قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار متوسط | – |
زیرهگشنیززردچوبه | به مقدار لازم | – |
سس انبه | به مقدار دلخواه | – |
روغن ترجیحا کنجد | مقدار کافی | – |
مرحله اول :یک روز قبل از سرخ کردن فلافل ها
ابتدا نخود را از ۲۴ ساعت قبل خیس میکنیم و چند بار آب را عوض میکنیم.
مرحله دوم
نخود خیس شده را به همراه جعفری ، پیاز و سیر داخل چرخ گوشت یا خرد کن می ریزیم تا باهم میکس شوند.
مرحله سوم
خمیر که آماده شد. نمک ، فلفل و ادویه های لازم رو بهش اضافه میکنیم و با قاشق مخصوص یا قالب هایی که در بازار هم موجود هستند فلافل ها را قالب میزنیم.
مرحله چهارم
اگر داخل خمیر آب افتاد میتوانید با اضافه کردن کمی آرد نخود چی آب آن را جمع کنید. سعی کنید فلافل ها را به صورت گنبدی قالب بزنید، داخل روغن داغ شده میریزیم تا هر دو طرف آن سرخ شود.
وقتی که خمیر خودش را داخل روغن گرفت به سمت بالا ی روغن میاید. آن موقع میتوانید فلافل ها را پشت و رو کنید.
دقت کنید بر اثر حرارت بالای روغن نسوزد و از ظرف کوچکتر و گود تر استفاده کنید تا روغن زیادی مصرف نشود.
مرحله پایانی
بعد از سرخ شدن هم میتوانید فلافل ها را روی دستمال بگذارید تا روغن اضافه آن گرفته شود .
فلافل های آماده را داخل در کنار خیار شور گوجه فرنگی ، کاهوی خرد شده و انواع ترشی میتوانید مصرف کنید و به همراه سس انبه که بسیار لذیذ می باشد.
دستور تهیه سس انبه هم به این شکل است که به اضای هر ۱ قاشق پودر انبه باید ۶ برابرآب جوشیده و یک ته استکان سرکه سفید باهم مخلوط میکنیم و روی فلافل ها میریزیم.
طرز تهیه فلافل در فر
فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید. تا گرم شود. سپس تمام مواد ذکر شده را داخل یک دستگاه مخلوط کن بریزید و خوب هم بزنید به طوری که مواد کاملا با هم مخلوط شوند.
ولی نه در حدی که پوره ای شکل شوند (یعنی نخود نه باید خیلی له شود و نه زیر دندان بیاید).برای اینکه مخلوط کردن مواد بهتر انجام شود لازم است آنها را با کمی روغن زیتون مرطوب کنید تا بهم بچسبند.
با پشت قاشق کمی فلافل ها را تخت کنید تا راحتتر پخته شوند .بعد ازچیدن فلافل ها، سینی را در فر قرار دهید و اجازه دهید تا یک طرف فلافل ها به مدت ۱۰ دقیقه بپزند. سپس آنها را با استفاده از یک کفگیر فلزی نازک و پهن برگردانید و ۱۵ دقیقه دیگر بپزید تا برشته شوند. میزان پخت فلافل ها در رنگ آنها تاثیر گذار است. اگر بخواهید فلافل ها تیره تر شوند زمان بیشتری آنها را در فر نگه دارید. فقط دقت کنید که فلافل ها خشک نشوند و داخل آنها ترد و نرم باشند.
فلافل را می توانید در نان پیتا یا هر نان ساندویچ دیگری که دوست دارید در کنار ماست، انواع سس های ، پیاز و جعفری خرد شده ، ترشی کلم قرمز و غیره سرو کنید.
مقدار نخود ، پیاز و مواد دیگر کاملا به تمایل خودتان بر می گردد که چقدر بخواهید درست کنید.
همچنین میزان فلفل هم بستگی به ذائقه خودتان دارد.
نکات درست کردن فلافل خانگی به سبک ساندویچی ها
۱ – پس از خوردن فلافل صرف نوشیدنی گرم مانند چای نعناع می تواند طعم چیشده شدی شما را بسیار دلچسپ تر کند.
۲ – اگر دوست دارید فلافل تردد تری داشته باشید پیشنهاد میکنیم که به آن یک قاشق چایخوری بکینگ پودر اضافه کنید.
۳ – هنگامی که میخواهید فلافل را سرخ کنید ، اطمینان داشته باشید که روغن آن داغ شده باشد.
۴ – چاشنی مناسب برای فلافل می تواند ترشی لیته و سس انبه یا همان خردل باشد.
رویش