داغ‌ترین‌ها

گلزار زمان پخش فصل دوم پانتولیگ را اعلام کرد طرز تهیه حلواهای پرطرفدار؛ از ساده مجلسی تا زعفرانی برای ختم عکس دیده نشده مریم سعادت در جوانی؛ بعد ۳۷ سال سلامت خانواده را با محصولات پروتئینی خانگی دهکده پروتئین تضمین کنید “تکرر ادرار در زنان” چیست و چگونه درمان می شود؟ خانه داوود میرباقری بعد فوت همسرش طرز تهیه تن ماهی خانگی، خیلی خوشمزه تر از تن کارخانه ای معنادارترین واکنش به فوت زینب علیپور خبرنگار همراه دارو چه نوشیدنی بخوریم؟ خبر جدید ده نمکی درباره بازیگران اخراجی های ۴ عکسی از بهاره سرگلزایی که بعد فوتش پربازدید شد آموزش کتلت بادمجان رنده شده؛ غذای فوری فوتی نونی خوردن چای مونده، چه ضرری داره؟ اسم فرزند مهسا طهماسبی+ عکس بعد زایمان خانم بازیگر پخت کتلت ایتالیایی به ۳ روش رژیمی، با فر و ماهیتابه دونفره خیلی صمیمی مه لقا باقری با یک مرد جذاب زندگی و رفتار صحیح با بیمار دوقطبی پیامهای جوکری شاهرخ استخری و سحر ولدبیگی به هم حرفهای تازه منتشر شده درباره محمدرضا گلزار که وایرال شد راز ترشی و لعابدار شدن خورشت کرفس

4

آزمایشات مهم خانم و آقا از قبل ازدواج تا بارداری

  • کد خبر : 17303
  • 23 خرداد 1400 - 13:39
آزمایشات مهم خانم و آقا از قبل ازدواج تا بارداری
هدف از ازدواج تنها زاد آوری و بچه دار شدن نیست اما یکی از مقوله هایی که همه زوجین حتی قبل از ازدواج نیز به آن توجه دارند مسئله بچه دار شدن است. به همین دلیل قبل از ازدواج از زوجین آزمایشاتی گرفته می شود که در آن بخشی از وضعیتشان برای بارداری هم سنجیده می شود.

توصیه های مهم در مورد آزمایشات و بررسی های زن و مرد قبل ازدواج تا بارداری

هدف از ازدواج تنها زاد آوری و بچه دار شدن نیست، اما یکی از مقوله هایی که همه زوجین حتی قبل از ازدواج نیز به آن توجه دارند مسئله بچه دار شدن است. به همین دلیل قبل از ازدواج از زوجین آزمایشاتی گرفته می شود که در آن بخشی از وضعیتشان برای بارداری هم سنجیده می شود.

برای داشتن یک نوزاد سالم زوجین باید مراحلی را از ازدواج تا بارداری طی کنند. در این مطلب از رویش با همه مسیری که باید از قبل از ازدواج تا پس از آن طی کنید تا بالاخره بچه دار شوید، آشنا شوید.

تست های لازم از زمان قبل ازدواج تا بارداری

بخش اول:آزمایشات قبل ازدواج

دختران و پسرانی که می خواهند با یکدیگر ازدواج کنندT باید قبل از ازدواج آزمایش تالاسمی دهند و از لحاظ بیماری های خونی مقاربتی و اعتیاد بررسی ای لازم را انجام دهند .

این آزمایشات قبل از ازدواج برای هر زوجی ضروری است. تنها زوجینی که با یکدیگر نسبت فامیلی دارند باید علاوه بر این آزمایشات قبل از ازدواج آزمایش انجام دهند. نتایج این آزمایشات یک ماه اعتبار دارد و خانم ها باید در این مرحله واکسن کزاز، دیفتری و سرخجه نیز تزریق کنند.

آزمایش ژنتیک:

در آزمایش ژنتیک همه بیماری های ژنتیک قابل تشخیص نیست. بنابراین قبل از آزمایش ابتدا یک سابقه خانوادگی از زوج گرفته می شود تا کدام بیماری های خاص در زوجین وجود دارد .

این آزمایش ها را می توان به دو گروه تقسیم کرد :آزمایش هایی که ژن ها را بررسی می کنند و آزمایش هایی که کروموزوم ها را بررسی می کنند که به آن کشت کروموزومی یا کاریوتایپ می گویند.

اگر در خانواده بیماری خاصی وجود داشته باشد ، با انجام آزمایش ژنتیکی مختص به همان بیماری، بررسی ها و کنترل لازم انجام می شود. اگر احتمال ابتلا فرزند مبتلا به این بیماری ها بیش از ده درصد باشد به زوج اجازه بارداری داده نمی شود.

اگر این احتمال کمتر از ده درصد باشد زوج مجاز به بارداری هستند، اما به آنها درباره وجود چنین خطری هشدار داده می شود و توصیه می شود که برای انجام آزمایش های تکمیلی بعد از بارداری در زمان مشخصی مراجعه کنند.

اگر در زمان بارداری با گرفتن آزمایش مشخص شود که جنین به این نقایص ژنتیکی مبتلاست اجازه پایان بارداری صادر می شود. این آزمایش به افرادی که با یکدیگر فامیل هستند توصیه می شود.

برای شناسایی بیماری های احتمالی کروموزومی یک آزمایش کلی کافی است . این آزمایش به بررسی دقیق کروموزوم ها از نظر تعداد و ساختار آنها می پردازد و خطر ابتلا جنین به بیماری های کروموزومی را به ما نشان می دهد.

 آزمایش قبل ازدواج
قدم هایی مهم از ازدواج تا بارداری

دانستنی هایی از آزمایش های ازدواج تا بارداری

آزمایش تالاسمی:

برای بررسی ابتلا به تالاسمی مینور از هر دختر و پسری قبل از ازدواج آزمایش خون گرفته می شود . اگر این دو نفر همزمان به تالاسمی مینور دچار باشند فرزندشان مبتلا به تالاسمی ماژور خواهد شد و ازدواجشان اشتباه است زیرا عمر این کودکان کم است و باید از همین ابتدا جلوی تولد چنین نوزادی گرفته شود اما اگر یکی از دو نفر مبتلا به تالاسمی مینور باشد و دیگری سالم باشد نهایتاً فرزندشان هم مینور می شود و ازدواج آنها مشکلی ندارد.

بیشتر بخوانید
تا دیر نشده اجازه دهید کودکتان شیطنت کند چون ...

بیماری های خونی مقاربتی:

برخی از بیماری ها مانند ایدز و هپاتیت و… علاوه بر راه های دیگر از راه مقاربت نیز انتقال می یابد بنابراین در آزمایش خون قبل از ازدواج این بیماری ها بررسی می شود.

بخش دوم :آزمایشات و نکات مهم قبل از بارداری

مشاوره های قبل از بارداری:

برای همه زوجین انجام مشاوره های قبل از بارداری که شامل بررسی های سونوگرافی و آزمایشگاهی و کنترل سبک زندگی و بیماری ها و داروهای مصرفی این افراد است ، لازم است .

پاپ اسمیر:

قبل از بارداری دادن تست پاپ اسمیر لازم است زیرا طی بارداری نمی توانید پاپ اسمیر انجام دهید . چنانچه در رویش مدیا اشاره شده است باید بدانید هر خانمی بعد از ازدواج باید تا سه سال و سالی یک بار تست پاپ اسمیر را انجام دهد و در صورت نداشتن مشکل این تست را هر دو یا سه سال یک بار تکرار نماید.

معاینه داخلی و بررسی وضعیت سینه ها:

قبل از بارداری ، به نزد پزشک متخصص مراجعه کنید تا دستگاه تناسلی و سینه های شما کنترل شود و اگر مبتلا به کیست، عفونت و… هستید ، مشخص گردد.

واکسن های لازم قبل از بارداری:

در صورت نیاز و تشخیص پزشک قبل از بارداری باید ، واکسن کزاز، هپاتیت و سرخجه تزریق شوند. اگر قبل از بارداری واکسن سرخجه بزنید تا سه ماه اجازه باردارشدن ندارید.اگر ۱۰ سال از آخرین تزریق واکسن کزاز شما گذشته باشد، باید دوباره واکسن کزاز بزنید.

مصرف اسید فولیک:

برای اینکه لوله های عصبی جنین به درستی شکل گیرد بهتر است قبل از بارداری اسید فولیک مصرف کنید و این قرص را تا پایان سه ماهه اول ادامه دهید.

معاینه بالینی:

قبل از بارداری درجه حرارت بدن ، تعداد نبض و تنفستان و فشارخونتان را کنترل کنید و اگر مبتلا به فشار خون بالا بودید حتما این مشکل را درمان کنید زیرا در صورت بالارفتن فشار در دوران بارداری ، مسمومیت حاملگی و… تهدیدتان می کند. در این مرحله هم کنترل خواهدشد.

آزمایش قبل بارداری
نکاتی مهم قبل و بعد ازدواج تا بارداری

انواع اقدامات لازم برای ازدواج تا بارداری

مراجعه به دندان پزشک:

قبل از بارداری بهتر است به یک دندانپزشک مراجعه نموده و سلامت دندان ها را چک کنید زیرا در طی بارداری تغییرات و مشکلات احتمالی دندانی برایتان مشکل ایجاد نماید به خصوص اینکه در این دوران نمی توانید بعضی اعمال جراحی دندانی را انجام دهید.

آزمایش خون و ادرار و کشت ادرار:

در این آزمایش احتمال کم خونی و کمبود پلاکت و قند خون ، گروه خونی بررسی می شود . در این مرحله آزمایش عفونت هایی که به روش جنسی انتقال می یابد و تیتر آنتی بادی سرخجه و تیروئید نیز انجام می گردد.

آنالیز کامل و کشت ادرار نیز برایتان انجام خواهدشد. در صورتی که تردید داشته باشید که واکسن هپاتیت زده اید یا نه ، بررسی HBSAg لازم است.

بخش سوم :اقدام برای بارداری

اگر همه مواردی که قبل از بارداری نیاز است و مشاوره های لازم را انجام دادید می توانید اقدام به بارداری نمایید. برای اینکه سریعتر باردار شوید در روزهای وسط سیکل که همزمان با تخمک گذاری است، رابطه جنسی برقرار نمایید.

بیشتر بخوانید
روش آماده کردن کودک برای مواجه شدن با شکست

روش های تعیین زمان تخمک گذاری:

برای اینکه خیلی زود باردار شوید باید زمانی مقاربت داشته باشید که تخمک های شما بالغ شده و از تخمدان آزاد می شوند، به این زمان زمان تخمک گذاری می گویند.

برای تعیین زمان تخمک گذاری می توانید از در داروخانه ها کیت های تخمک گذاری تهیه کنید. این روز را بیابید یا باید به علائم بدنی تان از جمله تغییرات مخاط و ترشحات دهانه رحم، درد خفیف شکمی، افزایش میل جنسی و درجه حرارت بدنتان دقت نمایید، زیرا در روز تخمک گذاری دمای بدن و ترشحات زیاد است.

در سیکل های منظم بیست و هشت روزه، معمولاً تخمک گذاری در روز چهاردهم است .

مقاربت منظم:

برای باردارشدن سریع تر بهتر است رابطه جنسی منظمی با همسرتان برقرار نمایید، بدین معنی که یک شب در میان در حوالی وسط سیکل مقاربت منظم داشته باشید.

تأخیر در بارداری:

شانس یک زوج سالم و زیر ۳۵ سال که آزمایشات آنها قبل از بارداری مشکلی نداشته ،برای بارداری در هر ماه ۲۴ درصد است. پس اگر فکر می کنید در اولین ماهی که برای بارداری اقدام می کنید بچه دار می شوید کاملا در اشتباهید.

در صورت وجود برخی مشکلات پزشک بنابرتشخیص خود داروی خاصی را برای تسریع در روند بارداری تجویز می کند.مدت زمان بارداری طبیعی برای زوجی که ۳۵ سال سن دارند ، فقط شش ماه درنظر گرفته شده است.

واکسن قبل بارداری
از ازدواج تا بارداری چه آزمایش هایی باید انجام دهیم؟

مراحل پزشکی از ازدواج تا بارداری

بخش چهارم :مشکل نازایی

راههای درمان نازایی

درمان های دارویی و غیر دارویی مختلفی برای زوج هایی که بچه دار نمی شوند توصیه می شود. این درمان ها براساس علت نازایی و همچنین شرایط و شرح حال زوج و اینکه چقدر برای باردارشدن فرصت دارند متفاوت است.

روش های دارویی درمان نازایی:

برای درمان نازایی ممکن است مردانه یا زنانه باشد و یا لازم باشد زوجین هر دو همزمان دارو مصرف نمایند .از متداول ترین داروهای نازایی کلومیفن است که در مراحل اولیه برای درمان نازایی تجویز می شود. این داروی خوراکی سبب تحریک تخمک گذاری می شود.

از دیگر داروها برای درمان نازایی گنادوتروپین های انسانی است که به صورت تزریقی موجودند. این دارو و زمانی تجویز می شود که خانم به خاطر اختلال در غده هیپوفیز، تخمک گذاری ندارد.

گاهی اوقات نیز لازم است برخی هورمون های برای خانم ها تجویز شود که تحریک کننده فولیکول هستند. خانمی که به علت تنبلی تخمدان دچار نازایی شده، برایش متفورمین تجویز می شود تا تخمک گذاری تحریک شده و زمینه مقاومت به انسولین برطرف گردد. داروی بروموکریپتین نیز زمانی تجویز می شود که نازایی به علت پرولاکتین بالا باشد.

جراحی:

اگر علت نازایی گرفته بودن لوله های فالوپ باشد خانم تحت لاپاراسکوپی قرار می گیرد تا محل انسداد باز گردد.

روش های کمک باروری:

برخی از روش ها که کمک زیادی به بچه دار شدن زوج های نابارور کرده است ، روش های میکرواینجکشن، آی وی اف، آی یو آی هستند. اگر زوجها با این روش های آزمایشگاهی نیز بچه دار نشوند، می توانند از روش هایی مانند رحم اجاره ای با تخمک ها و جنین های اهدایی استفاده کنند تا بچه دار شوند.

بیشتر بخوانید
شیشه شیری که برای نوزاد شما مناسب تر است

علت و راههای درمان نازایی

اگر برای بارداری یکسال است که اقدام نموده اید اما هنوز باردار نشده اید بهتر است برای درمان ناباروری و بررسی های تخصصی با همسرتان به کلینیک های نازایی مراجعه کنید.

ویزیت خانم ها توسط متخصص زنان:

خانم ها در این کلینیک ها توسط متخصص زنان معاینه می شوند. این پزشکان بعد از گرفتن شرح حال از شما آزمایش های هورمونی مانند آل اچ، اف اس اچ، استرادیول، پروژسترون، پرولاکتین و… برایتان تجویز می کنند . این تست در روز بیست و یکم سیکل قاعدگی از شما گرفته می شود.

برای بررسی وضعیت هورمون های FSH، LH پروستروژن و استرادیول قبل شروع درمان این تست در روز سوم قاعدگی تکرار می شود و این فاکتورها بعد از درمان هم چک می شوند.

ویزیت آقا توسط متخصص آندرولوژی:

در این کلینیک آقایان توسط متخصص متخصص آندرولوژی ویزیت می شوند. این متخصصین از آنها براساس شرح حالی که می گیرند آزمایش اسپرموگرام می نویسند که آقایان باید سه روز بعد از نزدیکی با همسر این آزمایش را بدهند، اما می توانند تا ۷ روز بعد از نزدیکی نیز تست دهند ولی پس از گذشت این روزها این تست ارزش تشخیصی خاصی ندارد.

آزمایشگاه های کلینیک های نازایی اتاق مخصوص زوجین دارند که در آنجا تست گرفته می شود. بهتر است به دلیل تأثر حرارت بر نمونه، در خانه این تست را نگیرید و سپس به کلینیک آورید . برای بررسی عفونت در دستگاه تناسلی ممکن است پزشک برایتان تست آنتی اسپرم و تست پراکسیدهم برایتان تجویز نماید.

اقدام بارداری

ازدواج تا بارداری و نکات آن

لاپاراسکوپی:

پزشک زمانی برای شما درمان لاپاراسکوپی را در نظر می گیرد که شما مشکوک به گرفتگی یا بسته بودن لوله های رحمی، اندومتریوز یا حتی هر نوع چسبندگی لگنی باشید . با لاپاراسکوپی، گرفتگی لوله رحم باز شده و باردار می شوید.

هیستروسکوپی:

اگر پزشک تشخیص دهد که خانم فیبروم، پولیپ یا ناهنجاری مادرزادی رحم دارد، برای بررسی وضعیت رحم او را هیستروسکوپی می کند.

آزمایشات سرمی:

قبل از شروع درمان نازایی لازم است تست های عفونی و میکروبی مانند ایدز، هپاتیت و… هم بدهید.

سونوگرافی:

خانم ها برای کنترل وضعیت رحم و تخمدانشان باید سونوگرافی نیز در این مراکز انجام دهند.

PCT یا تست پس از نزدیکی:

یکی از آسان ترین روش هایی که نشان دهنده عملکرد اسپرم است تست پی سی تی می باشد. برای این کار باید نزدیک زمان تخمک گذاری مقاربت داشته باشید و بعد از آن نمونه ای از دهانه رحمتان برای بررسی حرکت و وضعیت اسپرم ها برداشته می شود.

اگر زیر میکروسکوپ در این نمونه ۵ تا ۲۰ اسپرم در حال حرکت دیده شود، اوضاع طبیعی است.

عکس رنگی از رحم:

بعد از پاکی و قبل از تخمک گذاری عکس رنگی رحم در صورت تشخیص پزشک از او برای بررسی وضعیت رحم از لحاظ شکل و ساختار و گرفتگی لوله و وجود تومور و… گرفته می شود. خانمی که می خواهد عکس رنگی بگیرد قبل و بعد از گرفتن عکس رنگی باید آنتی بیوتیک بخورد. مصرف مسکن نیز برای کنترل درد مجاز می باشد.

رویش مدیا

لینک کوتاه : https://rouyeshemrouz.ir/?p=17303

برچسب ها

خبرهای مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها