تولد و درگذشت هنرمندان مشهور ایرانی در ۲۷ خرداد
هنرمندان و چهره های مشهور یکی از مورد توجه ترین و محبوب ترین اقشار در جامعه هستند که دانستن رازهایی از زندگی آنها بسیار مردم جالب است.
اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که به دانستن رازهایی از زندگی هنرمندان علاقه مندید، شاید برایتان جالب باشد که بدانید کدام یک از هنرمندان های مشهور ایرانی متولد و درگذشته امروز ۲۷ خرداد هستند.
نرسی گرگیا
واختانگ نرسی گرگیا (معروف به نرسی گرگیا) زاده ۲۷ خرداد هنرپیشه ایرانی در سال ۱۳۱۷ تهران بود. نرسی کُرکیا با فیلم زمین تلخ وارد دنیای سینما شد. پس از انقلاب مدتی در سینما حضور نداشت. اما با فیلم تیغ و ابریشم مسعود کیمیایی دوباره به سینما بازگشت. در فیلم قسمت هم با همکاری جمشید هاشم پور و تقی ظهوری هنرنمایی کرد.
نرسی گرگیا از بازیگران پیشکسوت کشورمان است و آتش بس تهمینه میلانی آخرین کار سینمایی او محسوب میشود. این هنرمند در ۳۰ مهر ۱۳۸۵ درگذشت. او هنگام مرگ ۶۸ ساله بود
جلیل شهناز
جلیل شهناز موسیقی دان و استاد نوازندگی تار ، اولین روز خرداد سال ۱۳۰۰ در اصفهان متولد شد و ۲۷ خرداد ۱۳۹۲ در تهران درگذشت.
جلیل شهناز در خانواده ای اهل موسیقی متولد شد. او نوازندگی تار، سه تار، سنتور و کمانچه راز دوران کودکی آموخت و یکی از چهره های ماندگار نوازندگی موسیقی در ایران است.
جلیل شهناز، در سال ۱۳۰۰ در اصفهان به دنیا آمد. تقریباً همه اعضای خانواده وی با موسیقی آشنایی داشتند و در رشتههای مختلف هنر از جمله تار، سهتار، سنتور و کمانچه به مقام استادی رسیدند. پدرش «شعبانخان» علاقه وافری به موسیقی اصیل ایرانی داشت. علاوه بر تار که ساز اختصاصی او بود، سهتار و سنتور هم مینواخت. عموی او غلامرضا سارنگ (سارنج) هم از نوازندگان کمانچه بود.
جلیل شهناز، از کودکی به موسیقی علاقهمند شد و نواختن تار را در نزد برادر بزرگ خود حسین شهناز که به خوبی ساز مینواخت، آغاز کرد. پشتکار زیاد و استعداد شگرف جلیل به حدی بود که در سنین جوانی از نوازندگان خوب اصفهان شد.
شروع فعالیت
در کتاب «موسیقیدانان ایرانی» نوشته پژمان اکبرزاده آمده است: «شهناز نوازندگی در رادیو اصفهان را از سال ۱۳۲۸ آغاز کرد و در سال ۱۳۳۶ به دعوت سازمان رادیو به تهران آمد . در برنامههای گوناگونی مانند برنامه گلها، ارکستر حسین یاحقی و… به عنوان تکنواز و همنواز به فعالیت پرداخت. وی همچنین در گروه «یاران ثلاث» (همراه با تاج اصفهانی و حسن کسایی) و گروه اساتید موسیقی ایران کنسرتهای بسیاری را در داخل و خارج از ایران اجرا نمود. شهناز در برنامههای جشن هنر شیراز نیز حضوری فعال داشت.»
وی در دههٔ ۱۳۶۰ همراه با فرامرز پایور (سنتور)، علی اصغر بهاری (کمانچه)، محمد اسماعیلی (تنبک) و سید محمد موسوی (نی) «گروه اساتید موسیقی ایران» را تشکیل داد. او با این گروه، مسافرتهای متعددی به کشورهای اروپایی، آسیایی و آمریکا داشت. آلبوم کنسرت اساتید موسیقی ایران با آواز شهرام ناظری یکی از حاصلهای این همکاری است.
وی در سال ۱۳۸۳ به عنوان چهره ماندگار هنر و موسیقی برگزیده شد. همچنین در ۲۷ تیر سال ۱۳۸۳، مدرک درجه یک هنری (معادل دکترا) برای تجلیل از یک عمر فعالیت هنری به جلیل شهناز اهدا شد. در سال ۱۳۸۷، محمدرضا شجریان، گروهی که با آن کار میکرد را به افتخار جلیل شهناز، گروه شهناز نام گذاشت. جلیل شهناز، علاوه بر نواختن تار، که ساز اختصاصی او بود، با نواختن سهتار، ویلون، سنتور، تنبک و نیز آشنایی داشت
رویش مدیا