طرز تهیه مربای هویج
مربای هویج یکی از مرباهای پر طرفدار و خوش طعم در تمام جهان است. مربای هویج از مشهور ترین مرباها برای صبحانه افراد مختلف می باشد که به دلیل طعم خوب و جا افتاده آن نسبت به برخی از مربای های دیگر مانند مربای سیب ، مربای به و یا مربای زردآلو بسیار پر استفاده تر می باشد. از آنجا که اصولا هویج در همه فصول وجود دارد، مربای هویج را در همه فصل ها می توانید تهیه کنید.
این مربای خوشمزه با دستور تهیه های متفاوتی تهیه می شود و اصولی ترین روش تهیه این مربا با هویج رنده شده می باشد. در صورتی که بخواهید مربای هویج را به صورت مجلسی درست کنید، می توانید هویج را به صورت خلالی خرد کنید و یا یه حالت ورقه ای برش بزنید و سعی کنید آن ها را به شکل گل دربیاورید.
در ادامه ما در این بخش از آشپزی رویش طرز تهیه این مربای محبوب را آموزش می دهیم.
مواد لازم مربای هویج
مواد لازم | مقدار |
هویج | ۵۰۰ گرم |
شکر | ۵۰۰ گرم |
خلال پسته و بادام (تزئین) | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
هل | ۲ حبه |
آب | ۲ پیمانه |
نکته : استفاده از شکر را متناسب با هویج مصرف شده قرار دهید.
طرز تهیه مربای هویج
مرحله اول: برای تهیه مربای هویج ابتدا هویج ها را شسته ، سپس پوست بگیرید و در ادامه برای تمیز شدن هویج ها دوباره اقدام به شست و شوی آن ها کنید.
مرحله دوم: هویج های شسته شده را با رنده دندانه متوسط رنده کنید.
مرحله سوم: در یک قابلمه مناسب هویج ها را بدون روغن حدود ۳ دقیقه تفت دهید تا رنگ خامی هویج گرفته شود.
مرحله چهارم: ۲ پیمانه آب را به هویج های تفت داده شده اضافه کنید تا زمانی که هویج ها کمی نرم شوند.
مرحله پنجم: شکر را به هویج های پخته شده اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که شکر ها آب شده و تبدیل به شهد شوند.
مرحله ششم: در این مرحله باید زعفران دم کرده را به مواد بالا اضافه کنید.
مرحله هفتم: هم اکنون دو حبه هل را به همراه دو قاشق غذاخوری گلاب به مواد مربا اضافه کنید.
مرحله هشتم: یک قاشق غذاخوری آبلیمو را به مربای هویج اضافه کرده و شروع به هم زدن کنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
در نهایت مربا را پس از آنکه مقداری خنک شد درون ظرف های مناسب بریزید و در صورت تمایل با خلال های گفته شده تزئین و در یخچال نگهداری نمایید.
نکته : میتوانید خلال ها را به مواد مربا اضافه کنید.
همچنین بخوانید : نکات کلیدی پخت مربا
نکات مهم و کلیدی در درست کردن مربای هویج
- برای جلوگیری از شکرک زدن مربای هویج آن را روی حرارت کم قرار دهید تا پخته شود.
- بسته به ذائقه تان میتوانید میزان شکر را کمی کمتر کنید.
- در دستور تهیه مربای هویج اگر مربا را ۲۴ ساعت درون همان قابلمه ایی که پخته شده نگهداری کنید بهتر است و در صورت شکرک زدن به مربا کمی آب و گلاب اضافه کنید و مدت ۵ دقیقه دیگه قابلمه را روی حرارت بگذارید تا مربا بجوشد و بعد از زمان ذکر شده مربا را از روی گاز بردارید و بعد از خنک شدن کامل آن را درون ظرف مربا بریزید
- برای اینکه مربای هویج شما طعم متفاوت تری داشته باشد متوانید در آن از پوست پرتقال تازه استفاده کنید و در صورت تمایل میوانید پوست پرتقال خشک شده را به اندازه نصف پیمانه به مربا اضافه کنید
- این نکته را در نظر داشته باشید قبل از افزودن پوست پرتقال به مربا آن را به صورت جدا گانه بجوشانید و بعد آن را به مدت چند ساعت داخل آب سرد قرار بدهید و چند بار آب آن را عوض کنید
- در زمان پخت برای اینکه ازغلظت مربا مطمئن باشید بعد از پخت کمی از آن را داخل ظرف ریخته و بعد از اینکه کامل سرد شد در صورتی که به خوبی غلیظ شده باشد مربای شما آماده ست
- نکته دیگری که باعث میشود شما مربای بهتری داشته باشید این است که آن را درون ظرف تفلون یا لعابی بپزید
- برای اضافه کردن آبلیمو باید ۱۰ دقیقه قبل از برداشتن از روی حرارت آن را به مربا اضافه کنیم.
نکات تکمیلی در مورد مربای هویج
مربای هویج جزو مربا و کمپوت میباشد
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد .
مربای هویج را می توانید در وعده صبحانه – میان وعده – سرو کنید .
رویش مدیا