لیست پیشنهاد غذا برای ناهار
برای همه خانه دار ها این موضوع اتفاق افتاده که در تعیین غذا برای نهار تردید دارند و از خودشان می پرسند ناهار چی درست کنم؟ ما در این مطلب از رویش تلاش کردیم غذاهای خوش طعم و متفاوت را به شما پیشنهاد دهیم تا در انتخاب غذا برای ناهار دغدغه نداشته باشید.
پیشنهاد غذا سریع برای ناهار
دمی گوجه :
دمی گوجه ازغذا های بسیار آسان و فوری می باشد که شما می توانید با کمترین مواد موجو آن را تهیه کنید. طرز تهیه این غذای راحت و پرطرفدار ایرانی را در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای تهیه دمی گوجه :
- برنج:۱ و نیم پیمانه
- گوجه فرنگی متوسط :۶ عدد
- پیاز :۱ عدد پیاز
- رب گوجه فرنگی :۱ قاشق غذا خوری
- کره :۳۰ گرم
- نمک، فلفل و زرچوبه :به مقدار لازم
طرز تهیه دمی گوجه
مرحله اول:خیس کردن برنج
برای درست کردن این پلو باید ابتدا برنج رابشویید و ۲ تا ۳ ساعت قبل خیس کنید.
این پلو بهتر است بصورت کته درست شود تا هم خوشمزه تر شود و هم مواد مغذی برنج از بین نرود.
آب برنج باید به صورتی باشد که حدود نصف یک بند انگشت آب بالای برنج ایستاده باشد. کمی هم نمک به آن اضافه کنید .حتما برنج را بچشید تا میزان نمک زیاد نشود.
مرحله دوم:سرخ کردن پیازها
پیاز ها را خرد کنید.
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید و بعد از داغ شدن روغن پیازها را داخل روغن تفت دهید.
وقتی پیازها نرمو سبک شدند ، به آن زرد چوبه و فلفل اضافه کنید و تفت دهید.
بعد از یک دقیقه تفت ادویه ها رب گوجه فرنگی را به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود و رنگ دهد.
مرحله سوم:خرد کردن گوجه ها
گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و خرد کنید.
سپس به همراه کره و مقداری نمک به مواد پیاز و رب تفت داده شده اضافه کنید و هم بزنید.
حرارت را ملایم کنید تا گوجه ها بپزند و آبشان کشیده شود.
مرحله چهارم:آماده کردن برنج
قابلمه برنج را روی حرارت قرار دهید و در آن را بگذارید تا آب برنج به جوش بیاید و بخار شود.
قبل از اینکه آب برنج کاملا کشیده شود مایه دمی گوجه را به برنج اضافه کنید.
خوب مخلوط کنید تا آب برنج کاملا کشیده شود.
سپس حرارت را کم میکنیم و یک شعله پخش کن زیر قابلمه قرار میدهیم تا ته برنج نسوزد و ته دیگ خوشرنگی داشته باشید.
نکاتی برای خوشمزه تر شدن و خوش رنگ تر شدن دمی گوجه :
- در صورت دلخواه به دمی گوجه ،سیب زمینی هم میشود اضافه کرد.
- اگر یک عدد لیمو عمانی به برنج در حال جوشیدن اضافه کنید دمی گوجه شما خوشمزه تر میشود.
- برای خوشرنگ تر شدن غذا میتوانید یک قاشق رب گوجه فرنگی به غذا اضافه کنید.
- با اضافه کردن ۲ تا ۶ قاشق شیر به برنج ته دیگ خوشرنگ تری داشته باشید.البته با اینکار باید مقدار آب برنج را کم کنید.
- بعد از دم کشیدن غذا روی آن مقداری کره بریزید.
نکات تکمیلی در مورد دمی گوجه
دمی گوجه جزو پلو و چلو میباشد
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد .
دمی گوجه را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد
شما می توانید این غذای دلچسب را همراه با ماست ، سالاد شیرازی، انواع ترشی ،سبزی و پیاز سرو کنید و با یک نوشیدنی خوشمزه مثل دوغ و نوشابه هیجان بیشتری به این غذا بدهید.
پیشنهاد غذا ناهار دلچسب
کوکو سیب زمینی :
زمانی که حرف از غذای ساده و خودمانی به میان می آید یکی از راحت ترین گزینه ها کوکو سیب زمینی می باشد، زیرا این کوکو هم در زمان کوتاهی تهیه می شود و هم میان کودکان طرفداران زیادی دارد .
مواد مورد نیاز کوکوی سیب زمینی ساده
مواد لازم | مقدار لازم |
سیب زمینی | ۵ عدد |
تخم مرغ | ۳ عدد |
بکینگ پودر | ۱ قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل | به مقدار کافی |
زردچوبه | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه کوکوی سیب زمینی
مرحله اول :آماده سازی مواد اولیه
سیب زمینی را می پزیم و پوست می کنیم و رنده می کنیم سپس تخم مرغ ها روی مواد سیب زمینی شکسته و کمی نمک و فلفل و بیکینگ پودر را داخل ظرف می ریزیم و بعد شروع به هم زدن می کنیم تا مواد یکدست شود.
مرحله دوم :سرخ کردن مواد کوکو سیب زمینی
در تابه یا ظرف نسوزی به مقدار نیاز برای سرخ شدن مواد روغن می ریزیم و صبر میکنیم تا روغن داغ شود.
سپس مایه را در روغن می ریزیم حرارت را ملایم می نمائیم با پشت قاشق روی آنرا صاف می کنیم تا سطح آن در همه جا به یک اندازه شود ، البته می توان از قالب های مختلف نیز برای سرو شیک تر کوکو استفاده نمود.
مرحله سوم :برش و برگرداندن کوکوها
در تابه را می گذاریم حرارت را باز هم کمی ملایمتر می کنیم تا مایه کاملا بسته شده قابل بریدن شود. اگر از قالب استفاده نشده باشد، کوکو را ابتدا به شکل بعلاوه می بریم با دو چنگال قطعات کوکو را برمی گردانیم و باز هر قطعه را دو نیم می کنیم. در اینصورت هشت قطعه کوکو خواهیم داشت می گذاریم قسمت زیرین کوکو هم سرخ شود.
نکته پخت
دو طعم شیرین و شور هم برای پخت این غذا انتخاب می شود به طوری که برخی به نوع تهیه شده با سیب زمینی پخته شهد و به نوع تهیه شده با سیب زمینی خام نمک می زنند. معمولا کوکویی که با سیب زمینی پخته تهیه می شود، با موادی مانند هل، دارچین و مغز گردو یا گوشت چرخ کرده یا حتی قارچ سرخ شده هم پر می کنند. در زیر نکات ریز تهیه کوکوها و رمز و راز و فوت و فن تهیه آن تعریف شده و همچنین طرز تهیه انواع کوکوی سیب زمینی لینک داده شده است.
نکات پخت کوکو سیب زمینی به سبک اصفهانی ها
اصفهانی ها به این غذا کوکو قندی می گویند و روی آن شهد می ریزند برای آماده سازی و پخت این غذا باید نکته هایی را در نظر گرفت که به ترتیب عبارتند از:
- اگر کوکو را با سیب زمینی خام تهیه می کنید، می توانید به آن مرغ پخته ریش ریش شده یا سبزی های معطر اضافه کنید اما افزودن این مواد به مایه کوکو تهیه شده با سیب زمینی پخته توصیه نمی شود.
- خیلی وقت ها کوکو پس از پخت ترک برمی دارد و در هنگام جابجا کردن می شکند. علت این اتفاق مقدار کم تخم مرغ است اما باید مراقب باشید بیش از اندازه هم تخم مرغ استفاده نکنید زیرا در این صورت، بافت کوکو از میان می رود و شکل اسفنجی و کف آلود پیدا می کند.
- خیلی ها به کوکو سیب زمینی، پیاز خام می زنند. پیشنهاد می کنم در هنگام افزودن این سبزی، آب آن را بگیرید زیرا باعث شل شدن کوکو و از بین رفتن بافت منسجم آن می شود. به علاوه، در مصرف پیاز نیز زیاده روی نکنید زیرا باعث وارفتن کوکو می شود.
- ضخامت مناسبی که برای این کوکو توصیه می شود، بین ۵/۰ تا ۲ سانتی متر است که برحسب ذائقه می توانید آن را تغییر دهید. فراموش نکنید ضخامت زیاد، باعث نپختن کوکو و نازک بودن بیش از حد، باعث خشکی و حتی سوختن آن می شود.
- به غیر از نعناع یا گشنیزی که در دستور پخت این غذا وجود دارد، شما می توانید از نعناع تازه به تنهایی یا ریحان تازه و حتی آویشن خشک استفاده کنید. به این ترتیب طعم کوکو منحصربه فرد خواهد شد.
- اگر مایه کوکو بر اثر افزودن تخم مرغ ها یا پیاز شل شد، بهتر است به آن کمی آرد سیب زمینی اضافه کنید تا قوام لازم را پیدا کند.
- ادویه مناسبی که برای پخت این غذا نباید فراموش کرد، در کوکوی شیرین فقط زعفران و در کوکو نمک دار زعفران و زردچوبه است.
نکات تکمیلی در مورد کوکو سیب زمینی
کوکو سیب زمینی جزو غذاهای دانشجویی میباشد
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد .
کوکو سیب زمینی را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .
شما می توانید این غذای خوشمزه را به صورت ساندویچی آماده کنید تا برای کودکانتان جذاب تر نیز باشد ،کوکو را به همراه خیارشور، گوجه ، کاهو ،نوشابه و سس سرو کنید.
پیشنهاد غذا ناهار مخصوص
عدس پلو :
عدس پلو یکی از غذا های مقوی و سالمی می باشد که شما می توانیدآن را برای وعده ناهار خود و خانوادتان تهیه کنید و از صرف آن در کنار هم لذت ببرید. این غذا به دلیل وجود عدس دارای خواض فراوانی می باشد.
مواد مورد نیاز جهت تهیه عدس پلو
قبل از شروع مرحله اول مواد لازم عدس پلو را با مقیاس های مد نظر آماده کنید همانند جدول و تصویر زیر :
مواد لازم | مقدار لازم |
برنج | 3 پیمانه |
عدس | 1/5 پیمانه |
گوشت چرخکرده | 300 گرم |
پیاز داغ نگینی خرد شده | 3 قاشق غذاخوری |
کشمش پلویی | 1 پیمانه |
خرما | چند عدد |
دارچین | 2 قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
زعفران آب کرده | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه کامل عدس پلو مجلسی
ابتدا با ترکیبات اصلی یعنی برنج و عدس طرز تهیه عدس پلو را شروع می کنیم:
مرحله اول و خیس کردن عدس و برنج
برنج ها و عدس ها را بشورید و اجازه دهید تا چند ساعت خیس بخورند.
مرحله آماده سازی گوشت چرخکرده
سپس ۳ قاشق غذاخوری پیاز داغ را با گوشت چرخ کرده و زردچوبه مخلوط میکنیم و بر روی حرارت قرار میدهیم تا کاملا گوشت با پیاز تفت داده شود و آب گوشت جمع شود.
و بعد با یک پیمانه آب در داخل گوشت اجازه میدهیم تا گوشت با حرارت ملایم به مدت نیم ساعت بپزد.
و بعد کمی دارچین و زعفران دم کرده و همراه با فلفل سیاه را هم به گوشت اضافه میکنیم.
مرحله آماده کردن کشمش ها
بعد از این مرحله کشمش را در ظرفی دیگر بخیسانید.
سپس کشمش ها خیس شده را در مقداری روغن تفت می دهیم
کشمش هم نباید زیاد تفت داده شود و در حین تفت دادن هم می توانید کمی دارچین به آنها اضافه کنید.
مرحله آماده کردن خرما
خرما ها را از هسته در بیاورید و در ۱ قاشق غذا خوری روغن تفت دهید.
مرحله پخت عدس و برنج
در یک قابلمه آب جوش عدس ها را بریزید تا نیم پز شوند.
نکته :برای وا نرفتن عدس مقداری نمک به آن اضافه کنید و اجازه بدهید که در ۵ دقیقه اول با حرارات بالا به جوش بیاید سپس شعله را کم کنید و درب قابلمه را نگذارید تا عدس ها له نشود.
در یک قابلمه دیگر آب جوش برنج های شسته شده را بریزید.
مرحله افزودن عدس ها
آب عدس را بعد از نیم پز شدن جدا کنید و به برنج در حال جوش اضافه کنید.
و سپس مواد داخل ظرف را هم بزنید.
و بعد از نیم پز شدن برنج در داخل آبکش بریزید تا آب آن جدا شود در قابلمه ای که میخواهید برنج را دم کنید ته دیگ مورد نظرتان را با کمی روغن بچینید و برنج و عدس مخلوط شده را با کف گیر وارد قابلمه کنید و حرارت را کمی زیاد کنید تا برنج بخار کند.
مرحله نهایی و سرو عدس پلو
برنج که دم کشید حرارت را کم کنید و دم کنی را روی آن قرار دهید تا ۴۵ دقیقه که پلو بپزد و هنگامی که برنج آماده شد روی برنج را با گوشت چرخ کرده ، خرما و کشمش آماده شده تزیین و سرو نمایید.
نکات طلایی در تهیه عدس پلو
- از زعفران به اندازه کافی استفاده کنید تا عدس پلو شما خوشرنگ و خوشمزه شود.
- استفاده از پودر تخم گشنیز و پودر زیره سبز به گوشت بوی زهم آن را می گیرد و عدس پلو را خوشمزه تر می کنید.
- برای تزیین عدس پلو از خلال پسته و خلال بادام نیز استفاده کنید.
- اگر بخواهید عدس پلو را بدون گوشت،تهیه کنید باید مراحل تهیه مایه گوشت را حذف کنید و بقیه مراحل را طبق دستور انجام دهید.
- برای تهیه عدس پلو با مرغ، باید ابتدا مرغ را با یک عدد پیاز خرد شده، مقداری نمک ، فلفل و زعفران بپزید و بعد استخوان های آن را خارج کرده و مرغ را ریش و ریش کنید و به همراه عدس و پیاز داغ لابه لای برنج آبکش شده ، دم کنید.
- میزان عدس را بر طبق ذائقه تان میتوانید کم و یا زیاد کنید.
نکات تکمیلی در مورد عدس پلو
عدس پلو جزو غذای محلی – سایر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۴۰دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴۵دقیقه میباشد .
عدس پلو را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد
شما می توانید این غذای دلچسب را به همراه ماست ، زیتون ، سبزی و دوغ محلی برای خانوادتان سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.
پیشنهاد غذا ناهار برای مجالس
دلمه برگ مو:
“دلمه برگ مو”، یکی از لذیذترین غذاهای فصل بهار است که اگرچه به ظاهر ساده و مختصر به نظر می رسد، ولی مرحله آماده سازی سخت و وقت گیری دارد. این غذای خوشمزه یکی از بهترین گزینه ها برای ناهار می باشد مخصوصا اگر تعداد زیادی مهمان داشته باشید . طرز تهیه این غذا را در ادامه بخوانید.
دلمه برگ مو را می توانید با پیاز داغ و زرشک تزیین کنید و با زیتون و گوجه سرو کنید.
طرز تهیه
دلمه یک غذای خوشمزه و مقوی که بیشتر در خاورمیانه، آسیای مرکزی و روسیه پخته میشود. کلمهی دلمه در زبان ترکی به معنای پر شده است. دلمه را میتوان با برگ درخت انگور یا همان درخت مو، گوجه فرنگی، فلفل دلمهای و بادمجان درست کرد. یکی از انوع پر طرفدار دلمه، دلمه برگ مو است و به عنوان محتویات داخل آن میتوان از برنج نیم دانه، گوشت چرخ کرده، لپه و سبزی دلمه برگ مو استفاده کرد. البته دلمه به صورت کلی هم با گوشت و هم بدون گوشت برای ناهار تهیه میشود.
برنج نیم دانه | ۲ پیمانه |
لپه | یک پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
برگ درخت انگور (برگ مو) | به مقدار کافی |
پیاز | دو عدد متوسط |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
سبزی دلمه (جعفری، نعناع، ترخون، شوید، پیازچه و مرزه) | نیم کیلو |
۱- در ابتدای طرز تهیه دلمه برگ مو، لپهها در مقداری آب قرار دهید تا خیس بخورند و از نفخ آنها نیز کاسته شود. این کار به راحتتر پخته شدن آنها هم کمک میکند. بعد از خیس کردن لپهها، آنها را با مقداری آب و نمک در یک قابلمه بریزید و بگذارید تا بپزد.
۲- در مرحله بعد یک قابلمه دیگر را آماده کنید و در آن کمی آب و مقداری نمک بریزید و بر روی اجاق گاز بگذارید تا بجوشد. سپس برنجها را پاک کنید و بشویید و به قابلمه اضافه کنید و منتظر بمانید تا بپزد.
۳- برنج را امتحان کنید و هر وقت دانههای آن مقداری نرم شدند، آن را آبکشی کنید و کنار بگذارید. زمان پخت برنج ۲۰ الی ۳۰ دقیقه است.
۴- پیاز را پوست بگیرید. بشویید و سپس به صورت خلالی ریز کنید. سپس ماهی تابه را آماده کنید و مقداری روغن در آن بریزید و بگذارید داغ شود.
۵- بعد پیازها را اضافه کنید و مقداری تفت دهید تا نرم شود سپس فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و هم بزنید تا طعم ها خوب با هم مخلوط شوند.
۶- در مرحله بعدی گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و هم بزنید و تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند و سرخ شود تفت بدهید و پس از سرخ شدن، تابه را از روی اجاق گاز پایین بیاورید.
۷- در گام بعدی سبزی دلمه را پاک کنید و شستشو دهید. سبزی دلمه معمولا شامل جعفری، نعناع، ترخون، شوید، پیازچه و مرزه است. بعد از شستشو، سبزیها را ساطوری خرد کنید و به مخلوط گوشت و پیاز بعد از کمی خنک شدن اضافه کنید. سپس لپه پخته شده و همچنین برنج را به سایر مواد اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند.
۸- در مرحله بعد یک قابلمه را انتخاب کنید و مقداری آب در آن بریزید و بر روی اجاق گاز بگذارید تا بجوشد، سپس برگ درخت انگور یا همان برگ مو را در آن بریزید و ۲ تا ۳ دقیقه بگذارید در آب جوش بماند، سپس آن را خارج کنید و با آب ولرم بشویید.
۹- حالا از سمت چپ پنجههای برگ را به وسط برگ هدایت کنید و تمام پنجرهها را یکی یکی روی هم تا بزنید تا به سمت راست برگ برسید، تمام پنجهها را یکی یکی روی هم تا بزنید تا به سمت راست برگ برسید. توجه داشته باشید که این کار را با دقت انجام دهید اگر مقدار مواد میانی زیاد باشد در زمان پخت دلمهها ممکن است باز شود، اگر مقدار مواد کم باشد دلمه شما طعم و مزه خوبی نخواهد داشت. توجه کنید برگها را کمی محکم بپیچید تا در زمان جابجایی در قابلمه یا در زمان سرو باز نشود.
۱۰- سپس درون یک قابلمه مقداری روغن بریزید و دلمههای پیچیده شده را درون آن بگذارید.
سس دلمه
رب انار، نمک، شکر | به مقدار دلخواه |
زرشک برای تزیین | به مقدار دلخواه |
برای تهیه سس دلمه در این مرحله با توجه به ذائقه خودتان مقداری رب انار، شکر و نمک را با هم مخلوط کنید.
اگر شما هم طرفدار طعم ملس هستید. مقدار شکر آن را میتوانید بیشتر کنید و اگر تمایل دارید که دلمههای شما ترشتر باشد مقدار کمتری شکر اضافه کنید.
سس را روی دلمهها بریزید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان دهید تا سس به خورد دلمهها برود و رنگ دلمهها چند درجه تیرهتر شود.
به همین راحتی دلمههای بسیار خوشمزه و لذیذ شما آماده سرو هستند.
شما میتوانید این دلمهها را درون فریزر حتی به مدت چندین ماه نیز نگهداری کنید.
بعد از آماده شدن دلمهها، آنها را در یک ظرف مناسب بکشید و با نان سرو کنید.
نکاتی درباره طرز تهیه دلمه برگ مو:
- این غذا را اکثراً بدون گوشت چرخ کرده درست میکنیم. ولی در بعضی از مناطق دلمه را فقط با گوشت چرخ کرده میخورند. اگر به هر دلیلی امکان استفاده از گوشت را ندارید، میتوانید از سویا هم استفاده کنید. همچنین میتوانید از ترکیبی با نصف سویا و نصف گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
- در چاشنی برگ مو به جای رب انار، میتوانید از آبلیمو طبیعی یا آبغوره و سرکه استفاده کنید.
- نکته مهمی که در این مرحله باید به آن توجه کنید، حرارت قابلمه شماست که اگر زیاد باشد آب سریع بخار شده و دلمههای شما میسوزد و اگر کم باشد مدت زمان زیادی طول میکشد تا رنگ برگها تغییر کند. پس در این مرحله دقت لازم را داشته باشید.
- با توجه به سایز قابلمه و مقدار دلمهها ممکن است نیاز باشد مقدار آب و زمان بیشتری را برای پخت نیاز داشته باشید.
- حتماً آب را چک کنید در صورتی که دلمهها هنوز تغییر رنگ نداده باشند باید آبجوش را کمکم به آن اضافه کنید.
- دستور تهیه دلمه که به آن پرداختیم مناسب چهار نفر است و در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبتها را تغییر دهید. البته به این موضوع هم دقت کنید که بعضی ها از طرفداران دلمههای پر ملات هستند و بعضی آن را کم ملاتتر دوست دارند. پس نسبتها را با توجه به ذائقه افراد هم میتوان عوض کرد.
نکاتی در انتخاب برگ دلمه:
- بهترین برگها برای تهیه دلمههای ترد و خوشمزه، برگهای جوانی هستند که اندازه کف دست شما هستند.
- ترشی دلمه برگ مو بستگی به ذائقه شما دارد. برای ترش شدن بیشتر میتوانید سرکه آن را بیشتر کنید. برای شیرینیتر شدن به همان تناسب شکر را اضافه کنید. چاشنی دلمه برگ مو شبیه شربت سکنجبین است. اما بیشتر افراد دلمه برگ مو را ملس دوست دارند.
- برگها نباید بسیار بزرگ باشند که لطافت و تازگی خود را از دست داده باشند یا بسیار کوچک که قابل پیچیدن نباشند یا دلمه بسیار کوچکی را به شما دهند.
- لازم به ذکر است که اگر برگی بود که سایز آن کوچکتر از سایز نرمال بود یا پارگی در آن داشت میتوانید دو برگ کوچک را روی هم بگذارید و هر دو را با هم بپیچید.
- پیچیدن دلمهها را تا انتها ادامه دهید.
- قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و بشقاب نسبتاً سنگینی روی دلمهها بگذارید، یکسوم قابلمه را آب جوش بریزید و درب قابلمه را بگذارید منتظر باشید تا رنگ برگها تغییر کند و حالت نیمپختگی به خود بگیرد.
رویش مدیا