داغ‌ترین‌ها

گلزار زمان پخش فصل دوم پانتولیگ را اعلام کرد طرز تهیه حلواهای پرطرفدار؛ از ساده مجلسی تا زعفرانی برای ختم عکس دیده نشده مریم سعادت در جوانی؛ بعد ۳۷ سال سلامت خانواده را با محصولات پروتئینی خانگی دهکده پروتئین تضمین کنید “تکرر ادرار در زنان” چیست و چگونه درمان می شود؟ خانه داوود میرباقری بعد فوت همسرش طرز تهیه تن ماهی خانگی، خیلی خوشمزه تر از تن کارخانه ای معنادارترین واکنش به فوت زینب علیپور خبرنگار همراه دارو چه نوشیدنی بخوریم؟ خبر جدید ده نمکی درباره بازیگران اخراجی های ۴ عکسی از بهاره سرگلزایی که بعد فوتش پربازدید شد آموزش کتلت بادمجان رنده شده؛ غذای فوری فوتی نونی خوردن چای مونده، چه ضرری داره؟ اسم فرزند مهسا طهماسبی+ عکس بعد زایمان خانم بازیگر پخت کتلت ایتالیایی به ۳ روش رژیمی، با فر و ماهیتابه دونفره خیلی صمیمی مه لقا باقری با یک مرد جذاب زندگی و رفتار صحیح با بیمار دوقطبی پیامهای جوکری شاهرخ استخری و سحر ولدبیگی به هم حرفهای تازه منتشر شده درباره محمدرضا گلزار که وایرال شد راز ترشی و لعابدار شدن خورشت کرفس

7

اولین سیب زمینی سرخ کرده جهان

  • کد خبر : 22830
  • 23 تیر 1400 - 7:00

۱۳ جولای (ژوئیه)؛ روز جهانی سیب زمینی سرخ کرده در تقویم روزهای جهانی یک روز مشخص یعنی ۱۳ جولای یا ژوئیه به نام روز جهانی سیب زمینی سرخ شده تعیین شده است. سیب زمینی های خوشمزه ای که در همه جای جهان طرفدار دارند و ما به همین بهانه در این بخش از گوناگون رویش نگاهی به تاریخچه ی آن […]

۱۳ جولای (ژوئیه)؛ روز جهانی سیب زمینی سرخ کرده

در تقویم روزهای جهانی یک روز مشخص یعنی ۱۳ جولای یا ژوئیه به نام روز جهانی سیب زمینی سرخ شده تعیین شده است. سیب زمینی های خوشمزه ای که در همه جای جهان طرفدار دارند و ما به همین بهانه در این بخش از گوناگون رویش نگاهی به تاریخچه ی آن خواهیم انداخت.

تاریخچه سیب زمینی سرخ کرده

اصطلاح “سیب زمینی سرخ کرده” به برش یا نوارهای سیب زمینی سرخ شده گفته می شود که از قرار معلوم منشأ دقیق آن مشخص نیست، این مورد در دهه ۱۷۰۰ به صحنه آشپزی وارد شد. البته سیب زمینی سرخ شده در دهه ۱۶۰۰ وارد اروپا شده بود اما یک قرن کامل طول کشیده تا به عنوان غذا به طور گسترده ای پذیرفته شود و در دهه ۱۷۰۰ وارد لیست غذاهای موجود در منوی رستوران ها شود.

سیب زمینی سرخ کرده

داستان اولین سیب زمینی های سرخ شده جهان

آیا می دانید که منشا سیب زمینی سرخ کرده احتمالاً فرانسوی نیست؟ سیب زمینی ها قبل از رواج میان فرانسوی ها در بلژیک سرخ می شدند. بلژیکی ها ادعا می کنند که این اختراع مردم آنها است و با داستان های مختلف از منشا سیب زمینی سرخ کرده می گویند.

روز سیب زمینی

طبق نسخه خطی “جوزف جرارد” ساکنان دره Meuse، واقع در نزدیکی دینانت در بلژیک، از آنجا که در کنار رودخانه زندگی می کردند ماده ی اصلی غذایی شان ماهی بود. اما در یکی از زمستان های سخت و هنگامی که رودخانه ها یخ زده و صید ماهی دشوار شده بود، ایده برش دادن سیب زمینی مانند فیله ماهی و سرخ کردن آن رواج پیدا می کند.

بیشتر بخوانید
زیباترین کلمات انگلیسی + معنی

اما اینکه چرا سیب زمینی سرخ شده را به فرانسوی ها نسبت می دهند، به این دلیل است که طبق داستان های قدیمی در جنگ جهانی اول سربازان آمریکایی برای اولین بار سیب زمینی سرخ کرده را در بلژیک خوردند. ولی به دلیل اینکه زبان رسمی ارتش بلژیک، فرانسوی بوده به اشتباه تصور کرده اند که در خاک فرانسه این سیب زمینی های خوشمزه را می خورند. برای همین از آن به عنوان سیب زمینی فرانسوی یاد کردند.

سیب زمینی سرخ شده

اولین بار تهیه و فروش سیب زمینی سرخ کرده روی گاری های خیابانی موسوم به “frites”، در اواسط دهه ۱۷۰۰ در فرانسه شکل گرفت. این ماجرا هم دلیل دیگری بود برای اینکه نقطه ی آغاز سیب زمینی سرخ شده را، کشور فرانسه بدانند. غافل از اینکه سالها پیش از ورود این خوشمزه ی پرطرفدار به فرانسه، مردم روستایی در بلژیک آن را سرو میکردند.

رویش مدیا

لینک کوتاه : https://rouyeshemrouz.ir/?p=22830

برچسب ها

خبرهای مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها