آشنایی با انواع ماسوره برای تزیین، شیرینی پزی و آشپزی
قیف و ماسوره از مهمترین ابزار تزئین شیرینی و دسر و… است. ماسوره ها سری قیف هستند و غالبا به وسیله ی یک سرپیچ مخصوص به قیف متصل می شوند. برای تزئین کیک و … می توانید خامه سفید، رنگی و شکلاتی را داخل قیف ریخته و با ماسوره ای انتخابی خود روی انواع کیک و دسر را تزیین کنید.
ماسوره ها شکل و سازهای مختلفی دارند که می توانید با توجه به تزئین مورد نظرتان و متناسب با اندازه ی کیک، دسر یا شیرینی یکی از انواع آنها را انتخاب کنید. در این بخش از رویش شما را با انواع ماسوره های قنادی آشنا می کنیم تا با استفاده از آنها تزیین های متنوع و متفاوتی را تجربه کنید.
معرفی انواع ماسوره های ساده و سه بعدی
ماسوره ها به دو دسته ی ساده و سه بعدی تقسیم می شوند که در ادامه به چند مورد از پرکاربردترین ماسوره ها اشاره می کنیم:
ماسوره گرد
ماسوره گرد یکی از ماسوره های ضروری برای تزیین می باشند که برای ساقه و دورکشی کیک استفاده می شوند. از ماسوره های گرد می توان برای نوشتن و کشیدن خطوط روی کیک استفاده نمود.
برای نوشتن، نقطه گذاری و خطوط دور کوکی ها از سایز های کوچک این ماسوره و برای حاشیه های ضخیم و فرم های چرخشی از سایز های بزرگ این ماسوره می توان استفاده کرد.ماسـوره های ۵، ۱۰ ، ۱S از پرکاربردترین ماسوره های گرد هستند.
ماسوره شکوفه
یکی از پرکاربردترین ماسوره ها، ماسوره شکوفه یا ماسوره گلبرگ قطره ای است که بر اساس سایز به ماسوره شکوفه بزرگ و ماسوره شکوفه ریز تقسیم می شود. دلیل اینکه این نوع ماسوره را ماسوره شکوفه می نامند، این است که به علت متصل بودن تمام دندانه های این ماسوره وقتی خامه از آن خارج می شود مانند شکوفه است.
ماسوره رزت، در میان انواع ماسوره گل شناخته شده تر است و انواع مختلف دارد. ماسوره رزت m1 و ماسوره رزت d2 از انواع شناخته شده ماسوره رزت هستند.
ماسوره گل رز
ماسوره گل رز یکی از رایج ترین ماسوره ها است که در سایزهای مختلف وجود داشته و برای انواع گل به خصوص گل رز به کار می رود. با این ماسوره می توان حلوا را تزئین کرد. از انواع ماسوره گل رز می توان به ماسوره برگ گل رز که برای طرح زدن برگ مورد استفاده قرار می گیرد و ماسوره گل رز بسته که با خامه ی سبز رنگ مدل چمن را به شما می دهد، اشاره نمود.
ماسوره ستاره ای
یکی دیگر از انواع ماسور شیرینی پزی ماسوره ستاره دار است که شکل آن مانند ستاره است. ماسوره ستاره دار سایزهای مختلفی دارد و می توان آن را به ماسوره ستاره بزرگ و ماسوره ستاره ریز تقسیم کرد.
این ماسوره ها در دو نوع بسته و باز وجود دارند، دندانه های ماسوره ستاره بسته جمع تر از نوع باز آن است و عمق خط هایی که روی خامه ایجاد می کند، عمیق تر و قشنگ تر است.
ماسوره برگ
ماسوره برگ یکی از شناخته شده ترین ماسوره ها است که برای ایجاد برگ استفاده می شود. این ماسوره در دو سایز بزرگ و کوچک وجود دارد و در میان انواع ماسوره برگ، ماسوره برگ سه بعدی بیشترین کاربرد را دارد.
برای تزیین کیک می توانید از ماسوره برگ استفاده کنید. زیرا ماسوره برگ برای خامه بسیار مناسب است. در میان انواع ماسوره برگ ویلتون ماسوره برگ ۳۵۲ پرکاربردتر است.
ماسوره حصیری
ماسوره حصیری یا ماسوره موج دار یکی از زیباترین ماسوره هاست که شکل آن درست شبیه حصیر است و خامه را به شکل حصیر درآورده و برای تزئین کیک مناسب است. ماسوره حصیری از نظر سایز و اندازه متفاوت است. شماره ماسوره حصیری بسته به نوع آن با هم متفاوت است. کار با ماسوره حصیری راحت است پس می توانید برای تزئین کیک از این ماسوره استفاده کنید.
ماسوره صدفی
ماسوره صدفی یکی از انواع ماسوره های ستاره ی باز هستند که کار با آن برای افراد مبتدی بسیار آسان است و این افراد با استفاده از این ماسوره و با خامه می توانند صدف های زیبا درست کنند.