خیارشور خانگی
در طرز تهیه خیارشور خانگی فوری ابتدا خیار و سبزی ها را بشویید و بگذارید آب آنها خشک شود. با یک خلال دندان خیارها را سوراخ کرده و از پوک شدن “خیارشور” جلوگیری کنید.
طرز تهیه خیار شور فوری در منزل
مواد لازمی که برای درست کردن خیار شور خانگی نیاز داریم :
- خیار ریز و تازه ۲ کیلو
- سبزی شامل ( ترخون، شوید، مرزه و جعفری ) ۲۵۰ گرم
- سیر ۱ بوته بزرگ
- فلفل تند ۵ یا ۶ عدد
- تخم گشنیز ۱ قاشق مرباخوری
- نخود خام چند عدد برای ترد شدن خیارها
- نمک ۱پیمانه
- آب ۱۴ پیمانه
- سرکه ۱ پیمانه
روش درست کردن خیارشور فوری
ابتدا باید خیارها و سبزی ها را کاملا تمیز بشوییم و خشک کنیم تا آب آن گرفته شود. احتیاجی هم به خرد کردن سبزی ها نیست . با فرو کردن یک عدد خلال دندان در خیارها یک روزنه در آن ایجاد کنید تا با این روش از پوک شدن خیار شور جلوگیری شود و خیارها زودتر شور شده و آماده مصرف شوند.
سپس در یک قابلمه آب را به جوش بیاورید و نمک و سرکه را هم به آن اضافه کنید.باید دقت کنید که مقدار آب و نمک به اندازه باشد. خیارها را به ترتیب در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و در لابه لای آنها حبه های سیر پوست کنده شده و فلفل تند ، چند عدد نخود و مقداری تخم گشنیز بریزید تا شیشه ها پر شوند و در آخر روی خیارها را با سبزی ها بپوشانید.
در آخر هم آب جوشیده شده با نمک و سرکه را روی خیارها و داخل شیشه بریزید و محکم در آن را ببندید .
بعد از خنک شدن آب داخل شیشه ی خیار شور ،آن را در جای خنک نگهداری کنید تا رنگ خیار شور تغییر نکند و سبز و ترد بماند و بتوانید خیلی زود آن را مصرف کنید.
نکات تکمیلی در مورد خیارشور
خیارشور جزو ترشیجات و شور میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴ ساعت میباشد .
خیارشور را می توانید در وعده پیش غذا – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۱۰ نفر مناسب میباشد .
رویش مدیا