دلیل پزشکی خوردن کباب همراه سماقکباب یکی از خوشمزه ترین غذاهای اصیل ایرانی است که محبوبیت زیادی بین ایرانیان دارد. از گذشته همراه چلوکباب، سماق و برخی مخلفات دیگر استفاده می کردند که این کار بی دلیل نبوده است. در ادامه این بخش از بهداشت و سلامت رویش دلیل مصرف سماق همراه کباب و فواید مصرف سماق را بیان می کنیم.هنگام خوردن کباب از یک ماده غذایی مصلح مانند سماق استفاده کنید، زیرا۱. سماق دارای اثرات ضد میکروبی است و مصرف سماق با کباب سبب رفع آلودگی گوشت می شود.۲. مصرف سماق با کباب خاصیتی قابض دارد و در صورت وجود التهابات یا زخم هایی در مسیر لوله گوارش سبب بهبود آنها می شود و محافظ خوبی برای کبد است.۳. مصرف سماق با کباب سبب کاهش کلسترول و کاهش جذب چربی گوشت مورد استفاده برای طبخ کباب می شود.۴. سماق اسید اوریک خون را کاهش می دهد و به این دلیل سماق همراه کباب استفاده می شود که بدن فرد بتواند اسید اوریک حاصل از هضم کباب را تا حدی کاهش دهد.۵. اگر انواع کباب را با آب نارنج، سالاد، سبزیجات تازه، گوجه فرنگی کبابی، پیاز، فلفل سیاه یا سماق میل کنید، به خاطر ویتامین C این مواد، جذب آهن گوشت بیشتر می شود.فواید مصرف سماق همراه برخی از غذاهادارای طبیعت سرد و خشک است.مصرف سماق موجب تقویت دستگاه گوارش و کبد می شود و از سوء هاضمه، تورم معده و التهاب در دستگاه گوارش جلوگیری می کند.سماق دارای خاصیت سم زدایی و ضدالتهاب برای کبد است.استفاده از سماق هنگام بروز برخی بیماری ها مانند تهوع، استفراغ و اسهال بسیار موثر است.سماق تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است.سماق تحریک کننده اشتها است.سماق به دلیل داشتن تانن فراوان، قابض و پاک کننده معده است.سماق خاصیت آنتی بیوتیکی برای دستگاه گوارش دارد و اثر ضد میکروبی قوی بر روی تعداد زیادی از میکروارگانیسم های خطرناک و بیماری زا در بدن دارد.سماق برطرف کننده نقرس است.سماق خون را تصفیه می کند و مواد زائد خون مانند اوره را دفع می کند.سماق همچنین کاهش دهنده قند خون است و از طریق آنزیم آلفا آمیلاز، قند خون را کاهش می دهد.کباب را با این مخلفات میل کنیدهمراه کباب، سماق، گوجه و آبلیموی تازه یا آب نارنج، پیاز، فلفل سیاه میل کنید، زیرا به خاطر ویتامین C. این مواد، جذب آهن گوشت بیشتر می شود.همراه کباب سبزی خوردن تازه میل کنید زیرا کاروتنوئید های موجود در سبزی ها وقتی همراه آهن موجود در گوشت کباب وارد بدن می شوند، جذب این ماده معدنی را نیز بالا می برند.کباب را با چه چیز هایی نخوریم؟همراه غذا های گوشتی مانند کباب، ماست، دوغ و کفیر نخورید زیرا کلسیم این فرآورده ها می تواند از جذب آهن گوشت بکاهد.مصرف همزمان ماست با گوشت برای افراد دارای درد های مفصلی مناسب نیست و می تواند سبب تشدید بیماری شود.ماست دیر هضم است و برای سرد مزاجان و افراد دارای معده سرد مناسب نیست.نیم تا یک ساعت پس از صرف غذای گوشتی ماست و دوغ بخورید.نکات مهم مصرف کباب یک سیخ کباب کوبیده ۲۷۰ کالری، یک سیخ کباب برگ ۲۰۰ کالری و یک پرس چلو کباب همراه کره حدود ۱۲۰۰ کالری انرژی دارد.از مصرف قسمت های سوخته گوشت و گوجه کبابی پرهیز کنید.کباب را به صورت خانگی تهیه و تا حد امکان چربی های ظاهری از گوشت جدا شود.به کباب جوش شیرین اضافه نکنید زیرا جوش شیرین قدرت جذب آهن و کلسیم را کم می کند و گوشت را به غذایی بی خاصیت تبدیل می کند.بیش از حد از پیه و دنبه استفاده نکنید زیرا استفاده از پیه و دنبه موجب افزایش کلسترول و تری گلیسیرید و در نهایت بروز بیماری های قلبی – عروقی می شود.اگر مجبور به استفاده از کباب رستوران های بین راهی شدید، همراه غذا دوغ و ماست کاکوتی دار، نعنادار یا موسیردار بخورید زیرا این سبزیجات ضدعفونی کننده قوی مجاری گوارشی هستند و خطرات احتمالی گوشت مسموم و فاسد را کم می کنند.مصرف بیش از اندازه سماق، مسمومیت زاست.
چرا رو کباب سماق میریزن؟
دلیل پزشکی خوردن کباب همراه سماقکباب یکی از خوشمزه ترین غذاهای اصیل ایرانی است که محبوبیت زیادی بین ایرانیان دارد. از گذشته همراه چلوکباب، سماق و برخی مخلفات دیگر استفاده می کردند که این کار بی دلیل نبوده است. در ادامه این بخش از بهداشت و سلامت رویش دلیل مصرف سماق همراه کباب و فواید […]
- 764 بازدید
- بدون دیدگاه