هر چیزی که در مورد قورمه سبزی نیازه که بدونیدیک قورمه سبزی یا قرمه سبزی خوشمزه و به روغن افتاده ، قورمه سبزی که سبزی هاش به اندازه قائده استفاده شده باشه و مهمتر از این که در انتخاب لیمو عمانی دقت کنیم تا تلخ نباشند و خورشت قورمه سبزی رو تلخ نکنند.مطمئنن اگر این دو مورد رعایت بشه یعنی نصف راه رو رفتید و با کمی ترفند و حوصله یک قورمه سبزی مجلسی و جا افتاده تهیه خواهید کرد. تاریخچه قرمه سبزیقورمه سبزی از آن دسته غذاهای سنتی و معروف ایرانی که مانند خورش کرفس ،خورش آلو اسفناج و … با همون دستور پخت همیشگی نسل به نسل در بین آشپزهای ایرانی چرخیده و پخته شده.یعنی قورمه سبزی که صد سال پیش طبخ می شد با قورمه سبزی که این روزها در خانه های ایرانیان طبخ می شود تفاوت چندانی ندارد. می توان گفت این خورشت ابتدا در بین عشایری که به کار دامپروری مشغول بودند شکل گرفت ؛ آنها با ذبح گوسفندان و خرد کردن گوشت و جداسازی چربی آن (برای تهیه روغن حیوانی) مراحل اولیه پخت قرمه سبزی را طی میکردند و با اضافه کردن سبزیجات کوهی و گرد لیمو آن غذا را تهیه می کردند.طرز تهیه قورمه سبزیما در این بخش از آشپزخانه رویش با طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه یا قرمه سبزی خوشمزه و جا افتاده با شما همراه هستیم.مواد لازم برای قورمه سبزیمواد لازممقدار لازم گوشت سر دست نیم کیلو پیاز ۱ عدد بزرگ روغن ۲۵۰ گرم لیمو عمانی ۵ تا ۶ عدد لوبیا قرمز نصفه پیمانه سبزی خورشت ۱ کیلوگرم زردچوبه به مقدار لازم نمک به مقدار لازم فلفل به مقدار لازم نکته اول :سبزی خورشت شامل تره ، جعفری ، گشنیز ، شنبلیله و نعناع می باشد.نکته دوم :از گوشت سردست و بدون استخوان برای درست کردن قرمه سبزی استفاده نمایید.طرز درست کردن قرمه سبزیبرای طرز تهیه قرمه سبزی ابتدا از شب قبل لوبیا هارا در یک ظرف مناسب بخیسانید و چندین مرتبه آب لوبیا را عوض کنید تا لوبیا ها نرم تر و بزرگتر شوند و نفخ آنها گرفته شود.در ادامه کار برای تهیه خورشت سبزی گوشت ها را تمیز کنید سپس آن ها را به صورت خورشتی خرد کنید. یک عدد پیاز بزرگ را نیز پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید.اگر دوست ندارید که پیاز در غذا دیده شود می توانید آن را رنده کنید. ابتدا در یک قابلمه مناسب پیاز را با روغن تفت دهید سپس گوشت را به آن اضافه کنیدو تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در مرحله بعدی زردچوبه و فلفل سیاه را به گوشت و پیاز افزوده و تفت دهید تا ادویه ها به طور کامل به خورد گوشت و پیاز بروند. سپس لوبیا قرمز را آبکش کرده و دوبار شسته به گوشت و پیاز اضافه کنید. همچنین آب را به این مواد اضافه می کنیم و آن را حرارت میدهیم. این حرارت را تا جایی ادامه می دهیم که گوشت نیم پز شود. حال برای تهیه قرمه سبزی باید سبزیجات خود که شامل تره ، جعفری ، گشنیز ، شنبلیله و چند پر نعناع می باشد را تمیز کنید و سپس آن ها را بشورید و بگذارید تا آب سبزی ها خشک شود در ادامه سبزی ها را ریز ریز خرد کنید و حدود ۱۵ دقیقه تفت دهید تا سبزی ها تیره و سرخ شوند. حال زمان آن رسیده است که سبزی های سرخ شده را به قالبمه خورشت سبزی خود اضافه کنید. در این مرحله از طرز تهیه ی قرمه سبزی باید ادویه های خود را به قرمه سبزی اضافه کنید، مثل طرز تهیه هر خورشت ایرانی دیگیر مثل خورش قیمه، خورش کرفس و غیره ادویه فلفل و نمک برای قورمه سبزی کافیست اما شما می توانید بر حسب تجربه از ادویه های دیگری نیز استفاده کنید بعد از اینکه خورش چند بار جوش خورد ، وقت آن می رسد که لیمو عمانی را به غذا اضافه کنید و دقت داشته باشید که بر روی لیمو عمانی چند سوراخ کوچک ایجاد کنید تا غذا پخش شود.به یاد داشته باشید که اگر لیمو عمانی شما تلخ باشد قرمه سبزی شما تلخ مزه خواهد شد پس اگر از کیفیت لیمو عمانی خود اطمینان ندارید سعی کنید از گرد لیمو استفاده کنید. شما می توانید یک سوم پیمانه آب غوره هم به خورشت اضافه کنید البته این کار کاملا سلیقه ای می باشد وارتباط مستقیم به مزاج غذایی شما دارد. حال منتظر می مانیم تا غذا پخته شود . زمانی متوجه می شویم که غذا پخته است که یک سطح روغنی روی غذا به وجود بیاید.همچنین بخوانید : طرز تهیه لیمو عمانی خانگی بدون سیاهی و تلخییک ساعت تا یک ساعت و نیم اجازه دهید بپزد و بعد از اینکه مطمئن شدید قورمه سبزی حسابی جا افتاده است از روی گاز بردارید و همراه با پلو میل بفرمایید.استفاده از رب گوجه فرنگییکی از راه های گرفتن تلخی خورشت قورمه سبزی، استفاده از یک قاشق رب گوجه فرنگی در خورشت است. باید توجه داشت که اگر مقدار رب گوجه فرنگی اضافه شده زیاد شود طعم خورشت خراب خواهد شد.نکات و ترفندهای پخت قورمه سبزی خوشمزهبه خاطر اینکه در قرمه سبزی از لوبیا استفاده می شود ممکن است این غذا نفاخ باشد . اما برای جلوگیری از این مشکل شما می توانید لوبیا ها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را تعوض کنید تا کامل نفخ لوبیا ها گرفته شود.در انتخاب لوبیا اینکه لوبیا قرمز باشد یا چیتی بیشتر ذائقه شما نقش آفرین است زیرا برخی ها با لوبیا قرمز قورمه سبزی را می پسندند و برخی دیگر با لوبیا چیتی ، حتی در برخی از مناطق ایران از لوبیای چشم بلبلی نیز برای تهیه قورمه سبزی استفاده می کنند.در انتخاب نوع گوشت گوسفندی یا گوساله بهتر است از گوسفندی استفاده کنید که کمی هم با خود چربی داشته باشد تا لذیذ تر باشد.سعی کنید برای سرخ کردن و تفت دادن از روغن کمتری استفاده کنید.شما می توانید از روغن حیوانی برای تهیه خورش قورمه سبزی استفاده کنید.اگر زمانی که غذا را سر می کنید متوجه شوید که غذا خوب جا نیفتاده است وسطح روغنی روی آن شکل نگرفته است ۱۰ دقیقه قبل از کشیدن خورشت ۳ یا ۴ قالب کوچک یخ به آن اضافه کنید این عمل باعث می شود که روغن خورشت جذب شده و به روی خورشت بالا بیایددر مورد سبزی ها شما میتوانید با توجه به ذائقه خود یا تجربه ؛ قبل از آنکه سبزی ها را به غذا اضافه کنید آنها را سرخ کنید این یک عمل کاملاً سلیقه ای است .همچنین شما می توانید برای خوشمزه تر شدن و یا چرب تر شدن قرمه سبزی خود از عصاره قلم نیز استفاده کنید .سبزی باید خوب تفت بخورد. قشنگ سرخ شود. بیش از حد سیاهش نکنید که تلخ میشود.قورمه سبزی و ته چین مرغ و کباب کوبیده از جمله غذاهای مجلسی می باشد.خاطر نشان می کنیم که تمام مواردی که در بالا ذکر شد موارد تجربی بوده و به منظور استفاده از دستور تهیه به صورت حتمی نمی باشد.نکات تکمیلی در مورد قورمه سبزیقورمه سبزی جزو انواع خورش میباشد زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴ ساعت میباشد . قورمه سبزی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید . همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد .
طرز تهیه قورمه سبزی همراه با نکات بی نظیر قورمه جاافتاده
هر چیزی که در مورد قورمه سبزی نیازه که بدونیدیک قورمه سبزی یا قرمه سبزی خوشمزه و به روغن افتاده ، قورمه سبزی که سبزی هاش به اندازه قائده استفاده شده باشه و مهمتر از این که در انتخاب لیمو عمانی دقت کنیم تا تلخ نباشند و خورشت قورمه سبزی رو تلخ نکنند.مطمئنن اگر این […]
- 949 بازدید
- بدون دیدگاه