داغ‌ترین‌ها

تقویت مغز و حافظه با تمرین جالب لمس سکه! گلزار زمان پخش فصل دوم پانتولیگ را اعلام کرد طرز تهیه حلواهای پرطرفدار؛ از ساده مجلسی تا زعفرانی برای ختم عکس دیده نشده مریم سعادت در جوانی؛ بعد ۳۷ سال سلامت خانواده را با محصولات پروتئینی خانگی دهکده پروتئین تضمین کنید “تکرر ادرار در زنان” چیست و چگونه درمان می شود؟ خانه داوود میرباقری بعد فوت همسرش طرز تهیه تن ماهی خانگی، خیلی خوشمزه تر از تن کارخانه ای معنادارترین واکنش به فوت زینب علیپور خبرنگار همراه دارو چه نوشیدنی بخوریم؟ خبر جدید ده نمکی درباره بازیگران اخراجی های ۴ عکسی از بهاره سرگلزایی که بعد فوتش پربازدید شد آموزش کتلت بادمجان رنده شده؛ غذای فوری فوتی نونی خوردن چای مونده، چه ضرری داره؟ اسم فرزند مهسا طهماسبی+ عکس بعد زایمان خانم بازیگر پخت کتلت ایتالیایی به ۳ روش رژیمی، با فر و ماهیتابه دونفره خیلی صمیمی مه لقا باقری با یک مرد جذاب زندگی و رفتار صحیح با بیمار دوقطبی پیامهای جوکری شاهرخ استخری و سحر ولدبیگی به هم حرفهای تازه منتشر شده درباره محمدرضا گلزار که وایرال شد

8

غذاهای محلی گلستان؛ هم کم خرج هم خوشمزه

  • کد خبر : 26646
  • 04 اسفند 1400 - 2:22
غذاهای محلی گلستان؛ هم کم خرج هم خوشمزه

غذاهای محلی و خوشمزه گلستان استان مازندارنبرخی افراد تصور می کنند که جذابیت سفر تنها در بازدید از جاذبه های مختلف به مقصد خلاصه شده است. اگر چه در طول جاده لذت بردن از جاده و جاذبه های گردشگری طبیعی بسیار مهم است اما در این میان معاشرت با مردم و آشنایی با فرهنگ غذایی […]


غذاهای محلی و خوشمزه گلستان استان مازندارنبرخی افراد تصور می کنند که جذابیت سفر تنها در بازدید از جاذبه های مختلف به مقصد خلاصه شده است. اگر چه در طول جاده لذت بردن از جاده و جاذبه های گردشگری طبیعی بسیار مهم است اما در این میان معاشرت با مردم و آشنایی با فرهنگ غذایی و آداب و رسوم آن ها نیز یکی از لذت بخش ترین قسمت های سفر است، چراکه تجربه غذاهای مختلف محلی و بومی می تواند به خودی خود بزرگترین انگیزه برای یک سفر باشد. بنابراین توصیه می‌کنیم در طول سفر خود برای یکبار هم که شده طعم غذاهای محلی آن منطقه ای که سفر کرده اید را بچشید.استان گلستان از آن دسته استان‌هایی به شمار می رود که علاوه بر جاذبه های تاریخی و طبیعی بیشماری که دارد فرهنگ غذایی بسیار متفاوتی نیز به خود اختصاص داده است. غذاهای سنتی بیشماری مثل چکدرمه، خورش ساک، باسترمه، ماش پتی خارش، کئی ترشک و… در این منطقه توسط مردمانش تهیه و طبخ می شود که در این مطلب از آشپزخانه نمناک قصد داریم شما کاربران عزیز را بیشتر با آن ها آشنا کنیم پس با ما همراه باشید.بورانی هاتهیه و طبخ انواع بورانی ها در بین ساکنان استان گلستان بسیار رایج است و از پرطرفدارترین بورانی ها می توان به کئی بورانی (بورانی کدو) و ابناق بورانی (بورانی اسفناج) اشاره کرد، فقط کافیست که برای یک بار هم که شده طعم بی نظیر این بورانی ها را بچشید شک نداشته باشید که طرفدار پروپاقرص و ثابت آن ها خواهید شد.هلی آشیکی از خوشمزه ترین و معروف ترین آش هایی که متعلق به استان گلستان می باشد هلی آش نام دارد. در تهیه این آش موادی همچون لوبیا، نخود، گوجه سبز، سبزی، پیازداغ و… به کار برده می شود.آش خمیراز لذیذترین آش های ترکمنی می توان به آش خمیر اشاره کرد که با ترکیبی از موادی همچون گوشت، نخود، ماش، لوبیا، کدو، رشته، سبزی خورشتی… تهیه می شود. برای اینکه این آش مزه ترش به خود بگیرد اقدام به اضافه کردن ترشی انار یا آلوچه به آن می کنند.آش ماستآش ماست یکی از خوشمزه ترین آش های استان گلستان به شمار می رود که یک سری افراد به صورت سرد آن را سرو میکنند و عده ای دیگر به صورت گرم. اسفناج، جعفری، برگ سیر، گشنیز، برنج، ماست ترکیبات اصلی این آش می باشد.گوجه آشگوجه آش نیز یکی دیگر از آش های خوش رنگ و لعابی می باشد که طرفداران زیادی بین ترکمن ها دارد و با موادی همچون برنج، گوشت، ادویه جات، گوجه فرنگی و… تهیه و طبخ می شود. برای یک بار هم که شده طعم این آش بی نظیر را بچشید.آش ماشترکمن ها غذاهای بسیار متنوعی با ماش تهیه می‌کنند که یکی از این غذاها آش ماش نام دارد و طعم بسیار دلپذیری نیز دارد. در تهیه این آش خوشمزه موادی همچون ماش، عدس، پیاز، گوشت چرخ کرده، سبزیجاتی مثل گشنیز و جعفری و… استفاده می شود.چکدرمهچکدرمه از انواع غذاهای محلی استان گلستان به شمار می‌رود که اکثراً در سر سفره‌های مراسم عروسی دیده می شود و به استانبولی پلو بسیار شبیه است. این غذا متعلق به آق قلا و بندر ترکمن می باشد و درون یک دیگ مخصوص به نام قازان پخته شده و عطر و بویش هوش از سر هر کسی می برد. از جمله مواد تشکیل دهنده این غذا می توان به پیاز، گوشت، برنج، نمک و فلفل، رب گوجه و… اشاره کرد.بولامهدر اولین نگاه ممکن است احساس کنید که بولامه همان حلیم است اما اشتباه نکنید، چرا که این غذا فقط به حلیم شباهت دارد و در فرآیندی کاملا متفاوت تهیه و طبخ می‌شود. از این غذا در مراسم‌های مختلف مثل تولد نوزاد و جشن های زنانه استفاده می نمایند. ناگفته نماند این غذا بسیار مقوی است.کپور کلهچنانچه علاقه زیادی به غذاهای دریایی و ماهی ها دارید حتماً برای یکبار هم که شده طعم کپور کله گلستان را بچشید. این غذای خوشمزه از خوراک های محلی و سنتی شهر کردکوی به شمار می رود که با استفاده از موادی همچون ماهی کپور، رب انار، سیر، جعفری، نمک و…تهیه و طبخ می شود.نخود پلوچنانچه روزی گذرتان به استان گلستان افتاد حتماً یادتان باشد که طعم بی نظیر نخود پلو گرگانی ها را تست کنید. این غذای خوشمزه به دلیل داشتن پتاسیم و آهن و انواع ویتامین ها جزو مقوی ترین و پر خاصیت ترین غذاها به شمار می رود. در تهیه این غذا گاهاً از تکه های گوشت و در بعضی مواقع از گوشت چرخ کرده قلقلی و همچنین از موادی همچون رب انار، برنج، نخود، پیاز، زعفران و ادویه های مختلف استفاده می کنند.باسترمهتنوع غذاهای محلی در گرگان بسیار بالا است و خوشمزه تربن غذا های سنتی را می توانید در این خطه پیدا کنید. باسترمه یکی از همین غذاهای خوشمزه ای است که جایگاه ویژه‌ای به خود اختصاص داده است و از ماهی اوزون برون و ترکیبی از برنج، پیاز، انار، سیب زمینی و… تهیه میشود و در اغلب ضیافت ها و مهمانی ها بر سر سفره های رنگین خودنمایی می کند.کئی ترشکیکی از غذاهای مازندرانی که به روش‌های مختلفی پخته می‌شود و به جرأت می‌توان گفت از خوشمزه‌ترین غذاهای محلی این استان محسوب می شود غذایی به نام کئی ترشک می باشد که شما میتوانید بینظیرترین طعم غذا را در سفره های ترکمن ها پیدا کنید. کئی ترشک یا همان خورشت کدو سبز با ترکیبی از موادی همچون پیاز، کدو، گوجه، ادویه جات و سیر تهیه و طبخ می شود و طعم دلپذیری با اضافه کردن آب نارنج به دست می‌آورد.ماش پتی خارشماش پتی خارش یکی از غذاهای سنتی معروف و خوشمزه گرگانی ها می باشد که در زبان فارسی به خورشت ماش معروف است. این خورش خوشمزه را در فصل های بهار و زمستان و با استفاده از موادی همچون کدو تنبل، ماش، لوبیا چشم بلبلی، ادویه جات، رب انار، سیر و… تهیه می کنند و معمولا این خورشت خوشمزه را به همراه پلو و کوکو سیب زمینی میل می کنند.ماش پلودر فرهنگ غذایی استان گلستان و مخصوصا در بین ترکمن ها غذایی به نام ماش پلو رایج است که از اصیل تربن غذاهای گرگان به شمار می رود. در تهیه این غذا موادی همچون ماش، پیاز، برنج، زعفران، گوشت چرخ کرده، روغن زیتون و… بکار برده می شود و در عین سادگی که دارد بسیار خوش طعم و لذیذ است.خورشت ساکیک نوع خورشت سنتی به نام خورش ساک در بین گرگانی ها رایج است که عطر و طعم بسیار فوق‌العاده‌ای دارد. این غذا از آن دسته غذاهای اصیل این منطقه است که فقط باید آن را در همینجا بخورید تا طعم و مزه اصیل آن را به خوبی حس کنید آن وقت خواهید فهمید که عطرش هوش از سرتان می برد گوشت گوسفند یا بره، سیر، روغن، آرد، پیاز، اسفناج، نخود از جمله مواد تشکیل دهنده این غذا می باشد.ترچینترچین از آن دسته غذاهای خوشمزه ایرانی است که در استان گلستان به عنوان یک غذای سنتی شناخته شده است، با دیدن رنگ و لعاب آن هرکسی به طرز عجیبی وسوسه می شود تا طعمش را بچشد. از جمله موادی که در تهیه این غذای خوشمزه به کار برده می شود می توان به گوشت تچین، بادمجان تچین، لوبیا تچین و… اشاره کرد.ترچلوبه قسمتی از گوشت گوساله ترچلو می گویند که در زبان ترکی نیز به آن قارون آتی گفته می شود همان گوشتی که در ناحیه شکم گوساله و نزدیک به دنده های آن می باشد. این گوشت را با استفاده از پیاز خرد شده، پخته و سپس آن را لابلای برنج آبکش شده قرار می دهند تا دم بکشد. ناگفته نماند که زمانی که این غذای خوشمزه را سرو می کنند آب گوشت هم در کنار آن قرار دارد.بورک یا بوروکبوروک نوعی غذای سنتی به شمار می رود که شباهت زیادی به یکی از میان وعده های ترکیه دارد و ما پیشنهاد می کنیم برای یکبار هم که شده بورک گرگان را بکشید مطمئن باشید که طعم بی نظیر آن تا مدت ها زیر زبانتان خواهد ماند. بورک ها را با استفاده از خمیر های مخصوصی که با گوشت و سبزیجات پر می شوند تهیه می کنند. بورک اسفناج از پرطرفدارترین نوع بورک ها می باشد.باقلا پتهباقلا یکی از محبوب ترین حبوبات گرگانی ها به شمار می رود که با استفاده از آن غذایی به نام باقلا پته درست می کنند و فصل بهار مناسب ترین فصل برای درست کردن باقلا می باشد. این غذای خوشمزه در کنار غذاهای دیگر مخصوصاً ماهی و برنج سرو می شود.مانتییکی از غذاهای سنتی ترکمن ها که بسیار خوشمزه است و در ترکیه نیز پرطرفدار است مانتی نام دارد. این غذای خوشمزه را در یک ظرف مخصوص مانتی پزی درست می کنند که متشکل از یک طبقه پر از آب و چند طبقه فوقانی مشبک می باشد. تخم مرغ، گوشت خالص چرخ کرده، نمک، پیاز، تخم مرغ، کره، گوجه فرنگی و… از جمله مواد تشکیل دهنده در تهیه این غذا می باشد.

بیشتر بخوانید
انواع غذاهای مجلسی با انار، رب انار و بادمجان
لینک کوتاه : https://rouyeshemrouz.ir/?p=26646

برچسب ها

خبرهای مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها