راز خوشمزه شدن دلمه در انواع مختلف برگ مو و…دلمه برگ مو یکی از خوشمزه ترین غذاها و پیش غذاها است که از ترکیب برنج، گوشت، سبزیجات تهیه می شود و در کشورمان ایران هم از محبوبیت بالایی برخوردار است. این غذای خوشمزه را برخی از کدبانوهای ایرانی بی نظیر تهیه می کنند به طوری که افراد خانواده از خوردن آن سیر نمی شوند، رازهایی برای خوشمزه شدن دلمه برگ مو وجود دارد که در این بخش از آشپزخانه نمناک به آن پرداخته ایم پس برای لذیذ و خوشمزه شدن دلمه های خود این نکات را از یاد نبرید.خیس دادن لپه هابرای خوشمزه تر شدن دلمه خیس دادن و پخت لپه را از یاد نبرید. ابتدا لپه ها را ۲ ساعت قبل از پخت در ظرفی با آب کافی خیس دهید تا نفخ آن از بین برود سپس اجازه دهید که لپه ها به مرور زمان پخته شوند اما نگذارید لپه های شما زیادی له شوند.سبزی دلمهیکی از رازهای خوشمزه شدن دلمه مربوط به ترکیب سبزی آن است. در بسیاری از شهرهای کشورمان برای تهیه دلمه برگ مو از انواع سبزیجات معطر کوهی استفاده می شود اما در کل برای تهیه این دلمه از سبزیجاتی مثل جعفری، نعناع، مرزه، شوید، ترخون و پیازچه استفاده می شود. پس از پاک کردن و شستن سبزی، آنها را نه خیلی ریز و نه درشت خرد کنید تا عطر سبزی ها در دلمه حفظ شود و بپیچد.خیس کردن برنجبرخی از افراد با برنج خیس خورده دلمه تهیه می کنند اما اینگونه دلمه سفت شده و خوشمزه نمی شود. برای خوشمزه شدن دلمه برنج را چند ساعت بخیسانید و سپس در قابلمه آب در حال جوشیدن با مقداری نمک بریزید و اجازه می دهید تا برنج به مدت ۶ دقیقه بپزد و کمی نرم شود، سپس آن را آبکش نمایید.مزه دار نمودن گوشت چرخ شدهمزه دار نمودن گوشت چرخ کرده در طعم دلمه شما تاثیر می گذارد. برای خوشمزه شدن دلمه هایتان پیاز را نگینی خرد کرده و درون تابه بریزید و روی حرارت بگذارید تا کمی سبک شود، سپس به آن گوشت چرخ کرده را بیافزایید و مقدار کمی تفت دهید و سپس کمی زردچوبه، فلفل سیاه و نمک روی آن بپاشید و مداوم تفت دهید تا کاملا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود، حالا سبزی خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید و این ترکیب را با باقی مواد ترکیب کنید.استفاده از برگ های جوانبرای اینکه دلمه های شما خوشمزه شود به اندازه برگ ها توجه کنید، بهترین برگ ها برای تهیه دلمه های ترد و خوشمزه، برگ های جوانی هستند که اندازه کف دست شما هستند. برگ ها نباید بسیار بزرگ باشند که لطافت و تازگی خود را از دست داده باشند یا بسیار کوچک که قابل پیچیدن نباشند یا دلمه بسیار کوچکی را به شما دهند.جوشاندن برگ موهابرای نرم شدن برگ موها و در کل خوشمزه شدن دلمه در قابلمه ای آب و کمی نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش آید، سپس برگ موها را داخل آب در حال جوش قرار دهید و بعد از یک دقیقه از داخل آب بیرون آورید وکمی آب سرد روی آن ها بریزید و بگذارید آب آنا کاملا برود سپس درون یک عدد از برگ موها به اندازه یک قاشق پر از مواد دلمه قرار دهید و بپیچید.چاشنی دلمهدلمه ها را درون قابلمه ای که ته آن را روغن ریخته و برگ چیده اید، بچینید و دو لیوان آب و ۱/۲ روغن را روی آنها بریزید و به مدت ۱ساعت ۳۰ دقیقه اجازه دهید بپزد.سپس یک استکان سرکه را با یک استکان آب به همراه دو قاشق غذا خوری شکر مخلوط کنید کمی نمک وفلفل به آن اضافه کنید و روی شعله گاز هم بزنید تا شکر حل شود وسس دلمه سرکهای کمی غلیظ شده را در مراحل آخر پخت به دلمه اضافه کنید، میزان شیرینی و ترشی سس سرکه به سلیقه شما بستگی دارد.برای ترش شدن بیشتر می توانید سرکه آن را بیشتر کنید. برای شیرینی تر شدن به همان تناسب شکر را اضافه کنید. در چاشنی برگ مو می توانید از رب انار، آبغوره و آبلیمو هم استفاده کنید.قرار دادن دلمه ها در مایکروویوبرای خوشمزگی و مجلسی تر و ترد شدن دلمه ها پس از اینکه آنها آماده شدند، درون یک ظرف مناسب مایکروویو قرار داده و دلمه ها را به مدت یک تا ۲ دقیقه درون آن بگذارید. در صورت نبود مایکروویو می توانید از فر یا حتی توستر نیز استفاده کنید.
هر نوع دلمه ای با این ترفند، خوشمزه تر میشه
راز خوشمزه شدن دلمه در انواع مختلف برگ مو و…دلمه برگ مو یکی از خوشمزه ترین غذاها و پیش غذاها است که از ترکیب برنج، گوشت، سبزیجات تهیه می شود و در کشورمان ایران هم از محبوبیت بالایی برخوردار است. این غذای خوشمزه را برخی از کدبانوهای ایرانی بی نظیر تهیه می کنند به طوری […]
- 367 بازدید
- بدون دیدگاه