ترش تره گیلان؛ غذای شمالی بدون گوشتتُرش تره، یک غذای مشهور و بسیار معروف شمالی است که تعداد زیادی طرفدار دارد. این غذا را معمولاً همراه با ماهی شور، باقالا، سیر و برنج سرو میکنند. در ادامه این بخش از آموزش آشپزی نمناک، آموزش مرحله به مرحله برای تهیه این غذای لذیذ را به شما ارائه میدهیم.مواد لازم ترش تره یا ترشی تره گیلانیبرای تهیه ترش تره، مواد زیر را به میزان مناسب آماده کنید:مواد لازممیزان لازمبرنج ایرانی۴ قاشق غذاخوری اسفناج تازه۱ کیلو گرمسبزی (تره، جعفری، گشنیز و کمی نعناع)۵۰۰ گرم روغن به میزان لازم آرد (اختیاری)۱ قاشق غذاخوریسیر۴-۶ حبهتخم مرغ۳ عددآب نارنج یا آبغوره۱/۲ پیمانهنمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازمطرز تهیه ترش تره گیلانابتدا برنج را بشویید و با مقداری آب و نمک مخلوط کنید. سپس آن را روی حرارت قرار دهید تا بپزد.سبزیها را نیز پاک کرده و بشویید. پس از آنکه آب سبزیها خشک شد، آنها را خرد کنید.نصف سیر را له کنید و سپس در یک قابلمه سرخ کنید. به آن سبزی خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید.مخلوط سیر و سبزی تفت داده شده را به برنج پخته شده اضافه کنید. همچنین، اسفناجها را بزرگتر از سبزیها خرد کنید و به خورشت اضافه کنید.اگر آب خورشت زیاد بود، حرارت را بیشتر کنید تا آب تبخیر شود. به تدریج نارنج یا رب نارنج را به خورشت اضافه کنید و آن را بچشید تا ترشی آن مطلوب شود.در پایان پخت خورشت، سیر له شده با کمی زردچوبه و روغن تفت داده و به همراه تخم مرغ و مقداری نمک به خورشت بیفزایید و هم بزنید. پس از چند جوش، خورش را از حرارت بردارید.نکاتی برای خوشمزه تر شدن ترش ترهترشی اصلی این غذا آب نارنج است، اما در صورتی که آب نارنج در دسترس نیست، میتوانید از آبغوره یا آب لیمو ترش نیز استفاده کنید.میزان ترشی این غذا به سلیقه شما بستگی دارد و میتوانید آن را کمتر یا بیشتر کنید.میتوانید مثل میرزاقاسمی، تخممرغ را در مراحل پایانی پخت، داخل خورشت بشکنید و هم بزنید، در این صورت سیر را با کمی سبزیجات تفت داده و به خورشت اضافه کنید.اگر از روشی که در اینجا توضیح داده شد استفاده کردید و تخممرغ را با سیر و نمک مخلوط کردید، هنگام اندازهگیری نمک، مراقب باشید که غذا شور نشود.در صورتی که سبزیجات محلی گیلانی در دسترس نیستند، میتوانید به طور کلی از اسفناج استفاده کنید، که در این صورت همچنان خورشتی خوشمزه خواهید داشت. در صورت تمایل، میتوانید چند عدد گوجهسبز نیز به خورشت اضافه کنید.نکات تکمیلی در مورد ترش تره گیلانیزمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳۰دقیقه میباشد . ترش تره گیلانی را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید . همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد .
طرز تهیه ترش تره شمالی اصل با فوت کوزه گری
ترش تره گیلان؛ غذای شمالی بدون گوشتتُرش تره، یک غذای مشهور و بسیار معروف شمالی است که تعداد زیادی طرفدار دارد. این غذا را معمولاً همراه با ماهی شور، باقالا، سیر و برنج سرو میکنند. در ادامه این بخش از آموزش آشپزی نمناک، آموزش مرحله به مرحله برای تهیه این غذای لذیذ را به شما […]
- 339 بازدید
- بدون دیدگاه