داغ‌ترین‌ها

راز تقویت مو در سن بالا؛ دیگه نذار موهات بریزه استایل میلیونی بازیگران فینال جوکر بجز علی صادقی؛ چه خبره؟؟ تانوس اسکویید گیم، حقیقت زندگی اش را فاش کرد برای آنکه روماتیسم نگیریم باید …. چهره های مشهور ایرانی متولد ۱۰ بهمن ماه طرز تهیه کباب کوبیده کبابی ها بالاخره لو رفت+ آموزش ماجرای استوری معنادار المیرا شریفی مقدم برای بیرانوند چیه؟ خواص گنه گنه؛ جایگزین عالی برای گوشت بازیگران سریال فریبا کنار همسر و خانواده شان عکس عجیبی که از دونالد ترامپ وایرال شده هر نوع خورشت رو چند روز میشه تو یخچال نگه داشت؟ اثرات جادویی آب، شاید باور نکنید سوجان و سهراب پشت صحنه سریال+ عکس نسرین مقانلو در جشن تولد حمید هیراد+ عکس راه حل گیاهی و خانگی ترمیم موهای آسیب دیده سخت ترین روز سریال فریبا برای ستاره سادات قطبی داروهای سرماخوردگی که شما را به کشتن می دهند چهره های مشهور ایرانی متولد و درگذشته ۲ بهمن ماه سلفی پرمحبت شبنم قربانی با پدرشوهرش ادویه خورش بادمجان و راز غلیظ شدن این خورشت

10

طرز تهیه خمیر مایه در خانه و پخت نان با آن

  • کد خبر : 32276
  • 21 آبان 1402 - 14:11
طرز تهیه خمیر مایه در خانه و پخت نان با آن

روش استفاده از خمیر مایه در پخت نانخمیر مایه موجودی زنده و تک سلولی می باشد که نشاسته و قند موجود در آرد را طی یک فرایند پیچیده‌ به گاز کربنیک و مواد آلی تبدیل می‌کند. از خمیر مایه برای پخت نان استفاده می شود زیرا تولید گاز کربنیک در آن سبب متخلل شدن خمیر […]


روش استفاده از خمیر مایه در پخت نانخمیر مایه موجودی زنده و تک سلولی می باشد که نشاسته و قند موجود در آرد را طی یک فرایند پیچیده‌ به گاز کربنیک و مواد آلی تبدیل می‌کند. از خمیر مایه برای پخت نان استفاده می شود زیرا تولید گاز کربنیک در آن سبب متخلل شدن خمیر و اصطلاحا ورآمدن و سبک شدن آن می شود. در این بخش از نمناک شما را با طرز تهیه خمیر مایه خانگی و پخت نان با مخمرآشنا می کنیم.طرز تهیه خمیر مایه در خانهخمیر مایه را می توانید به صورت آماده تهیه کرده و یا خودتان در خانه تهیه کنید.مواد لازم برای تهیه خمیرمایهآرد گندم کامل یا آرد سفید یک چهارم پیمانهآب یک چهارم پیمانهمراحل تهیه خمیرمایه در خانهدر یک کاسه آرد و آب را به میزان مساوی با هم مخلوط کنید. آرد را با آب ترکیب کنید تا خمیری حاصل شود.با یک حوله روی کاسه را بپوشانید.ظرف خمیر را در دمای اتاق قرار دهید، دمای محیط نباید خیلی گرم باشد.در روز، دو مرتبه(یک بار صبح و یک بار عصر) به ظرف سر بزنید و یک یا دو قاشق غذاخوری آرد و آب به طور مساوی به آن بیافزایید.مشاهده خواهید کرد که مایه خمیر بعد از ۳ الی ۵ روز، شروع به حباب زدن می‌کند.بعد از روز پنجم مایه خمیر باید حدود ۲ برابر حجم اولیه بزرگ و آماده‌ی استفاده شده باشد.چگونه بفهمم که خمیرمایه آماده استفاده است؟برای اینکه دریابید که آیا خمیرمایه خانگی شما آماده استفاده است یا خیر، شما باید کمی از آن را داخل یک لیوان آب بیاندازید،اگر خمیر روی سطح آب ایستاد یعنی آماده‌ی استفاده است.مقدار استفاده از مایه خمیر خانگی چقدر است؟باید بدانید که میزان استفاده از مخمر آماده و خمیر ترش خانگی با یکدیگر برابر نیست. برای تهیه نان با خمیر ترش خانگی حتما باید از دستورالعمل‌هایی پیروی نمایید که در آن از خمیر ترش خانگی استفاده شده است.طرز نگهداری مایه خمیر خانگیبهتر است خمیر مایه را به میزان لازم تهیه کنید اما اگر از تمام خمیر ترش استفاده نکردید و مقداری از آن باقی ماند، خمیرترش را در یخچال قرار دهید و هفته‌ای یک بار به آن آب و آرد اضافه کنید.چگونه با خمیر مایه نان بپزیم؟شما می توانید با استفاده از خمیرمایه در خانه نان بپزید. نان پخته شده با خمیر مایه، بو و طعم خوبی دارد و بسیار باکیفیت است.مواد لازم برای پخت نانمواد لازممقدارآرد۳ پیمانهآب ولرم۱ پیمانهخمیر مایه۲ قاشق مربا خوریکره۳ قاشق غذاخورینمک۲ قاشق چایخوریشکر۱ قاشق مربا خوریمواد لازم برای رومال نانمواد لازممقدارزعفرانبه مقدار لازمزرده تخم مرغ۱ عددسیاه دانه و کنجدبه مقدار لازمدستورالعمل پخت نانکره را بیرون از یخچال و در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود.خمیر مایه را در آب ولرم و شکر حل کنید.خمیر مایه را ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا پف کند و عمل بیاید و خمیر مایه کل سطح آب را بپوشاند.شکر، کره، نمک، آرد و خمیر مایه عمل آمده را با استفاده از همزن برقی دو دقیقه مخلوط کنید.خمیر را با دست ۱۰-۱۱ دقیقه خوب ورز دهید و ۷۰ تا ۱۰۰ بار روی میز کار بکوبید.ظرفی را چرب کنید و خمیر را در آن قرار دهید.روی خمیر را با فویل یا حوله تمیز بپوشانید.بگذارید که خمیر به مدت یک و نیم تا ۲ ساعت استراحت کند.خمیر را بعد از دو ساعت ورز دهید تا هوا و حباب اضافی خمیر نان از آن خارج گردد.فر را با درجه ۱۷۰ تا ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.خمیر را به شکل قرص نانی شکل داده و درون سینی فر قرار دهید.سطح قرص های نان را چرب کنید و روی آنها را با حوله تمیز به مدت ۳۰ دقیقه بپوشانید تا استراحت کند.کنجد و سیاه دانه و مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران را برای رومال، با برس روی نان بمالید.قرص های نان را درون فر با درجه ۱۷۰ تا ۱۹۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه قرار دهید.سپس بعد از گذشت این زمان شعله بالای فر را ۲ الی ۳ دقیقه روشن کرده تا روی نان به خوبی طلایی شود.نکات مهم در پخت نانبرای تهیه نان همه مواد را با دقت اندازه گیری کنید تا کیفیت نانتان خوب شود.از آرد باکیفیت برای پخت نان استفاده نمایید.خمیر آرد سبوس به اندازه آرد سفید حجیم نمی شود.از تازه بودن مخمر اطمینان حاصل کنید.بیش از حد نمک نریزید.اجازه دهید خمیر نان به خوبی و به مقدار کافی استراحت کند تا پف نماید.خمیر نان را به خوبی ورز دهید، اگر خمیر را کم ورز دهید، بافت نان نرم و ترد نمی شود.• روی خمیر را به خوبی با حوله بپوشانید تا گرم شود و زودتر پف کند.اگر دمای محیط خنک باشد، حجیم شدن خمیر نان بیشتر طول می کشد.

بیشتر بخوانید
طرز تهیه بسبوسه؛ شیرینی مقوی مصری ها
لینک کوتاه : https://rouyeshemrouz.ir/?p=32276

برچسب ها

خبرهای مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها