طرز تهیه کلوچه فومن خانگی خوشمزه و مقویکلوچه فومن یکی از هزاران نوع شیرینی دلجسب و خوشمزه ایران زمین در شهر فومن است که در تهیه آن از آرد، تخم مرغ، شکر، روغن حیوانی، دارچین، وانیل، جوز، مغز هل استفاده می شود. این کلوچه در همه جای ایران پخت می شود ولی خاستگاه اصلی آن شهر فومن می باشد. برای تهیه این شیرینی خوشمزه دستورالعمل های متفاوتی وجود دارد، در این بخش از نمناک طرز تهیه کلوچه فومن اصل را آموزش داده ایم، اگر از طرفداران این خوراکی خوشمزه هستید، با ادامه این بخش از آموزش شیرینی پزی نمناک همراه شوید.مواد لازم برای خمیر کلوچه فومنمواد لازممقدارآرد۱ کیلو گرمجوش شیرین¼ قاشق چایخوریبکینگ پودر⅛ قاشق چایخوریروغن صاف قنادی۲۴۰ گرمروغن جامد۴۰ گرمروغن مایع۵۰ گرمزعفران آب کرده غلیظ ½ قاشق چایخوریآب۴۰۰ میلی لیترمواد لازم داخل کلوچه فومنمواد لازممقدارروغن حیوانی یا کره۲۰ گرمروغن صاف۹۰ گرمروغن مایع۳۵ گرمشکر دانه درشت۵۰۰ گرمدارچین۲ قاشق سوپ خوریهل ¼ قاشق چایخوریوانیل ⅛ قاشق غذاخوریآرد۳۰۰ گرمطرز تهیه کلوچه فومن اصلبرای تهیه کلوچه فومن اصل مراحل زیر را دنبال کنید:مرحله اولدر اولین مرحله از طرز تهیه کلوچه فومن حرفه ای آرد را در کاسه بزرگی بریزید و جوش شیرین و بکینگ پودر را اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط نمایید.مرحله دومبه مواد آردی روغن جامد، روغن مایع و روغن صاف را افزوده و خوب مخلوط کنید.مرحله سومدر این مرحله از تهیه کلوچه فومن خانگی ۴۰۰ میلی لیتر آب را به تدریج به خمیر اضافه کرده و آن را ورز دهید تا یکدست و صاف شود.خمیر را داخل یک کیسه قرار داده و برای ۲۰ دقیقه به آن استراحت دهید تا حجمش دو برابر شود.مرحله چهارمدر این فاصله که خمیر در حال استراحت است مواد میانی کلوچه را به این شکل آماده کنید:ابتدا روغن حیوانی یا کره، روغن صاف و روغن مایع را در ظرفی بریزید و با هم مخلوط کنید، سپس شکر را افزوده و تا حدی که با روغن مخلوط شود هم بزنید.مرحله پنجمدر ادامه تهیه مواد میانی کلوچه ۳۰۰ گرم آرد را با هل، دارچین و وانیل مخلوط کرده و به مواد قبلی اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود مواد میانی را کنار بگذارید و به سراغ خمیر بروید.مرحله ششمبعد از اینکه خمیر ۲۰ دقیقه استراحت کرد و حجم آن دو برابر شد، خمیر را از پلاستیک بیرون آورده و آن را به شکل گلوله های یک اندازه درآورید.مرحله هفتمروی یک سطح آردپاشی شده با وردنه باز کند مقداری از مواد میانی را وسط خمیر قرار داده و آن را جمع کرده و به شکل توپ درآورید.سپس روی آن را با کمک وردنه صاف کرده و کنار بگذارید. همه کلوچه ها را به همین شکل آماده کرده و اجازه دهید ۵ دقیقه بماند.مرحله هشتمدر آخرین مرحله زرده تخم مرغ را با چنگال بزنید تا باز شود. سپس زعفران دم کرده را افزوده و به کمک یک قلمو روی کلوچه ها بمالید، کلوچه ها را برای ۳۰ دقیقه در فر با دمای ۲۶۰ درجه بپزید. شما می توانید کلوچه فومن را در توستر یا تنور و بدون فر نیز تهیه کنید.طرز تهیه کلوچه فومن در توستر، طرز تهیه کلوچه فومن با ماست، طرز تهیه کلوچه فومن با تنور گازی، طرز تهیه کلوچه فومن بدون فر، طرز تهیه کلوچه فومن با لیوان نیز جزو آموزش های بعدی ما خواهد بود.مرحله نهمپس از پخت کلوچه ها گریل فر را روشن کنید تا روی کلوچه ها خوشرنگ شود. سپس کلوچه ها را از فر خارج نموده و در ظرف سرو بچینید و تزئین نمایید.نکات پخت کلوچه فومن نرم و خوشمزهآرد را قبل از استفاده الک کنید.برای نچسبیدن خمیر بهتر است که خمیر را با انگشتان دست ورز ندهید.می توانید درون مواد میانی کلوچه فومن گردو بریزید.توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۱۰ نفر مناسب میباشد.نکات تکمیلی در مورد کلوچه فومنزمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۴۵دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳۰دقیقه میباشد . کلوچه فومن را می توانید در وعده میان وعده – دسر – سرو کنید . توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۱۰ نفر مناسب میباشد .
طرز تهیه کلوچه فومن خانگی با دستور اصلی
طرز تهیه کلوچه فومن خانگی خوشمزه و مقویکلوچه فومن یکی از هزاران نوع شیرینی دلجسب و خوشمزه ایران زمین در شهر فومن است که در تهیه آن از آرد، تخم مرغ، شکر، روغن حیوانی، دارچین، وانیل، جوز، مغز هل استفاده می شود. این کلوچه در همه جای ایران پخت می شود ولی خاستگاه اصلی آن […]
- 31 بازدید
- بدون دیدگاه