به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم؛ خرس قهوهای با نام علمی Ursus arctos، گونهای خرس بزرگ جثه و درشت اندام است که در بسیاری از مناطق آمریکای شمالی و شمال اورآسیا پراکنده است.
وزن این نوع از ۷۰ تا ۷۸۰۰ کیلوگرم متغیر است و بزرگترین زیرگونهٔ آن خرس کودیاک در قامتی هماندازهٔ خرس قطبی با وی بر سر عنوان بزرگترین گونهٔ خرس و بزرگترین حیوان شکارچی روی خشکی رقابت میکند، زیرگونه خرس های قهوهای، (خرس قهوه ای کودیاک است که بزرگترین و قویترین گوشتخوار موجود در خشکی محسوب میشود.
براساس این گزارش، با آن که قلمرو زیست این نوع کاهش یافته و در بسیاری از مناطق منقرض شده است اما همچنان در فهرست کمترین نگرانی “آییوسیان” باقی مانده و با جمعیت تقریبی ۲۰۰ هزار رأس، خطر انقراض وی را تهدید نمیکند.
بیشترین شمار این خرس به ترتیب در روسیه، آمریکا، کانادا، منطقهٔ کارپات و فنلاند، جایی که حیوان ملی این کشور نامیده میشود، سکونت دارند. البته سه زیرگونهٔ این گونه خرس یعنی خرس قهوه ای آفریقای شمالی (خرس اطلس)، کالیفرنیایی و مکزیکی در قرن نوزدهم و بیستم منقرض شدند و برخی از زیرگونههای جنوب آسیایی این حیوان نیز به شدت در خطر انقراض هستند. زیرگونهای از خرس های قهوهای محدود شده در مرکز ایتالیا موسوم به خرس قهوهای مارسیکایی وجود دارد که تعداد آنها بین ۵۰-۶۰ فرد بوده و در خطر انقراض هستند.
حالا و به تازگی سه قلاده از این نوع خرس در ارتفاعات دارآباد تهران مشاهده شده که تعجب فعالان محیط زیست را برانگیخته است، زیرا این منطقه، محدوده زیستِ خرسهای قهوهای نبوده است.