طرز تهیه فلافل ساده خانگی همراه با تمام فوت و فن هافلافل یک غذای خوشمزه و پرطرفدار خاورمیانهای است که در کشورهایی مانند مصر، سوریه، لبنان، ترکیه و ایران به فروش میرسد. این غذای گیاهی خوشمزه که ماده اصلی تشکیل دهنده آن نخود است، در جنوب کشورمان به خصوص آبادان ماهرانه تر طبخ می شود.فلافل در گروه غذاهای فست فودی قرار میگیرد و با نان همراه با ترشی، سس تند، گوجه فرنگی، خیار و کاهو و گاهی در کنار مزههایی مانند حمص و تبوله سرو می شود. اگر می خواهید یک فلافل خوشمزه خانگی به روش جنوبی ها تهیه کنید، با این بخش از آشپزخانه نمناک همراه شوید تا با فوت و فن تهیه و ادویه های مخصوص فلافل لبنانی و جنوبی آشنا شوید.مواد لازم برای تهیه فلافل ساده (برای ۴ نفر)مواد لازممقدارنخود۳۰۰ گرمجعفری(دلخواه)یک دستهپیاز۱ عددسیر۶ حبهتخم مرغ۱ عددآرد نخودچی۲ قاشق غذاخوریبکینگ پودر۱ قاشق چای خوریادویه فلافل۱ قاشق چای خوریپودر تخم گشنیز۱/۲ قاشق چای خوریزیره۱/۲ قاشق چایخوریفلفل سیاه و فلفل قرمز و نمکبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمدستور پخت فلافل خانگینخود را درون یک ظرف مناسب ریخته و مقداری بر روی آن آب سرد بریزید.اجازه دهید نخود به مدت حداقل ۲۴ ساعت درون آب خیس بخورد.هر ۶ ساعت یک بار آب درون ظرف را تعویض کنید.نخود خیس خورده را بشویید و آبکش کرده و داخل میکسر یا مخلوط بریزید.سیرها و پیاز را پوست بگیریو نصف کرده و به مخلوط کن اضافه کنید.در صورت تمایل جعفری شسته شده را به مخلوط کن اضافه کرده و به خوبی میکس کنید تا مواد حالتی خمیری پیدا کنند.مایه فلافل را درون یک ظرف بزرگ و جادار بریزید.به مایه فلافل آرد نخودچی را به همراه بکینگ پودر، ادویه فلافل، پودر تخم گشنیز، زیره، فلفل سیاه و فلفل قرمز اضافه نمایید.برای چسبندگی بهتر فلافل در صورت تمایل یک تخم مرغ اضافه کنید.مایه فلافل را با دست به خوبی ورز دهید تا ادویه ها به طور کامل به خورد آن بروند.پس از منسجم و یکدست شدن مایه فلافل روی ظرف را با سلفون بپوشانید و حداقل به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم مواد با هم تلفیق شود.یک تابه گود و کوچک روی حرارت ملایم قرار داده و روغن مخصوص سرخ کردنی اضافه کنید.یک کاسه آب کنار دست خود قرار دهید.قالب فلافل را درون کاسه آب بزنید تا خیس شود و مایه فلافل به آن نچسبد.از مایه فلافل با قاشق درون قالب ریخته و با پشت قاشق روی آنرا صاف کنید.فلافل های قالب زده را درون روغن داغ و با حرارت ملایم سرخ نمایید تا مغز پخت شوند.فلافل های سرخ شده را درون توری فلزی قرار داده تا روغن اضافی شان گرفته شود یا برای گرفتن روغن اضافی فلافل ها از دستمال حوله ای استفاده کنید.فلافل ها را به همراه نان باگت و مخلفات دلخواه سرو نمایید.مواد لازم برای ادویه مخصوص فلافلمواد لازممقدارپودر انبه۱ قاشق غذاخوریپودر فلفل سیاه۱ قاشق غذاخوریپودر زیره سیاه۱ قاشق غذاخوریپودر زردچوبه۱ قاشق غذاخوریپودر زنجبیل۱ قاشق غذاخوریبکینگ پودر۱ قاشق غذاخوریپودر سیر۲ قاشق غذاخوریپودر پیاز۲ قاشق غذاخوریپودر جعفری خشک۲ قاشق غذاخوریپودر تخم گشنیز۱ قاشق غذاخوریپودر نعنا خشکنصف قاشق غذاخوریپودر جوز هندینصف قاشق مربا خوریطرز تهیه ادویه مخصوص فلافلتمام ادویه های بالا را به صورت تازه از عطاری تهیه کنید.ادویه ها را آسیاب کرده و به صورت پودر در آورید.پودر ادویه ها را به خوبی با هم مخلوط کرده و یک بار الک کنید.ادویه ترکیبی فلافل را در یک ظرف شیشه ای دردار بریزید.ادویه را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.میزان استفاده از ادویه فلافل باید به نسبت نخود باشد.اگر مقدار زیادی ادویه در فلافل بریزید، باعث تغییر طعم فلافل می شود.تمامی نکات تهیه یک فلافل خوشمزه و خانگیبرای تهیه یک فلافل نرم، ترد و خوشمزه مایهی فلافل را به اندازه کافی میکس کنید زیرا اگر مایه فلافل خوب میکس نشود، فلافل پس از سرخ شدن خیلی خشک میشود.توجه کنید چرخ کردن زیاد نخودها نیز سبب می شود که مایه فلافل وا برود، بهتر است اندازه نخودهای چرخ شده کمی از دانههای شکر درشتتر باشد.بعد از آماده کردن مواد فلافل، روی آن را با سلفون بپوشانید و برای ۳۰ دقیقه یا یک ساعت درون یخچال قرار دهید.برای تهیه فلافل لبنانی جعفری، گشنیز، پودر تخم گشنیز، پودر انبه، پودر جوز هندی، پودر زیره و فلفل و نمک را با نخود و سیر و پیاز چرخ شده مخلوط نموده و سرخ کنید.برای تهیه فلافل سبزرنگ، به مایه فلافل نصف فنجان جعفری خرد شده بیافزایید.برای تهیه فلافل زرد رنگ، ۳/۴ قاشق چایخوری زردچوبه به دستور تهیه فلافل اضافه کنید.اگر فلافلها پس از قرار گرفتن در روغن پخش شدند، مایه فلافل را دوباره میکس کنید یا یک عدد تخم مرغ به مواد اضافه کنید تا چسبنده شوند.برای خوشمزه شدن فلافل آنها را قبل از سرخ کردن در کنجد بغلطانید.برای پف کردن و ترد شدن بیشتر فلافل برخی افراد۲ قاشق چایخوری بکینگ پودر را در ۱ قاشق غذاخوری آب حل کرده و پس از خارج کردن مایه فلافل از یخچال به آن اضافه کرده و سپس سرخ می کنند.برای تهیه فلافل با قارچ، هنگام پخت فلافل، قارچ را یا به صورت خام و به صورت تفت داده شده به فلافل اضافه کنید. فلافل با قارچ یکی از خوشمزهترین فلافلها است.برای تهیه فلافل با سیب زمینی، سیبزمینی و پیاز را در بلندر خرد کنید تا آب سیبزمینی و پیاز گرفته شود و سپس مخلوط آن را به نخود چرخ شده و دیگر ادویه های فلافل اضافه کنید.برای نرم شدن فلافل ها می توانید درون مایه آن کمی آبلیمو بریزید.اگر مایه فلافل شما بیش از حد شل شد، کمی آرد به آن بیافزایید.برای تهیه فلافل نخودها را نپزید، زیرا آب زیادی وارد بافتشان میشوند و فلافلها هنگام سرخ شدن ترک میخورند و از هم باز میشوند.نخودهای کنسروی برای درست کردن فلافل مناسب نیستند.فلافل ها را در ظرفی نچسب و کوچک سرخ کنید.سرخ شدن بیش از اندازه فلافل ها باعث خشک شدن آن می شود.فلافل به طور سنتی در روغن زیاد سرخ میشود اما برای تهیه فلافل در فر خمیر فلافل را درست کنید و فلافل ها را روی سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و کمی روغن زیتون روی آن بزنید و درون فربا دمای ۳۵۰ قرار دهید و بعد از حدود ۲۰ دقیقه آنها را بیرون بیاورید و پشت و رو کنید تا طرف دیگر فلافلها هم پخته شود اما با این روش فلافل ها نرم نمی شوند.۱۰۰ گرم فلافل حدود ۳۵۰ کالری دارد.
طرز تهیه فلافل اصل لبنانی با فرمول و ادویه محرمانه
طرز تهیه فلافل ساده خانگی همراه با تمام فوت و فن هافلافل یک غذای خوشمزه و پرطرفدار خاورمیانهای است که در کشورهایی مانند مصر، سوریه، لبنان، ترکیه و ایران به فروش میرسد. این غذای گیاهی خوشمزه که ماده اصلی تشکیل دهنده آن نخود است، در جنوب کشورمان به خصوص آبادان ماهرانه تر طبخ می شود.فلافل […]
- 430 بازدید
- بدون دیدگاه