آشنایی با سبزی های مورد نیاز برای انواع دلمهدلمه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. دلمه انواع فراوانی دارد اما مواد میانی اکثر دلمه ها یکسان است. برای تهیه مواد میانی دلمه از مواد اولیه ای مانند گوشت چرخ کرده، برنج، برخی سبزی ها، پیاز، لپه و ادویه های دلخواه استفاده می شود. اگر علاقمند به تهیه این غذای خوشمزه برای برای مهمانی ها و دورهمی های خود هستید، این مطلب از نمناک را مطالعه نمایید.انواع دلمهدلمه برگ مو، دلمه بادمجان، دلمه فلفل دلمه ای، دلمه سیب زمینی، دلمه کلم و … از جمله انواع مختلف دلمه که امروزه در ایران پخته می شود. برای تهیه این نوع دلمه ها مواد میانی دلمه را طبق دستور تهیه شان آماده کرده و درون برگ مو یا کلم، فلفل دلمه و… قرار می دهند.سبزی دلمهبرای تهیه اکثر دلمه ها از سبزی های معطر فراوانی ستفاده می شود، سبزی هایی که طعم و عطر خوبی را به دلمه شما می بخشند. مهم ترین سبزیجاتی که در تهیه دلمه استفاده می شود و عطر و طعم فوق العاده ای به غذا می دهند؛ عبارتند از:ترهتره از سبزی هایی است که در تهیه دلمه می توان از آن استفاده نمود. تره طعم و بوی ملایم تر از سیر و پیاز دارد و به دلمه عطر و طعم عالی می بخشد.جعفریگیاه جعفری از جمله سبزیجاتی است که طعم و بوی معطری دارد و به صورت تر و خشک در انواع غذاها از جمله دلمه بکار برده می شود.شویدشوید یک گیاه منحصر به فرد است که از آن هم از برگ و هم از دانه های آن به عنوان چاشنی استفاده می شود. از برگ های شوید که بوی معطر و طعم نرم و شیرینی دارند، در تهیه دلمه استفاده می شود.مرزهمرزه یکی از اعضای خانواده نعناع است که دارای طبع گرم و خشک و طعم تند و فلفلی است. استفاده از مرزه در دلمه ، طعم دلمه شما را منحصر به فرد کرده و عطر خوبی به آن می بخشد.نعناعنعناع گیاهی است که اسانس آن ملایم تراز پونه است. به دلیل عطر و طعم و خواص بی نظیر نعناع از آن در تهیه غذاهای فراوان از جمله دلمه استفاده می شود.ترخونترخون گیاهی پایا از خانواده کاسنی است که طعم تند و رایحه دل انگیزی دارد و به عنوان چاشنی غذا استفاده می شود. از این سبزی معطر برای تهیه دلمه استفاده می شود.گشنیز و پیازچهگشنیز و پیازچه از جمله سبزیجاتی هستند که در صورت تمایل می توانید از آنها در تهیه دلمه استفاده نمایید. این سبزیجات در کنار دیگر سبزی ها طعم خوبی به دلمه شما می بخشند.نسبت سبزی دلمه برگ مواگر قصد تهیه دلمه برگ مو دارید و می خواهید که یک کیلوگرم سبزی دلمه برگ بخرید می توانید از نسبت زیر استفاده کنید.جعفری ۳۰۰ گرممرزه ۱۰۰ گرمتره ۲۰۰ گرمشوید ۱۰۰ گرمنعناع ۱۰۰ گرمترخون ۱۰۰ گرمپیازچه ۱۰۰ گرمنکاتی مهم درباره سبزی دلمهبرای تهیه سبزی دلمه تمام سبزیجاتی که در بالا آورده ایم را تهیه کرده و پاک کنید و خرد نمایید و سپس با مواد میانی دیگر دلمه طبق دستور مخلوط کنید.سبزی دلمه برگ مو تبریزی شامل تره، جعفری، شوید، مرزه، ترخون، نعنا و پیازچه یا سیر سبز است.سبزی دلمه برگ مو ارمنستان شامل تره، جعفری، ترخون و سیر سبز است. در این ترکیب مقدار تره و جعفری معمولا ۲ برابر ترخون و سیر بوده و افزودن سیر اختیاری است.سبزی دلمه برگ مو رشت شامل گشنیز، شوید، و پیازچه به مقدار مساوی بوده و گاهی به مقدار برابر با گشنیز، شوید و پیازچه، سیر تازه هم اضافه می کنند.سبزی دلمه تره بار شامل جعفری، مرزه، ترخون، و نعنا است که در این ترکیب مقدار جعفری ۳ برابر مقدار مرزه، ترخون و نعنا می باشد.سبزی دلمه بادمجان شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید، ریحان، پیازچه، نعناع، ترخان و مرزه است.سبزی دلمه فلفل دلمه شامل تره، جعفری، شوید، ریحان، مرزه، ترخان و نعناع است.در تهیه دلمه هایی، چون دلمه سیب و به سبزی دلمه جایگاهی ندارد.سبزی تازه طعم خوبی به دلمه شما می بخشد اما در صورت نبود سبزی تازه می توانید از سبزی فریز شده یا سبزی خشک نیز استفاده کنید.در صورت در دسترس نبودن سبزی تازه می توانید در ازای هر ۱۰۰ گرم سبزی تازه از ۱۰ گرم سبزی خشک استفاده کنید و سبزی خشک را قبل از استفاده ابتدا ۲ ساعت در آب بخیسانید و پس از آب کشی با سایر سبزی ها مخلوط کنید.
داخل دلمه، چه سبزی و چقدر بریزم؟
آشنایی با سبزی های مورد نیاز برای انواع دلمهدلمه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. دلمه انواع فراوانی دارد اما مواد میانی اکثر دلمه ها یکسان است. برای تهیه مواد میانی دلمه از مواد اولیه ای مانند گوشت چرخ کرده، برنج، برخی سبزی ها، پیاز، لپه و ادویه های دلخواه […]
- 212 بازدید
- بدون دیدگاه