داغ‌ترین‌ها

گلزار زمان پخش فصل دوم پانتولیگ را اعلام کرد طرز تهیه حلواهای پرطرفدار؛ از ساده مجلسی تا زعفرانی برای ختم عکس دیده نشده مریم سعادت در جوانی؛ بعد ۳۷ سال سلامت خانواده را با محصولات پروتئینی خانگی دهکده پروتئین تضمین کنید “تکرر ادرار در زنان” چیست و چگونه درمان می شود؟ خانه داوود میرباقری بعد فوت همسرش طرز تهیه تن ماهی خانگی، خیلی خوشمزه تر از تن کارخانه ای معنادارترین واکنش به فوت زینب علیپور خبرنگار همراه دارو چه نوشیدنی بخوریم؟ خبر جدید ده نمکی درباره بازیگران اخراجی های ۴ عکسی از بهاره سرگلزایی که بعد فوتش پربازدید شد آموزش کتلت بادمجان رنده شده؛ غذای فوری فوتی نونی خوردن چای مونده، چه ضرری داره؟ اسم فرزند مهسا طهماسبی+ عکس بعد زایمان خانم بازیگر پخت کتلت ایتالیایی به ۳ روش رژیمی، با فر و ماهیتابه دونفره خیلی صمیمی مه لقا باقری با یک مرد جذاب زندگی و رفتار صحیح با بیمار دوقطبی پیامهای جوکری شاهرخ استخری و سحر ولدبیگی به هم حرفهای تازه منتشر شده درباره محمدرضا گلزار که وایرال شد راز ترشی و لعابدار شدن خورشت کرفس

2

سویق چیه و برای چی خوبه؟ + دستور تهیه

  • کد خبر : 34674
  • 22 خرداد 1403 - 13:48
سویق چیه و برای چی خوبه؟ + دستور تهیه

با فواید سویق و طرز تهیه انواع آن آشنا شویدسویق یکی از مواد غذایی انرژی زا است که از حبوباتی مانند عدس، گندم، برنج، جو و بسیاری دیگر از میوه ها بدست می آید که خواص غذایی و دارویی بسیاری دارد و در طب قدیم ایران و طب اسلامی، برای رفع درد و درمان بیماری […]


با فواید سویق و طرز تهیه انواع آن آشنا شویدسویق یکی از مواد غذایی انرژی زا است که از حبوباتی مانند عدس، گندم، برنج، جو و بسیاری دیگر از میوه ها بدست می آید که خواص غذایی و دارویی بسیاری دارد و در طب قدیم ایران و طب اسلامی، برای رفع درد و درمان بیماری ها مصرف آن بسیار توصیه شده است. در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک به طرز تهیه سویق و انواع سویق و خواص آن می پردازیم.سویق چیست؟«سویق» یا «صویق» یک پودر تهیه شده از غلات یا حبوبات است که تفت داده می شود و در فارسی قدیم به آن «پِست / پَست» می گفته اند. سویق خواص فراوانی برای سلامتی دارد و برای درمان برخی از مشکلات و بیماری ها می توان از آن استفاده کرد. کاربرد سویق چیست؟بر اساس توصیه های طب سنتی و طب اسلامی از سویق می توان در برخی مواقع به عنوان دارو و در برخی مواقع به عنوان غذا و یا مکمل های غذایی استفاده کرد. در منابع طب ایرانی و اسلامی، توصیه شده است که از سویق ها به عنوان مکمل غذایی و یا پودری مخلوط در غذا برای کودکان، نوجوانان، بزرگسالان و کهنسالان و حتی زنان باردار استفاده شود.تفاوت سویق با قاووتقاووت، که به آن قُوَّتو، قُویت یا قُبیت نیز می گویند، با سویق تفاوت هایی دارد. در قاووت ها از شیرین کننده ها و طعم دهند ه ها (مثل قند و شکر و هل) استفاده می شود اما سویق ها مواد اضافی ندارند. قاووت ها اکثراً تفت داده نمی شوند اما سویق تفت داده می شود. قاووت را به عنوان صبحانه. میان وعده یا وعده پایانی شب می توان میل نمود اما برخی سویق ها را تنها برای درمان می توان استفاده کرد.انواع سویقسویق ها را می توان از دانه های مختلف غلات، حبوبات و هسته میوه ها یا برخی از خود میوه ها و تره بارها تهیه نمود. انواع سویق ها عبارتند از:سویق گندمسویق جوسویق عدسسویق نخودسویق سنجدسویق سیبسویق کنارسویق کدوتنبلسویق دانه انار و…گاهی سویق ها را با هم ترکیب می کنند:سویق گندم و جو سویق کامل سویق کودک سویق چاق کننده سویق لاغر کننده سویق ورزشکاران طرز تهیه سویقدو روش برای تهیه سویق های مختلف وجود دارد که شامل :روش اولدر این روش دانه های مورد نظر را آرد کرده و سپس آن آرد را تفت می دهند. در این روش بهتر است سبوس و دانه بطور جداگانه آسیاب و تفت داده شده و در نهایت با یکدیگر مخلوط شوند. بعد از تفت دادن برای خارج شدن نشاسته سبوس بهتر است دوباره آن را الک کنید.روش دوم در این روش ابتدا دانه ها را تفت داده و سپس آن ها را آسیاب می کنند.طرز تهیه انواع سویق و خواص آندر ادامه با دستور تهیه انواع سویق و مزایا و خواص آن آشنا خواهید شد.طرز تهیه سویق گندماین سویق از گندم و سبوس گندم تشکیل شده که برای تهیه آن یک پیمانه آرد گندم را بدون روغن تفت داده و سپس الک می کنند و سپس یک پیمانه سبوس گندم را بدون روغن با مدت زمان کمتری تفت داده و الک کرده و هر دو را باهم مخلوط می کنند.خواص سویق گندم مقوی و چاق کنندهبسیار مناسب برای رشد کودکانافزایش قوای جنسی (به همراه روغن زیتون)تقویت کننده استخوان و برطرف کننده پوکی استخوانطرز تهیه سویق جو سویق جو از ترکیب سویق جو و سبوس جو تهیه می شود. برای تهیه این سویق یک پیمانه آرد جو را بدون روغن تفت داده و الک می کنند و سپس یک پیمانه سبوس جو را نیز بدون روغن با مدت زمان کمتری تفت می دهند و الک کرده و با هم مخلوط می کنند.خواص سویق جوتقویت کنندهلاغر کننده(در صورت مصرف به جای صبحانه به صورت خشک)کاهش دهنده قوی قند خون ( به افراد دیابتی مصرف دو قاشق غذا خوری در هر وعده غذایی توصیه می گردد)درمان دیسک گردندرمان بیماری ذات الجنبمقوی و تقویت کننده استخوان هابرطرف کننده پوکی استخوانطرز تهیه سویق برنجبرای تهیه سویق برنج، آرد برنج و سبوس آن را جداگانه تفت داده و الک کرده و مخلوط می کنند و یا برنج سبوس دار را آرد کرده و تفت داده و سپس دوباره آسیاب و تفت می دهند.خواص سویق برنجمفید برای درد شکم درمان اسهالدرمان تهوع بهترین چاق کنندهدرمان خونریزی روده (در صورت مصرف با پیه گاو)طرز تهیه سویق عدسعدس سبوس ندارد و برای تهیه سویق آن عدس را دو بار آسیاب و بعد آرد آن را تفت داده و الک می کنند. خواص سویق عدسرفع تشنگی تقویت معده درمان مشکلات صفرابهبود شکم دردآرامش دهنده هیجان خون خاموش کننده حرارت بدنکاهش دهنده خون عادت ماهیانه زنان کاهش کلسترول خوناز سویق عدس می توانید در خورشت ها استفاده نمایید و از مزایای آن بهره مند شوید.طرز تهیه سویق سنجد برای تهیه سویق سنجد هسته سنجد را از گوشت آن جدا کرده و سپس هسته را آسیاب کرده و جداگانه تفت داده و الک می کنند. سپس گوشت سنجد را آسیاب و تفت داده و الک می کنند. سپس پودر تفت داده هسته و گوشت سنجد را مخلوط می کنند. یا اینکه سنجد را با هسته آسیاب و الک کرده و بدون روغن تفت می دهند.خواص سویق سنجد درمان نرمی استخوان و پوکی استخوان و تقویت و استحکام استخوان بندی در کودکان و بزرگسالانخارج کردن رطوبت ازبدن درمان یرقاناز بین برنده التهاب مفاصل و دردهای آرتروزتقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سرماخوردگیمقوی و موثر در رشد افزایش دهنده شیر مادرطرز تهیه سویق سیب برای تهیه سویق سیب میوه سیب را ورقه ورقه و خشک کرده و سپس آن را آسیاب کرده و بعد در ماهی تابه یا دستگاه تفت می دهند تا رنگ آن تغییر نماید.خواص سویق سیب درمان تبدرمان خون بینی و خونریزی بدنپاکسازی سموم بدن درمان مارگزیدگی و عقرب گزیدگیطرز تهیه سویق نخودبرای تهیه سویق نخود، آن را آسیاب کرده و بدون روغن و با شعله متوسط مدتی تفت می دهند. نخود دیر تفت میخورد و اگر به سویق تبدیل شود دیگر نفاخ نیست و طعم خوبی دارد.خواص سویق نخود مقویبرطرف کننده مشکلات و ضعف کمرکمک به درمان زود انزالیطرز تهیه سویق بادام برای تهیه سویق بادام آن را آسیاب کرده و تفت می دهند.خواص سویق باداممغذی و چاق کنندهطرز تهیه سویق کدو تنبلبرای تهیه سویق کدو تنبل، آن را پوست گرفته و حلقه می کنند و حلقه ها را خشک کرده و آسیاب می کنند و سپس تفت می دهند.خواص سویق کدو تنبلدرمان بیش فعالی کودکاندرمان مشکلات مغزیتقویت کننده عقلطرز تهیه سویق بهبرای تهیه سویق به، این میوه را حلقه حلقه کرده و سپس خشک و آسیاب می کنند و با حرارت بسیار کم تفت می دهند.خواص سویق به تقویت کننده قلب و معدهطرز تهیه سویق گاورس گیاه گاورس یا جاورس که در زبان فارسی ارزن نام دارد. گاورس باید آسیاب و تفت داده شود.خواص سویق گاورس مفید برای کارکردن شکم درمان اسهال در صورت مصرف با زیره (برای درمان اسهال به اندازه نیاز (حداقل دو قاشق) سویق را با یک لیوان آب زیره پخته شده مصرف کنید)طرز تهیه سویق مخلوط کاملاین سویق از ترکیب سویق های گندم، عدس، سبوس گندم، جو، نخود، جوانه گندم به دست می آید.خواص سویق مخلوط کاملمهار طبعاز بین برنده دلشورهخشک کردن رطوبت معدهتقویت قوای جنسیدرمان کم خونیتقویت زنان بارداردرمان لاغری و ضعف بدندرمان مشکلات پوکی استخوانخواب آوردرمان اسهالدرمان دردهای مفصلطرز تهیه سویق کودک سویق کودک از مخلوط انواع سویق مانند سویق برنج، گندم، جو، سنجد، عدس تهیه می شود. برای ریزتر و نرم تر شدن ذرات سویق آن را با شیر ترکیب و کمی شکر نی شکر به آن اضافه می کنند.خواص سویق کودک رشد بهتر کودکحفظ سلامتی و تقویت بدن کودکترکیب مقداری از آن با شیر جایگزین بسیار مناسبی برای شیر خشک و سرلاک کمک به وزن گیری کودک کمک به استخوان سازی کودک برای راحت تر خوردن این سویق توسط کودکان آن را با عصاره مجاز و مورد تایید میوه ها ترکیب می کنند.مناسب مصرف سویق برای کودکان نصف قاشق غذاخوری سویق با شیر است. دقت کنید که سویق نباید به اندازه سرلاک برای کودکان استفاده شود. می توان سویق را با خرما، شیر و یا عسل مخلوط کرد و ناشتا به کودک داد.طرز تهیه سویق مخلوط افزایش وزناین نوع سویق از ترکیب سویق هایی مانند گندم، جو، عدس، نخود، شکر قهوه ای، سبوس گندم، جوانه گندم، سویا و سایر افزودنی های مجاز تهیه شده است.خواص سویق مخلوط افزایش وزنچاق کنندهرفع گرسنگیانرژی زارشد استخوان بهبود ضعف و ناتوانی جسمینیرومندسازی دستان برای چاق شدن روزانه دو یا سه قاشق غذاخوری، از سویق به صورت خشک یا محلول در شیر استفاده کنید. طول دوره درمان یا چاق شدن با سویق ۴۰ روز است.طرز تهیه سویق مخلوط کاهش وزناین نوع سویق از مخلوط سویق هایی مانند جو، سبوس جو، زنجبیل، زیره سیاه، تخم کتان و سایر افزودنی های مجاز تهیه شده است.خواص سویق مخلوط کاهش وزنکاهش اشتهالاغری بدون عوارضتسویه خونتقویت قلببرای لاغری یک قاشق غذاخوری از این سویق را صبح ناشتا یا نیم ساعت قبل از هر وعده مصرف کنید.طرز تهیه سویق مخلوط ورزشکاراناین نوع سویق از ترکیب سویق هایی مانند گندم، جو، عدس، سویا، نخود، جوانه گندم، پودر مالت جو تهیه شده است.خواص سویق مخلوط ورزشکارانتقویت کننده عمومی بدنتقویت سیستم دفاعی بدنجلوگیری از پوکی استخوانتقویت حافظهجلوگیری و درمان یبوستبهترین جایگزین فولیک اسید و قرص آهنخواص سویق در روایات در روایات نیز خواص زیادی برای سویق عنوان شده است که در ادامه این بخش از نمناک بنا به درخواست شما کاربران محترم، به آن می پردازیم. علاّمه مجلسی می گوید:از [گفته] کلینی چنین برمی آید که «سویق»، درصورتی که در روایات، همراه با قیدی [مانند جو ]نباشد، به معنای «سویق گندم» است.امام صادق (ع) می فرمایند:سویق و روغن زیتون گوشت را می رویاند و استخوان را تقویت می کند و پوست را نازک می کند و عمل همبستر شدن را زیاد می کند. (المحاسن، احمد بن محمد بن خالد البرقی، ج ٢، ص ۴۸۸)به نقل از علی بن سلیمان:نزد امام رضا علیه السلام کلّه پاچه خوردیم. پس سویق خواست. گفتم:من سیر شده ام. فرمود:«اندکی از سویق، کلّه پاچه را هضم می کند و دوای آن است. (مکارم الأخلاق، جلد ۱، صفحه ۳۵۴)الإمام الباقر علیه السلام:سویق، چه قدر پُربرکت است! اگر انسان در حالی که سیر است، آن را بخورد، غذا را گوارش می دهد و اگر در حالی که گرسنه است، بخورد، او را سیر می سازد. سویق، چه نیکو توشه ای در سفر و در حضر است. (طبّ الأئمّه لابنی بسطام، صفحه ۶۷)الإمام الصادق علیه السلام:بازوانش پُرتوان می شود. (الکافی، جلد ۶، صفحه ۳۰۶)امام صادق علیه السلام:سویق، تلخه را از تن، و بلغم را از معده، کاملاً جدا می کند و هفتاد گونه بلا را دور می سازد.(الکافی، جلد ۶، صفحه ۳۰۶)در روایتی از شخصی به نام خضر آمده است:نزد امام صادق (ع) بودم، مردی از اصحاب ما نزد امام آمد و عرض کرد فرزندان ما وقتی متولد می شوند نقص و ضعف دارند، امام فرمودند چرا سویق استفاده نمی کنید، زیرا استخوان را تقویت می کند و گوشت می رویاند. (المحاسن، احمد بن محمد بن خالد البرقی، ج ٢، ص ۴۸۸)الإمام الکاظم علیه السلام: سویق خشک و آب گوشت گاو، پیسی را از میان می برند. (الکافی، جلد ۶، صفحه ۳۱۱)مقدار مصرف تمام سویق هاصبح ناشتا یک تا سه قاشق غذاخوری سویق را به صورت خشک داخل دهان ریخته شود و همراه با آب دهان مصرف شود یا با مقداری کمی آب ولرم مخلوط کرده و میل کنید.نکاتی درباره مصرف سویق مصرف سویق برای تقویت زنان باردار و وزن گیری جنین در سه ماه پایانی بارداری موثر است اما استفاده بی رویه و کنترل نشده از سویق می تواند باعث اضافه وزن بیش از حد مادر، جنین در بارداری شود.اکثر سویق ها به جز سویق گندم و جو نقش دارو دارند و نباید استفاده از آن ها را تبدیل به عادت غذایی کرد.بیشتر از دو یا سه قاشق سویق روزانه مصرف نکنید.مردان بهتر است سویق را با خرما، شیر و عسل مصرف کنند. مصرف سویق همراه با آب و شکر در مردان موجب تضیعف قوای جنسی می گردد.در صورت داشتن بیماری خاصی قبل از مصرف سویق با پزشک خود مشورت کنید.با توجه به مزاج خود از سویق های مناسب و مورد نیاز استفاده کنید.سویق همراه خرما و شیر وعده سحری مناسبی در ماه رمضان است.

بیشتر بخوانید
برای پرپشت شدن مو، نمک رو چطور به شامپو اضافه کنیم؟
لینک کوتاه : https://rouyeshemrouz.ir/?p=34674

برچسب ها

خبرهای مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها