۱- شخصیت نمادین پدر هامون و علی_سنتوری فراتر از خود فیلمهای اوست. مهرجویی تنها کارگردان سینمای ایران است که از سوی بنیانگذار انقلاب اسلامی مورد تحسین قرار گرفته است.
۲- مهرجویی از آدمهای سینمای منتسب به ارزشهای نظام نیست اما در طی چهار دهه از همان آدمهاست که با همه انتقاداتی که داشته و حتی به رغم توقیف مقطعی کارهایش پای ایران ایستاد و پای همین ایستادن هم درگذشت.
۳- در ماجرای بسیار پیچیده مهسا_امینی که حتی برخی چهرهها که همه ثروت و شهرت و موقعیتشان از سینمای انقلاب و دفاع مقدس بود تا توانستند جفتک زدند و یا شدند پابوس بچهننه فرح، به رغم همه فشارهای روحی و روانی دیکتاتورها برای گرفتن اظهارنظر اجباری در خارج کشور از او ناکام ماندند.
۴- وسط بحبوحه همدردی ایرانیان با فلسطین و به فاصله کمی از جریان رسانهای مهاجرین افغانستانی پرونده ۸ ماه پیش تهدید مهرجویی و همسرش توسط یک رسانه مجددا مطرح میشود.
۵- رسانه دیگری بر اساس همان سوژه که اتفاقا به جهت معروفیت مهرجویی و پرونده باز تهدیدات مهاجرین بسیار داغ و جذاب است مصاحبهای با همسر مهرجویی ترتیب میدهد و اتفاقا همان صبح قتل منتشر هم میگردد.
۶- بالاخره نیمههای شب بمب خبری میترکد .هم سینماگر باهوش سینمای بعد از انقلاب کشته شده و هم ترند خبری کشور عوض شده و هم یک سری سلبریتی که چند ماه است منفعلانه در پستوی ناکامی زن_زندگی_آزادی بودند از غار بیرون آمده و دارند به کشور فحش میدهند.