3

از این آش خوشمزه تر تو عمرت نخوردی

  • کد خبر : 26542
  • 24 بهمن 1400 - 0:50
از این آش خوشمزه تر تو عمرت نخوردی

خوشمزه ترین آش هر شهر ایراناز زمان های قدیم تهیه و درست کردن آش رایج بوده است و اکثر افراد هر زمانی که دوست دارند. این غذا را در وعده های مختلف درست می کنند، در هر شهر و استانی روش های خاصی برای تهیه و طبخ آش وجود دارد.به عنوان مثال آش دوغ که […]


خوشمزه ترین آش هر شهر ایراناز زمان های قدیم تهیه و درست کردن آش رایج بوده است و اکثر افراد هر زمانی که دوست دارند. این غذا را در وعده های مختلف درست می کنند، در هر شهر و استانی روش های خاصی برای تهیه و طبخ آش وجود دارد.به عنوان مثال آش دوغ که زبانزد همه شهرها است و در هر نقطه از ایران طرفداران به خصوص خود را دارد، اما در شهر اردبیل به شکل خاصی پخته می شود و متعلق به آنجاست. از این رو تمامی غذاهای سنتی به همین شکل پایه و اساس خود را از فرهنگ یک شهر گرفته‌اند.بیشتر آش ها خاصیت بسیار زیادی دارند و بسیار مفید و مقوی هستند و برای درمان سرماخوردگی و ویروس کرونا که این روزها گریبانگیر بسیاری از افراد است، تاثیر بسزایی دارند. در این بخش از آشپزخانه نمناک برای آشنایی هر چه بیشتر شما کاربران عزیز با انواع و اقسام آش های محلی سعی کرده ایم لیستی از پرطرفدارترین آش های خوشمزه را در اختیارتان قرار دهیم، پس با ما همراه باشید.آش رشته، از شمال تا جنوب ایرانبه جرأت می توان گفت عنوان محبوب‌ترین و معروف ترین آش، متعلق به آش رشته است که آن را نمیتوان فقط به یک شهر از ایران نسبت داد برای همین غذایی برای همه شهرها محسوب میشود. این آش خوشمزه با عطر و طعم خاصی که دارد در سواحل دریای خزر توسط کدبانوهای شمالی پخته می شود و با قیمت بسیار کم اما طعم فوق العاده عرضه می شود.آش شله ماشکی کهکیلویه و بویراحمداین آش خوشمزه که پخت آن به گذشته های دور برمیگردد در بین عشایر و طایفه های این استان بسیار رایج است و در فصول سرد سال با موادی همچون برنج، گوشت، پیاز، ماش، کنجد بو داده، دانه های خشک شده انار و… اقدام به پخت آن می‌کنند.آش عباسعلی کرمانشاهطعم فوق العاده آش عباسعلی باعث شده است هر کسی که قدم به استان کرمانشاه بگذارد شاید اولین کاری که می‌کند چشیدن طعم این آش خوشمزه باشد. کرمانشاهی ها علاوه بر مواد اولیه ای مثل حبوبات، برنج، گوشت، سبزی و گندم در تهیه این آش روغن حیوانی نیز به کار می‌برند و این باعث می شود که طعم فوق العاده ای به خود بگیرد.آش خیار چنبر همدان و اراکیک نوع آش خاص و متفاوت که در استان های مرکزی و همدان طرفداران زیادی دارد آش خیار چنبر می باشد. آش خیار چنبر خوشمزه به دلیل استفاده حبوبات، گوشت، سبزی سرشار از انواع ویتامین و پروتئین ها می باشد و به کاهش فشار خون و قند خون و همچنین دفع سنگ کلیه و کاهش درد سیاتیک کمک شایانی می کند.آش سبزی شیرازیکی از اصیل ترین و خوشمزه ترین آش های ایرانی متعلق به شهر شیراز بوده و به نام آش سبزی معروف است. جالب است بدانید که صبحانه مورد علاقه شیرازی ها همین آش سبزی است و در ماه های محرم و صفر و همچنین ماه رمضان به عنوان نذری تهیه و توزیع می کنند. این آش شباهت زیادی به آش شله قلمکار دارد.آش دوغ اردبیلپرطرفدارترین آشی که در ایران زبانزد عام و خاص است و متعلق به استان اردبیل می باشد آش دوغ نام دارد. البته به غیر از اردبیل در استان های مختلف دیگر مثل قزوین، کردستان و همدان نیز پخت آن رایج است. آش دوغ اردبیل جدا از طعم و مزه فوق العاده ای که دارد طرز پخت آسانی نیست دارد و به راحتی می توان آن را در منزل پخت.آش میوه همداناز غذاهای معروف و خوشمزه محلی همدان آش میوه نام دارد. به دلیل این که انواع و اقسام میوه های خشک مثل زردآلو، آلبالو، آلوی خورشی و آلو قیسی در این آش به کار برده شده است. بنابراین یک شست و شو دهنده بسیار مناسب برای دستگاه گوارش به شمار می رود. جالب است بدانید که در تهیه این آش سبزی به کار برده نمی شود اما شما در صورت تمایل و با توجه به ذائقه تان می توانید از سبزیجاتی مثل جعفری، گشنیز، تره و برگ چغندر استفاده نمایید.یارما آشی آذربایجاناز غذاهای معروف و مرسوم در استان آذربایجان شرقی که یک اسم خاصی هم دارد می توان به یارما آشی یا یارما شورباسی اشاره کرد. این غذا طعم بسیار لذیذی دارد و در بین قدیمی های این استان یکی از محبوب ترین غذاها به شمار می رود چرا که هم پروتئین دارد و هم سرشار از ویتامین است.آش سماق تویسرکانیکی از غذاهای سنتی تویسرکان آش سماق نام دارد که بیشتر در روز طبیعت یا همان سیزده بدر پخته می شود و اهالی این استان آن را با خود به دل کوه و صحرا می برند و بر این باورند که پس از سیزده روز که حجم زیادی از تنقلات و آجیل مصرف شده است خوردن این آش لذیذ به تعادل چربی و صفرای بدن کمک بسیاری می کند و برای سلامتی مفید است.آش شله قلمکاریکی از خوشمزه ترین آش های محلی تهران آش شله قلمکار نام دارد که البته در شهرهای دیگر هم از طرفداران بیشماری برخوردار است. تاریخچه دور و درازی برای این آش وجود دارد. این آش با ترکیبی از حبوبات، سبزی و گوشت پخته می شود و طعم بسیار بینظیری دارد به طوری که هر کس یکبار طعم آن را بچشند شیفته و طرفدار دائمی آن خواهت شد.آش انار فارسغذای خوشمزه و جذابی که هم طعم ترش و هم طعم شیرین دارد و با گلپر عطرآگین شده است آش انار نام دارد که متعلق به استان فارس می باشد. به دلیل به کار بردن انار در این غذای خوشمزه می توان آن را در گروه غذایی مفید و مقوی قرار داد. آش انار مناسب ترین غذا برای شب های سرد زمستان و همچنین مناسبت مهم شب یلدا می باشد.آش جو مرکزیاز آش های مرسوم و رایج استان مرکزی می توان به آش جو اشاره کرد که با کمی تغییر در طرز تهیه در اکثر شهرستان های استان تهیه و طبخ می شود. اصلی ترین مواد آن جو است که به صورت پوست کنده یا نیم کوب شده در آن به کار برده می شود. علاوه بر آن حبوباتی مثل لوبیا، نخود و عدس و همچنین سبزیجاتی مثل اسفناج، شوید، گشنیز، تره، جعفری در این آش استفاده می‌شود.آش ترخینه کردستان و کرمانشاه، لرستانآش ترخینه به‌عنوان یکی از مفیدترین آش‌های این مناطق شناخته شده است تا جایی که مردم کرد از آن به عنوان یک واکسیناسیون کامل در جهت حفظ و مراقبت از خود در مقابل سرما استفاده می نمایند. این آش در برخی شهر های دیگر نیز تهیه و طبخ می شود اما طرز تهیه اصولی آن متعلق به کرمانشاه و کردستان است.آش شله مشهدیاز اصیل ترین و فوق العاده ترین آش های شهر مشهد که در عزاداری ها و نذری های ماه محرم و ایام صفر تهیه و توزیع می شود آش شله نام دارد. اصلی ترین مواد این آش گوشت قرمز می باشد که در کنار آن از حبوبات برنج و بلغور گندم ادویه و پیاز فراوان به کار برده می شود ناگفته نماند که مدت زمان زیادی برای تهیه این آش نیاز است.آش شولی یزدآش شولی لذیذترین غذای یزدی به شمار می رود که در شهر های دیگر هم طرفداران زیادی به خود اختصاص داده است این آش یکی از محبوب ترین آش های اهالی این منطقه می باشد که با استفاده از سرکه، چغندر، پیاز، عدس، سبزی آش و غیره تهیه می شود.آش ماست جنوباز آش های خوشمزه و لذیذ و در عین حال مقوی که مختص فصل گرم سال است می توان به آش ماست اشاره کرد که البته در شهرهای شمالی نیز پرطرفدار است. اما شهرهای جنوبی مثل بوشهر، خوزستان و استان فارس به عنوان مهمترین شهرهایی که این آش را به طور مستمر استفاده می کنند شناخته شده اند.آش ترش مازندرانآش سیاه یا آش ترش جزو آش های محلی مازندرانی ها به شمار می رود و اغلب مواقع در فصل پاییز و زمستان مخصوصا در مناسبت های مهمی مثل شب یلدا و چهارشنبه سوری پخته می شود. مازندرانی ها در گذشته در تهیه این آش از ۴۰ نوع گیاه استفاده می‌کردند و امروزه با استفاده از موادی همچون سبزی آش، شکر، برنج، سیر، رب انار و… این غذا را درست می کنند.آش سیرابی اراکاگر جزو افرادی هستید که به سیرابی علاقه مند هستید حتما برای یکبار هم که شده طعم لذیذ آش سیرابی را هم تجربه کنید چرا که یک طعم خاص و متفاوتی داشته و ارزش یکبار خوردن را دارد. در تهیه این غذای خوشمزه و پرطرفدار موادی همچون برنج، سیر، گندم، جو پوست کنده، عدس، نخود، لوبیا و… استفاده می شود.آش گوجه فرنگی تبریزاز خوشمزه ترین آش های استان آذربایجان شرقی آش گوجه فرنگی نام دارد که در تبریز آن را با نام بامادور آشی یا آبغوره آشی می شناسند. این غذای خوشمزه هر شهری به گونه‌ای پخته می‌شود. اما اصالت آن به تبریز برمی گردد و مواد اصلی تشکیل دهنده آن گوجه فرنگی، برنج و آبغوره می باشد.آش قلقل یا آش غلغل شوشتریکی از آش های محلی و پرطرفدار شهرستان شوشتر که در ایام ماه مبارک رمضان برای وعده افطار تدارک دیده می شود آش قلقل نام دارد که به ثبت ملی نیز رسیده است و جزو آن دسته از غذاهای محلی به شمار می رود که در بین گردشگران و توریست ها نیز محبوب است.آش غلور بیرجندآش محلی غلور بیرجند در مراسم های عزاداری و نذری بیشتر رایج است و در پخت آن از حبوبات، بلغور گندم، پیاز، زعفران، گوشت و… استفاده می شود. جالب است بدانید اضافه کردن روغن حیوانی و طرز تهیه متفاوت این آش باعث شده است که طعم بی نظیری داشته باشد و مهمتر از همه بسیار مفید و مقوی است.آش ساک گرگانآش محلی گرگان نیز یکی از آش های خوشمزه ای است که در ایام محرم و صفر طرفداران بسیار زیادی پیدا می‌کند و به عنوان نذری در بین مردم پخش می شود. چغندر، سبزی، حبوبات، آبغوره، گوشت چرخ کرده، کشمش و… از جمله موادی هستند که در تهیه این آش به کار برده می شوند و ناگفته نماند که طرز تهیه این غذا بسیار آسان است و جالب است بدانید با توجه به ذائقه تان می توانید از کمی شکر در این آش استفاده نمایید تا مزه اش به شیرینی بزند.آش آلو ساوهیکی دیگر از آش های پرطرفدار و محبوب ایرانی که اشتها برانگیز است آش آلو نام دارد. این آش خوش طعم متعلق به ساوه است استفاده از آلو در این آش موجب می شود که طعم آن ملس شود البته این موضوع بیشتر بستگی به نوع آلویی دارد که در آن استفاده می شود یکی از خاصیت های مهم ایناش کاهش فشار خون و تب بر بودن آن است و به خاطر طبع معتدل و خنکی که دارد غذایی مفید برای فصل تابستان و پاییز به شمار می رود.

بیشتر بخوانید
نکات مربای به؛ راز قرمز شدن، شکرک نزدن و له نشدن آن
لینک کوتاه : https://rouyeshemrouz.ir/?p=26542

برچسب ها

خبرهای مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها