انواع حلوای مجلسی خوشمزه و مدرن برای مراسم ختم و نذریحلوا در گذشته یکی از محبوب ترین دسرهای سنتی و اصیل بوده است که در شهرهای مختلف ایران با دستورهای متنوعی طبخ می شده است. همچنان هم حلوا پای ثابت سفره های نذری، مراسم های مذهبی، مراسم های سوگواری و ختم، افطار و سحر ماه مبارک رمضان، نذری ماه محرم و… ما ایرانی ها است.انواع حلوا با طعم های متفاوت اغلب با ماده اصلی آرد تهیه می شوند و سپس شکر، زعفران و…به آن می افزایند. حلوا زرده همدان، حلوا شیر خشک عربی، حلواهل تبریز، حلوای هویج، حلوای شیره انگور، حلوای آناناس، حلوای زعفرانی،حلوای شیر،حلوای سیاه اردبیل و… از انواع حلواها هستند که می توانید در خانه برای مراسمات خود تهیه نمایید. "طرز تهیه حلوا ساده تصویری و با آموزش مرحله به مرحله"را در بخش های قبلی آموزش آشپزی نمناک داشتیم و حالا در ادامه شما را با طرز تهیه انواع دیگری از حلوا آشنا می کنیم.طرز تهیه حلوا زعفرانیبرای تهیه "حلوای زعفرونی" که یکی از دسرهای محبوب ایرانی به ویژه در ماه رمضان است، باید چند مرحله ساده را طی کنید.ابتدا شربت حلوا را درست کنید؛ دو و نیم لیوان آب و یک و نیم لیوان شکر را مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا شکر کامل حل شود و شربت شفاف بجوشد.سپس کمی زعفران دم کرده و یک چهارم لیوان گلاب اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.در مرحله بعد، دو لیوان آرد الک شده را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود.لازم به ذکر است که توجه کنید حرارت نباید بالا باشد تا آرد نسوزد و طعم حلوا تلخ نشود.طرز تهیه حلوا زرده همدانبرای تهیه حلوای زرده همدان کافیست ۱۰ عدد زرده تخم مرغ را کاملاً هم زده و سپس نصف لیوان شکر را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید تا کاملاً یکدست و کرمی رنگ شود.حالا مخلوط را روی حرارت غیر مستقیم قرار داده و ۲ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را به آرامی به آن اضافه کنید تا به قوام برسد.در مرحله بعد ۲ قاشق چای خوری زعفران دمکرده و یک چهارم لیوان گلاب را به مخلوط اضافه کنید.وقتی ترکیب به غلظتی رسید که رد قاشق روی حلوا بماند، آن را داخل قیف یا ظرف دلخواه ریخته و تزیین کنید و نوش جان نمایید.طرز تهیه حلوای هویجبرای درست کردن این حلوا که گاهی به عنوان "حلوای نذری" هم در نظر گرفته می شود، چند عدد هویج را پوست بگیرید که معمولاً نیم کیلو یا ۵ عدد هویج کفایت می کند.آن را به صورت نگینی خرد کنید و داخل قابلمه بریزید و یک لیوان آب داخل آن ریخته و اجازه دهید که روی حرارت پخته و نرم شود و بعد آب اضافی آنها را گرفته و پوره کنید.سپس نصف لیوان گلاب و نصف لیوان آب را به این پوره اضافه کنید.کمی شکر هم داخل مخلوط کن اضافه کرده تا مواد با یکدیگر ترکیب شوند. اگر در منزلتان مخلوط کن ندارید، می توانید داخل غذاساز هم این کار را انجام دهید.سپس تمام این ترکیب را روی حرارت قرار داده و یک قاشق مرباخوری هل و زعفران دم کرده به اندازه ۳ قاشق غذاخوری هم به آن اضافه کنید؛ تا جایی آن را روی حرارت نگه دارید تا شکر به اندازه کافی حل شده باشد که معمولاً بعد از دو دقیقه با حرارت بالا شکر حل می شود.بلافاصله پس از به جوش آمدن آن، شعله را خاموش کرده و اجازه دهید کمی خنک شود.حال یک ماهتابه را روی اجاق گاز قرار داده، داخل آن آرد ریخته و تفت دهید. نیازی به روغن نیست و کافیست بوی خامی آرد را بگیرید که بعد از ۵ الی ۶ دقیقه کارتان به اتمام می رسد.حال نصف لیوان شکر و مقداری روغن را به آرد اضافه کنید.مخلوط هویج را هم کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یک مخلوط یکنواخت داشته باشید.حال میتوانید ۲ قاشق چایخوری زعفران دم کرده هم به آن اضافه کنید تا کمی خوش رنگتر شود.بعد از اینکه حلوای شما کمی سفت شد، باید آن را به صورت گهوارهای تکان دهید تا به راحتی فرم بگیرد.طرز تهیه حلوا شیربرای تهیه حلوای شیر، ابتدا یک پیمانه شکر را در قابلمهای بریزید؛ سپس دو پیمانه شیر به آن اضافه کرده و هم بزنید.یک چهارم قاشق چای خوری پودر هل را با یک یا دو عدد دانه هل به مخلوط اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کامل حل شود و مایع بجوشد. قبل از رسیدن به نقطه جوش، حرارت را خاموش کنید.۳ تا ۵ قاشق غذا خوری زعفران دمکرده غلیظ و نصف پیمانه گلاب را به مایع اضافه کنید.یک پیمانه آرد را روی حرارت تفت دهید تا بوی خامی از بین برود و رنگ آن تغییر کند.مراقب باشید که آرد نسوزد و پس از تفت دادن، آرد را الک کنید تا گلوله نشود.در نهایت ۵۰ گرم کره را به آرد اضافه کرده و دو الی سه دقیقه هم بزنید.سپس شربت آماده شده را با نصف پیمانه گلاب به تدریج به آن اضافه کنید و مخلوط کنید تا به سفتی مورد نظر برای حلوا برسید.طرز تهیه حلوا دو رنگ زنجبیلیبرای تهیه حلوا دو رنگ زنجبیلی ابتدا ۴ پیمانه آرد سفید قنادی را الک کنید و سپس داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. تفت دادن آرد باید با حوصله و دقت انجام شود تا خامی آن از بین برود که حدود یک ساعت زمان میبرد. حرارت نباید زیاد باشد تا آرد تغییر رنگ ندهد.پس از تفت دادن، ۱ تا ۲ قاشق غذا خوری زنجبیل به آرد اضافه کنید و به مدت یک تا دو دقیقه دیگر روی حرارت تفت دهید.در مرحله بعد یک قاشق چای خوری پودر هل و دو پیمانه پودر قند به مخلوط اضافه کنید.حالا یک رینگ با ابعاد ۲۰ در ۲۰ سانتی متر آماده کنید. مقدار کمی روغن را روی حرارت قرار دهید و به آن پودر کاکائو بزنید تا کاملاً با یکدیگر حل شده و مخلوط شوند.این روغن شکلاتی را بعد از یک دقیقه از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن، پودر قند را روی آن الک کنید.مخلوط شکلاتی را روی لایه حلوای ساده بریزید و به طور کامل پهن کنید.حلوا را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود.در صورت علاقه به طعم شکلات، می توانید مقداری شکلات را به روش بن ماری روی حرارت غیر مستقیم ذوب کرده و روی حلوا بریزید.طرز تهیه حلوا سه آردبرای تهیه حلوا سه آرد، یک پیمانه آرد سفید را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت کم تفت دهید تا رنگ آن از سفید به کرم نخودی تغییر کند.در مرحله بعد مقدار کمی وانیل به اندازه نوک قاشق چای خوری اضافه کنید. در ادامه یک پیمانه آرد برنج به آن بیافزایید و خوب مخلوط کنید.در مرحله بعد، شربت حلوا را آماده کنید. بعد از آماده شدن شربت، آرد تفت داده را دوباره روی حرارت قرار دهید و روغن به آن اضافه کنید.شربت را نیز به تدریج به مخلوط اضافه کرده و سریع هم بزنید تا همه مواد به خوبی با هم ترکیب شوند و "حلوای زنجبیلی بازاری"یکدست و ترد به دست آید.طرز تهیه حلوای سیاه اردبیلبرای تهیه حلوای سیاه اردبیل، یک پیمانه جوانه گندم را آسیاب کرده و با ۴ پیمانه آرد سنگک مخلوط کنید تا خمیری یکدست حاصل شود.خمیر را روی حرارت ملایم قرار دهید و به آرامی هم بزنید؛ این فرآیند ممکن است تا ۶ ساعت طول بکشد.در حین تفت دادن ۱۸۰ گرم کره محلی یا مارگارین به خمیر اضافه کنید.پس از تغییر رنگ حلوا، مقداری ادویه های زنجبیل، دارچین، هل، گلپر، فلفل سیاه، زردچوبه و زیره به آن بیفزایید.سپس ۱۰۰ گرم پودر گردو و ۵۰ گرم پودر کنجد اضافه کنید و در نهایت، ۰.۵ لیتر شیره انگور را به مخلوط بیفزایید و پس از ۵ دقیقه حرارت را خاموش کنید.حلوای شما آماده است و می توانید نوش جان کنید.طرز تهیه حلوا بادام قالبیبرای تهیه حلوای بادام قالبی ۲ و یک چهارم پیمانه آرد را در ماهیتابه بریزید و روی حرارت کم تفت دهید.آرد را به مدت ۵۰ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود؛ سپس آرد تفت داده شده را دوباره الک کرده و به ماهیتابه بازگردانید.در این مرحله ۱۳۰ گرم کره نرم اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا کره کامل ذوب شود و با آرد مخلوط گردد.این مخلوط را به مدت ۵ دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید تا به ترکیب ایدهآل برسید.حرارت را خاموش کرده و ۵ تا ۶ دقیقه صبر کنید و بعد ۱۰۰ گرم پودر بادام، یک تا دو قاشق چای خوری پودر زنجبیل، یک تا دو قاشق سوپ خوری پودر هل و ۱۵۰ گرم پودر قند الک شده را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.در نهایت حدود ۳۰ گرم گردوی نگینی خرد شده را به مخلوط اضافه کنید که انجام این مرحله اختیاری است.طرز تهیه حلوا خرمابرای درستکردن حلوای خرما، ۲۰۰ گرم خرمای بدون هسته و بدون پوست را آماده کرده و آنها را پوره و له کنید.برای پوره کردن خرماها را داخل یک قابلمه بزرگ ریخته و کمی آب جوش به آن اضافه کنید تا روی خرماها پوشانده شود.چند دقیقه صبر کنید تا خرماها نرم شوند و سپس با گوشتکوب آنها را له کنید.در مرحله بعد، ۱۰۰ گرم آرد را داخل تابه بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و ذرات درشتی در آن باقی نماند. سپس روغن مایع یا ۸۰ گرم کره به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا کره ذوب شود و با آرد مخلوط گردد.یک چهارم قاشق چای خوری پودر هل و یک چهارم قاشق چای خوری پودر دارچین را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید؛ سپس پوره خرما و کنجد را به این ترکیب اضافه کرده و کاملاً مخلوط کنید.در نهایت یک قاشق غذاخوری گلاب به آن اضافه کرده و دوباره هم بزنید. حلوا را به شکل گهواره ای تکان دهید تا کاملاً سفت شده و آماده سرو شود. میتوانید از ایده های تزیین حلوا تک نفره برای این نوع حلواها استفاده کنید.طرز تهیه حلوا شکلاتیحلوا شکلاتی یک دسر مجلسی و خوشطعم است که برای تهیه آن، ۱۲۵ گرم آرد سفید قنادی و ۷۰ گرم آرد نخودچی را الک کرده و هر کدام را به صورت جداگانه در ظرفی تفت دهید تا بوی خامی آنها از بین برود.این کار برای آرد سفید ۲۰ دقیقه و برای آرد نخودچی زمان کمتری نیاز دارد؛ سپس آردها را مجدداً الک کنید.۴۰ گرم کره و ۲۵ گرم روغن جامد را به آردها اضافه کرده و روی حرارت قرار دهید تا داغ شوند و با آرد مخلوط شوند.بعد از اینکه حرارت آردها کاهش یافت، پودر قند الک شده را به آنها اضافه کنید؛ سپس یک قاشق چای خوری سر پر پودر هل و پودر دارچین به مخلوط اضافه کنید.در نهایت، ۹۰ گرم شکلات را به روش بن ماری (حرارت غیر مستقیم) ذوب کرده و به ترکیب اضافه کنید.حلوا را به خوبی ورز دهید تا خمیری یکدست حاصل شود.حلوا را روی کاغذ روغنی پهن کنید تا ضخامت آن یک سانتیمتر باشد.دوباره مقداری شکلات را به روش بن ماری ذوب کرده و روی حلوا بریزید.با یک لیستک، پسته، گردو یا پودر نارگیل را به اندازه دلخواه روی آن بپاشید.حلوا را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در یخچال قرار دهید تا آماده سرو شود.طرز تهیه حلوا پستهبرای درستکردن حلوا پسته یک پیمانه آرد سفید را الک کنید و در ماهیتابهای بریزید.آن را روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود؛ مراقب باشید که رنگ آرد تغییر نکند.پس از تفت دادن، آرد را دوباره الک کنید تا لطافت بیشتری داشته باشد. ۵۰ گرم کره و یک چهارم پیمانه روغن جامد به آرد اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا به طور کامل ذوب شده و با آرد مخلوط شود.نصف پیمانه پودر قند الک شده را به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و خوب هم بزنید؛ سپس نصف پیمانه پودر پسته را اضافه کرده و مجدداً مخلوط کنید.در مرحله بعد، نصف قاشق چای خوری پودر هل و یک قاشق غذاخوری گلاب به ترکیب اضافه کنید.اگر می خواهید حلوا رنگ سبزتری داشته باشد، می توانید از رنگ خوراکی استفاده کنید که کاملاً دلخواه است.در نهایت به دلخواه میتوانید ۲ قاشق شیر عسلی به آن اضافه کنید تا طعم خاص و خوشایندی به حلوا بدهید.طرز تهیه حلوای هویج ارومیهبرای تهیه حلوای هویج ارومیه، ۶ تا ۷ عدد هویج متوسط پوست کنده را رنده کنید و داخل تابه بریزید.نصف لیوان شکر به آن اضافه کرده و هم بزنید، سپس درب تابه را بگذارید تا آب بیندازد.بعد از یک ساعت هویج های آب انداخته شده را روی حرارت ملایم قرار دهید.زمانی که آب هویج ها هنوز کاملاً کشیده نشده بود، شیره انگور را اضافه کنید و هم بزنید.کمی پودر هل به آن اضافه کرده و سپس گلوکز بزنید تا رنگ هویج ها شفاف شود.گردوی درشت خرد شده را تفت داده و به مخلوط اضافه کنید. دقت کنید که حلوا حرارت کم داشته باشد و ته نگیرد و آب آن کشیده نشود.ژلاتین را روی آب سرد بپاشید و به روش بن ماری روی حرارت غیر مستقیم حل کرده و به ترکیب اضافه کنید.در مرحله آخر گلاب اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید تا نیم ساعت دم بکشد.حلوا را حداقل ۳ ساعت در یخچال بگذارید تا طعم بهتری پیدا کند.برای نتیجه بهتر پیشنهاد می شود "راز خوشمزه شدن حلوا" که قبلا گفتیم را هنگام پخت رعایت کرده و حلوا یک شب تا صبح در یخچال بماند و سپس سرو شود.طرز تهیه حلوای نثاربرای تهیه حلوای نثار ۲۰۰ گرم آرد سفید قنادی را الک کرده و داخل تابه بریزید.آرد را روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود اما تغییر رنگ ندهد؛ این کار معمولاً ۴۵ دقیقه زمان می برد.سپس ۵۰ گرم آرد نخودچی را الک کرده و به مخلوط اضافه کنید و برای ۱۵ دقیقه دیگر تفت دهید تا حلوا پوک و لطیف شود.پس از آن، آرد ها را مجدداً الک کرده و به ماهیتابه بازگردانید و روی حرارت ملایم قرار دهید.۵۰ گرم کره و ۵۰ گرم روغن مایع را به مخلوط آرد اضافه کنید. کمی بعد یک قاشق غذا خوری پودر هل، یک قاشق غذا خوری گلاب و سه قاشق غذا خوری زعفران دم کرده را به آن بیافزایید و همه مواد را به خوبی ورز دهید تا ترکیب کاملاً یکدست شود؛ سپس مواد را داخل قالب بریزید و کمی فشرده سازی کنید.هر زمان که آماده سرو شد، می توانید آن را با پودر پسته یا پودر گل محمدی تزیین کنید.طرز تهیه رولت حلوابرای تهیه رولت حلوا به چهار عدد تخم مرغ نیاز دارید. سفیده و زرده تخم مرغ ها را جدا کنید.سفیده ها را در ظرفی تمیز و خشک بریزید و با همزن برقی با دور تند بزنید تا کاملاً کف کند؛ سپس ۵۰ گرم شکر را به تدریج به سفیده ها اضافه کرده و هم بزنید تا سفیدهها کمی فرم بگیرند.زرده ها را در ظرفی جداگانه بریزید و ۵۰ گرم شکر به آن ها اضافه کنید؛ سپس یک چهارم قاشق چای خوری وانیل و یک قاشق غذا خوری عسل به ترکیب اضافه کرده و ۲ قاشق غذا خوری آب گرم روی زرده ها بریزید.مخلوط را با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ و یکدست شود.مخلوط زرده ها و سفیده ها را با هم ترکیب کنید و با دور کند همزن مخلوط کنید.۱۰۰ گرم آرد و ۲۰ گرم نشاسته را در سه مرحله داخل ظرف الک کرده و به ترکیب اضافه کنید. با لیسک به صورت دورانی هم بزنید تا مواد یکدست شود.مواد آماده شده را در سینی فر با ابعاد ۳۰ در ۴۰ سانتی متر بریزید.روی یک دستمال تمیز پودر قند الک کنید و رولت را روی دستمال بگذارید.کاغذ روغنی را به آرامی از روی حلوا جدا کنید و قسمت اضافه دستمال را روی رولت برگردانید و شروع به رول کردن کنید.در نهایت رولت را به صورت شیرینی برش بزنید و سرو کنید.طرز تهیه حلوا کفگیریبرای تهیه حلوای کفگیری دو پیمانه آرد سفید را الک کرده و در تابه ای روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود، بدون این که تغییر رنگ دهد.در مرحله بعد ۱۰۰ گرم کره و یک سوم پیمانه روغن جامد را اضافه کرده و خوب هم بزنید.پس از برداشتن تابه از روی حرارت، دو قاشق غذا خوری پودر هل آسیاب شده را به آن اضافه کنید. بعد از خنک شدن مواد، یک پیمانه پودر قند الک شده را روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید.حلوا را به دو قسمت تقسیم کنید و به یکی از آنها ۲ قاشق غذا خوری زعفران دمکرده اضافه کنید تا دو رنگ شود؛ سپس به هر دو قسمت، ۲ قاشق غذا خوری گلاب بیفزایید.حلوا را گوشه تابه جمع کنید، سپس با کفگیر تکه های حلوا را برداشته و در دیسی قرار دهید، به طوریکه هر تکه به اندازه کف کفگیر باشد.برای تزیین می توانید از پودر پسته و گل محمدی استفاده کنید.طرز تهیه تارت حلوابرای تهیه تارت حلوا، ۱۵۰ گرم کره را به صورت تکهای خرد کنید و روی آن ۶۰ گرم پودر قند الک کنید.با همزن برقی روی دور کند هم بزنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند و یکدست گردند؛ سپس یک زرده تخم مرغ و یک چهارم قاشق چای خوری وانیل به مخلوط اضافه کنید.یک دوم قاشق چای خوری پودر هل و یک دوم قاشق چای خوری زعفران دمکرده غلیظ نیز به ترکیب بیافزایید.آرد را روی مواد الک کنید و با استفاده از نوک انگشتان، مواد را به خوبی ترکیب کنید تا شبیه به خرده نان شود.کم کم خمیر را جمع کنید و مراقب باشید زیاد ورز ندهید تا خمیر خشک و سفت نشود.به اندازه یک فندق از خمیر بردارید و داخل قالب تارت بریزید و به طور کامل در قالب پخش کنید.خمیر را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند؛ سپس آن را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید تا آماده شود.طرز تهیه حلوای برشتوک دو رنگبرای تهیه حلوای برشتوک دو رنگ ۳۵۰ گرم آرد سفید قنادی را الک کرده و در تابه ای روی حرارت ملایم قرار دهید تا بوی خامی آرد از بین برود که معمولاً ۴۰ دقیقه تا یک ساعت زمان می برد.بعد ۱۵۰ گرم آرد نخودچی را الک کرده و به ترکیب اضافه کنید. حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر تفت دهید و پس از تفت دادن، ۷ دقیقه صبر کنید تا داغی آرد از بین برود و سپس ۲۰۰ گرم پودر قند را به آن الک کنید.مواد را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. بهتر است از ترازو برای تقسیم دقیق استفاده کنید.هر قسمت را در ظرف جداگانه بریزید و یک قاشق چای خوری پودر هل به هر قسمت اضافه کنید؛ می توانید کمی پودر کاکائو نیز الک کنید.در صورت نیاز یک قاشق گلاب نیز به ترکیب اضافه کرده و مخلوط کنید.در مرحله بعد ۵۰ گرم کره را آب کرده و به ترکیب اضافه کنید. ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم روغن جامد را نیز آب کرده و به تدریج به مواد اضافه کنید تا خمیر سفت شود.به سراغ نصف دیگر مواد بروید و یک قاشق چای خوری پودر هل و یک قاشق غذاخوری گلاب به ترکیب اضافه کنید.۵۰ گرم کره را آب کرده و به مواد اضافه کنید. ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم روغن جامد را نیز آب کرده و به ترکیب بیفزایید.در آخر هم میتوانید بادام خرد شده یا پسته خرد شده را به عنوان تزیین روی حلوا بپاشید.طرز تهیه حلوای نقل دبیبرای تهیه حلوای نقل دبی، یک دوم پیمانه آرد را الک کرده و با یک دوم پیمانه آب مخلوط کنید.خوب هم بزنید تا هیچ گلولهای باقی نماند؛ در صورت ایجاد گلوله از صافی رد کنید و هم بزنید.ترکیب را کنار بگذارید؛ سپس ۳ قاشق سوپ خوری زعفران دم کرده غلیظ را با یک دوم پیمانه گلاب و یک دوم قاشق چای خوری پودر هل ترکیب کنید و کنار بگذارید.یک پیمانه شکر را در تابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر به آرامی آب شود، اما از هم زدن با قاشق پرهیز کنید تا تلخ نشود.پس از ذوب شدن شکر، ۵۰ گرم کره آب شده را به آن اضافه کرده و با کارامل شکر مخلوط کنید؛ سپس ۲ پیمانه شیر به ترکیب بیفزایید.اگر ترکیب سفت شد، درب ظرف را بگذارید تا نرمی خود را بازیابد و سپس ترکیب آرد و آب را به آن اضافه کنید و روی حرارت کم مدام هم بزنید تا ته نگیرد.۲ قاشق سوپ خوری آب جوش را با یک دوم قاشق چای خوری قهوه ترکیب کرده و به مواد بیفزایید و هم بزنید و در نهایت یک دوم پیمانه روغن مایع را در چند مرحله به تدریج اضافه کنید تا حلوا به قوام مطلوب برسد و آماده سرو شود.طرز تهیه کیک حلوای خانگیبرای تهیه کیک حلوای خانگی درون یک قالب تارت با قطر ۲۶ سانتی متر را با روغن کاملاً چرب کنید و کنار بگذارید.چهار عدد تخم مرغ هم دما با محیط را در ظرفی بشکنید.یک چهارم قاشق چای خوری پودر هل و یک چهارم قاشق چای خوری پودر وانیل به آنها اضافه کنید؛ سپس یک پیمانه شکر به تخم مرغ ها بیافزایید و با همزن برقی با دور تند هم بزنید تا به ترکیبی حجیم، کش دار و کرم رنگ برسید.ظرف را با لیسک دورگیری کنید تا بوی زهم از بین برود. دو سوم پیمانه روغن مایع و دو سوم پیمانه شیر را به مخلوط اضافه کنید؛ سپس یک سوم پیمانه گلاب و ۲ قاشق سوپ خوری زعفران دمکرده را به ترکیب اضافه کنید.در چند مرحله مخلوط یک قاشق چای خوری سرپر بیکینگ پودر و آرد را به مواد بیافزایید و دوباره دورگیری کنید.مواد را در قالب کیک بریزید و دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و به مدت ۴۵ دقیقه در فر قرار دهید تا کیک حلوای خوشمزه تان آماده شود.طرز تهیه حلوا زنجبیلی قالبیبرای تهیه حلوا زنجبیلی قالبی ۳۵۰ گرم آرد سفید قنادی (دو و نیم پیمانه) را داخل تابه الک کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. آرد را هم بزنید تا خامی آن از بین برود، بدون این که تغییر رنگ دهد.آرد را به مدت ۵۰ دقیقه تفت دهید و دوباره الک کنید و داخل تابه بریزید تا حلوای یکدستی به دست آید.در این مرحله ۱۰۰ گرم روغن نیمه جامد و ۶۰ گرم کره به آرد اضافه کنید و با حالت ملایم به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا ترکیب کاملاً یکدست و قوامدار شود؛ سپس حرارت را خاموش کرده و ۵ تا ۶ دقیقه صبر کنید.۲۵۰ گرم پودر قند را روی مواد الک کرده و خوب هم بزنید.در مرحله بعد ۲ قاشق سوپ خوری پودر زنجبیل را الک کرده و به مواد اضافه کنید.یک قاشق چای خوری پودر هل تازه نیز به ترکیب اضافه کنید.مقداری گردوی نگینی خرد شده را به حلوا بیفزایید و مواد را به خوبی مخلوط کنید.حالا می توانید حلوا را به شکل دلخواه قالب بزنید و سرو کنید. اگر جزو افراد سردمزاج هستید، علاوه بر این حلوا میتوانید "حلوای ارده" را نیز با رسپی آموزش داده شده در بخش آشپزخانه نمناک، در لیست خود داشته باشید.طرز تهیه حلوا رژیمیبرای تهیه حلوای رژیمی، یک پیمانه پودر پنیر خشک نسبتاً کم چرب را با کمی آب مخلوط کنید و با دست هم بزنید تا کاملاً یکدست شود.در صورت تمایل، یک قاشق غذا خوری روغن نارگیل یا هل به مخلوط اضافه کنید؛ سپس نیم پیمانه کشمش یا خرما را به ترکیب بیفزایید و خوب مخلوط کنید.مواد را در یخچال قرار دهید و اجازه دهید تا سفت شود. حالا حلوای رژیمی شما آماده سرو است.طرز تهیه تر حلوا نخودچیبرای تهیه این حلوا، ابتدا یک پیمانه شکر و نصف پیمانه آب را ترکیب کرده و ۲ تا ۳ قاشق سوپ خوری زعفران دمکرده و نصف پیمانه گلاب به آن اضافه کنید؛ سپس نصف قاشق چای خوری پودر هل را داخل قابلمه بریزید و همه مواد را ترکیب کنید.قابلمه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا شکر کاملاً حل شده و شربتی شفاف بدست آید. شربت را در دمای محیط قرار دهید تا کمی خنک شود.در این مدت، سه چهارم پیمانه آرد سفید را داخل تابه الک کرده و روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی از بین برود؛ مراقب باشید تغییر رنگ ندهد. آرد را دوباره الک کرده و روغن مایع را اضافه کنید.دوباره تفت دهید تا رنگ نخودی پیدا کند؛ سپس آرد نخودچی را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید.در آخر کره را به مخلوط اضافه کنید و سپس شربت خنک شده را کمکم به ترکیب اضافه کرده و خوب هم بزنید. حلوا را روی حرارت ملایم ادامه دهید تا به قوام لازم برسد و آماده سرو شود.طرز تهیه حلوای اوماجبرای تهیه حلوا اوماج باید شربت را آماده کنید. یک و نیم پیمانه شکر را با یک و نیم پیمانه آب ترکیب کرده و به آن یک دوم پیمانه گلاب و مقدار لازم زعفران دم کرده اضافه کنید.چند عدد هل به مخلوط افزوده و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود؛ سپس حرارت را خاموش کرده و شربت را کنار بگذارید تا در دمای محیط خنک شود.در مرحله بعد، دو پیمانه سرپر آرد را در ظرفی بریزید و با دست کاملاً پخش کنید.کمکم یک دوم پیمانه سرخالی شیر را به آرد اضافه کنید، اما مراقب باشید که حالت خمیری نداشته باشد و مانند خرده نان باقی بماند. ترکیب را از صافی رد کنید تا ذرات کوچک جدا شوند و آرد حالت شنی و یکدست پیدا کند.پس از نیم ساعت، آرد را دوباره روی حرارت ملایم تفت دهید. زمانی که به رنگ مورد نظر رسید، یک دوم پیمانه سرخالی روغن را اضافه کنید و یک قاشق از شربت را به ترکیب بیافزایید.کمی زردچوبه هم به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن بهتر شود. در نهایت ماهیتابه را به صورت گهوارهای تکان دهید تا حلوا به بافت دلخواه برسد و آماده سرو شود.اگر برای پخت حلوا عجله دارید، پیشنهاد می کنیم سری به مطلب "طرز تهیه حلوای فوری در نیم ساعت"بزنید.طرز تهیه حلوا مرمری بوتیکییک پیمانه آرد سفید را الک کنید و داخل تابهای روی حرارت ملایم قرار دهید تا تفت بخورد و خامی آرد از بین برود، اما تغییر رنگی نداشته باشد.بعد یک دوم پیمانه آرد نخودچی به آن اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید. ترکیب را دوباره الک کرده و به تابه بازگردانید.۵۰ گرم کره را به مواد اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید.سپس یک سوم پیمانه روغن نیمهجامد به آن بیافزایید و دو دقیقه مواد را با هم هم بزنید.سه چهارم پیمانه پودر قند را الک کرده و به ترکیب بیافزایید؛ سپس یک دوم قاشق چای خوری پودر زنجبیل و یک دوم قاشق چایخوری پودر هل را به ترتیب اضافه کرده و هم بزنید.حلوا را به دو قسمت تقسیم کنید؛ روی یکی ۸۵ گرم شکلات سفید و روی دیگری ۵۰ گرم شکلات قهوهای بریزید. ترکیب را داخل قالب بریزید و یک ساعت در یخچال بگذارید. برای تزیین می توانید از گل محمدی و پودر پسته استفاده کنید.
طرز تهیه حلواهای پرطرفدار؛ از ساده مجلسی تا زعفرانی برای ختم
انواع حلوای مجلسی خوشمزه و مدرن برای مراسم ختم و نذریحلوا در گذشته یکی از محبوب ترین دسرهای سنتی و اصیل بوده است که در شهرهای مختلف ایران با دستورهای متنوعی طبخ می شده است. همچنان هم حلوا پای ثابت سفره های نذری، مراسم های مذهبی، مراسم های سوگواری و ختم، افطار و سحر ماه […]
- 12 بازدید
- بدون دیدگاه