داغ‌ترین‌ها

3

گیاه آقطی سیاه با خواصی شگفت انگیز

  • کد خبر : 28494
  • 25 مهر 1401 - 3:31
گیاه آقطی سیاه با خواصی شگفت انگیز

تاثیر معجزه آسای آقطی سیاه در بهبود بیماری های تنفسیگیاه آقطی، درختچه ای است که ارتفاع آن به ۱۰ متر هم می رسد و از تیره هفت کولان و گیاهی سمی می باشد که گل های آن به رنگ سفید و خوشه ای هستند و در اواخر بهار ظاهر می شوند.این گیاه غالبا در کنار […]


تاثیر معجزه آسای آقطی سیاه در بهبود بیماری های تنفسیگیاه آقطی، درختچه ای است که ارتفاع آن به ۱۰ متر هم می رسد و از تیره هفت کولان و گیاهی سمی می باشد که گل های آن به رنگ سفید و خوشه ای هستند و در اواخر بهار ظاهر می شوند.این گیاه غالبا در کنار جاده ها، حاشیه جنگل ها و در نواحی مرطوب و سایه دار استان های آذربایجان و همدان می روید و برگ های گیاه، به شکل بیضی و دندانه دار است و میوه های آن توت مانند، کوچک و به رنگ سیاه یا ترکیبی از آبی و سیاه هستند. این گیاه خواص درمانی فراوانی در طب سنتی دارد و از گیاه آقطی به شکل جوشانده، دم کرده، شربت، شیره یا سرکه استفاده می شود. این بخش از دنیای خواص خوردنی ها در سلامت نمناک به بررسی خواص آقطی پرداخته ایم.ترکیبات شیمیاییپوست این درختچه و برگ آن دارای مواد زیر است :ساوبوسین Sambucineسامبو نیگرین Sambunigerineکولینسیکوتین Cicutineنیترات پتاسیمدر گل های این گیاه الدرین Elderine و مقدر کمی اسانس وجود دارد.میوه آقطی سیاه دارای مواد زیر است :کریزان تمین Chrysantheminمواد قندیاسانسصمغاسید والریانیکاسید استیکارزش غذایی آقطی سیاه۱۰۰ گرم از میوه تازه این گیاه دارای:۷۳ کالری، ۱۸.۴ گرم کربوهیدرات و کمتر از ۱ گرم چربی و پروتئین است.ویتامین C : در هر صد گرم از میوه این گیاه ۶ الی ۳۵ میلی گرم ویتامین C وجود دارد. این میزان معادل ۶۰% ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن است.فیبر خوراکی: ۱۰۰ گرم از میوه تازه گیاه آقطی دارای ۷ میلی گرم فیبر خوراکی می باشد که این میزان بیش از یک چهارم مورد نیاز روزانه است.اسید فنولیک: این اسید سرشار از آنتی اکسیدان است که موجب کاهش تخریب استرس اکسیداتیو در بدن می شود.فلاونول: گیاه آقطی و آقطی سیاه، شامل آنتی اکسیدان از نوع فلوئنول کورستین، کامپرلو و ایزورامنتین است.آنتوسیانین: آنتوسیانین که موجب سیاه و بنفش شدن میوه آقطی شده دارای آنتی اکسیدانی قوی با خواص ضد التهاب است.طبع آقطی سیاهآقطی سیاه از نظر طب قدیم ایران طبع سرد و خشک دارد.خواص بی نظیر آقطی برای پوستالتیام زخم های اگزمااز کمپرس جوشانده گل های خشک شده آقطی سیاه برای التیام زخم های اگزما استفاده کنید.آقطی برای از بین بردن خارش بدنپوست ساقه آقطی سیاه را در روغن حرارت دهید سپس آن را صاف کنید و بگذارید خنک شود. سپس از این روغن برای از بین بردن خارش بدن استفاده کنید.آقطی برای پاک کردن آرایشدَم کرده آقطی سیاه برای شستن صورت یا پاک کردن آرایش افرادی که پوست حساس دارند، مفید است.ماسک صورت آقطیاز ماسک صورت آقطی برای شادابی پوست، از بین بردن لکه ها و کک و مک صورت و رفع چین و چروک و جوان ماندن پوست استفاده می کنند. چنانچه در بخش سلامت نمناک میخوانید از جوشانده این گیاه نیز برای التیام سریعتر زخم ها استفاده می شود.گل آقطی را با شیر قاطی کرده بجوشانید، صاف کنید و برای پاک کردن پوست صورت از آن استفاده نمایید.گل های خشک شده آقطی سیاه را دم نمایید و مقداری پودر باقلای خشک را در ظرفی ریخته و سپس دم کرده آقطی سیاه را روی آن بریزید و خمیری تهیه نمایید. این خمیر را هر روز یک ربع روی پوست قرار دهید تا پوست شما شاداب و جوان شود. سپس این ماسک را بعد از یک ربع ساعت بشویید.عرق گل آقطی که با آب خیارمخلوط کنید و جهت انسداد منافذ پوست از آن استفاده نمایید.برای مرطوب نمودن پوستتان، کرم آقطی (گل آقطی ۲۰ گرم، گلیسیرین ۱۰ گرم، موم عسل ۷۰ گرم، عرق برگ چنار ۷۰ گرم، بوراکس ۲ گرم) تهیه کنید.خواص آقطی برای مومصرف میوه آقطی سیاه و مالیدن شیره این میوه برای رفع سفید مو و تقویت و افزایش رشد موها مفید است.خواص درمانی آقطی سیاهدرمان روماتیسمآقطی سیاه، برای درمان روماتیسم و تسکین درد مفاصل مفید است.آقطی سیاه برای رفع یبوستآقطی سیاه خاصیت ملینی دارد و برای رفع یبوست در افراد سالخورده و افرادی که انقباضات روده بزرگ در آن ها ضعیف است بسیار مفید می باشد.آقطی برای درمان بواسیردَم کرده برگ های خشک شده آقطی سیاه، برای برطرف کردن درد بواسیر و رفع اسهال ضروری است.ریشه آقطی برای جوش خوردن استخوانبرای جوش خوردن استخوان مصرف دَم کرده ریشه آقطی سیاه بسیار مفید است.آقطی سیاه برای درمان سرماخوردگیدَم کرده گل های خشک شده آقطی سیاه به درمان سرماخوردگی، بیماری های تنفسی و نقرس کمک میکند و برای معالجه برونشیت مفید است. عصاره آقطی سیاه یک درمان ایمن، کارآمد و مقرون به صرفه برای علائم سرماخوردگی است. اگر عصاره آقطی سیاه در طی ۴۸ ساعت اول شروع علائم سرماخوردگی استفاده شود، می تواند مدت زمان دوره سرماخوردگی را به طور متوسط ۴ روز کاهش دهد.آقطی برای بهبود سلاز بخور گل های آقطی سیاه برای بهبود سل استفاده کنید.کاهش علائم عفونت سینوسیآقطی سیاه خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی داردو به درمان عفونت سینوسی کمک می کند.آقطی برای دفع سنگ کلیهآقطی سیاه، سنگ کلیه را دفع و برای درمان بیماری های کلیه و مجاری ادراری مفید است.آقطی برای افزایش شیر مادرانمادران شیرده بهتر است برای افزایش شیر خود آقطی سیاه مصرف کنند.آقطی برای درمان بیماری صرعآقطی سیاه برای درمان بیماری صرع مفید است.آقطی برای کاهش قند خونعصاره گل آقطی سیاه باعث تحریک متابولیسم گلوکز و ترشح انسولین می شود و موجب حذف شکر اضافی از جریان شده و به عضلات و کبد شما کمک می کند تا قند خون طبیعی خود را حفظ کند.فواید آقطی برای کاهش آلرژیگیاه آقطی یک روش مؤثر برای درمان آلرژی نیز محسوب می شود. زیرا گیاه آقطی، برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی و تسکین التهاب، می تواند کمک کننده باشد.آقطی برای مبارزه با سرطانوجود آنتوسیانین ها در آقطی سیاه، سبب خواص درمانی این گیاه شده و می تواند از بروز سرطان جلوگیری کند.آقطی برای سلامتی قلبگیاه آقطی تاثیرات مثبتی بر روی سلامتی قلب و عروق دارد زیرا آب آقطی می تواند سطح چربی خون را کاهش بدهد و کلسترول را به شدت کم کند. مقادیر زیاد فلاونوئید مانند آنتوسیانین ها می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی باشد.گیاه آقطی برای حمایت از سیستم ایمنی بدنگیاه آقطی تعداد گلبول های سفید را افزایش داده و به سیستم دفاعی و ایمنی بدن کمک می کند.طریقه مصرف آقطی سیاهدمنوش آقطی سیاهبرای تهیه این دمنوش ۱۰۰ گرم گل خشک شده آقطی سیاه را در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه دَم بکشد.جوشانده۶۰ گرم پوست ساقه، برگ و یا میوه را در یک لیتر آب ریخته و بگذارید آهسته بجوشد تا حجم آن به نصف برسد. سپس آن را صاف کنید.سرکه آقطی سیاهدر یک لیتر سرکه، ۲۰ – ۱۰ گرم برگ های خشک شده این درختچه را بریزید و بگذارید تا مدت دو هفته بماند و هر روز آنرا بهم بزنید. پس از این مدت آنرا صاف کرده و در شیشه در بسته نگهداری کنید.شیره یا آب میوهمیوه های رسیده آقطی سیاه را فشار داده تا شیره آن خارج شود. برای هر بار مصرف یک قاشق چایخوری از این شیره را در یک لیوان آب بریزید و مصرف کنید.موارد منع مصرف دمنوش آقطی سیاهزیاده روی در مصرف آقطی سیاه، موجب تهوع و ورم روده ها می شود.آقطی سیاه طبع سرد و خشکی دارد و افراد سرد مزاج باید آن را با عسل میل کنند.

بیشتر بخوانید
شربت لاکتولوز برای چیست و چگونه مصرف می شود؟
لینک کوتاه : https://rouyeshemrouz.ir/?p=28494

برچسب ها

خبرهای مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها