داغ‌ترین‌ها

4

طرز تهیه خورش ناردون مجلسی با مرغ

  • کد خبر : 29282
  • 07 دی 1401 - 1:31
طرز تهیه خورش ناردون مجلسی با مرغ

طرز تهیه خورشت ناردون گیلانی با مرغمرغ ناردونی یا خورشت ناردون که به گویش شمالی به آن (کرک انار تیم پهلو) نیز می گویند، یکی از غذاهای محلی شمال کشور و مخصوص شب یلدا است که با شروع فصل انار بیشتر طبخ می‌شود. مازندرانی ها خورشت ناردون تهیه شده با گوشت اردک و غاز و […]


طرز تهیه خورشت ناردون گیلانی با مرغمرغ ناردونی یا خورشت ناردون که به گویش شمالی به آن (کرک انار تیم پهلو) نیز می گویند، یکی از غذاهای محلی شمال کشور و مخصوص شب یلدا است که با شروع فصل انار بیشتر طبخ می‌شود. مازندرانی ها خورشت ناردون تهیه شده با گوشت اردک و غاز و یا پرنده (خوتکا، پرلا و …) را برای نهار عروسی طبخ و از مهمانانشان با این غذای رسمی محلی پذیرایی می کنند.در این بخش از آشپزخانه نمناک رسپی تهیه مرغ ناردونی یا خورشت ناردون به روش شمالی ها را آورده ایم، با ما همراه باشید تا برای شب یلدایتان بتوانید یک غذای خوشمزه محلی طبخ کرده و از آن لذت ببرید.مواد لازم برای تهیه مرغ ناردونی (خورشت ناردون)مواد لازممیزان لازممرغ خرد شده۱ عددپیاز درشت۲ عددرب انار۲ قاشق سوپ خوریانار دون شده۲۵۰ گرمرب گوجه ‌فرنگی۱ قاشق چای خوری سرپرآلو بخارا۱۰۰ گرمزردچوبه۱ قاشق چای خوریفلفل سیاه۱ قاشق چای خورینمک و فلفل قرمزبه مقدار لازمطرز تهیه خورشت ناردون(کرک انار تیم پهلو)مرغ را بشویید و خرد کنید.درون ظرفی تکه های مرغ را برای مزه دار شدن با پیاز خرد شده، فلفل و نمک مخلوط نمایید.بعد حدود دو ساعت تکه های مرغ را از مواد خارج کرده و در روغن کاملا سرخ کنید.درون قابلمه ای پیازها را خرد کنید و تفت دهید.به پیازها زردچوبه، فلفل قرمز، فلفل سیاه را افزوده و همراه با رب گوجه چند ثانیه دیگر تفت دهید تا رب کمی از حالت خامی درآمده و خوشرنگ شود.تکه های مرغ را به قابلمه حاوی پیاز و رب بیافزایید.اکنون در این مرحله انارهای دون شده را همراه کمی نمک به باقی مواد اضافه کنید.سه لیوان آب روی مرغها ریخته و اجازه دهید، به جوش آید.حرارت را ملایم کرده و بگذارید یک ساعت خورشت شما ریز بجوشد.آلوهای خیس خورده و رب انار را بعد از یک ساعت به غذا بیافزایید.نیم ساعت زمان لازم است که خورشت شما جا بیافتد.پس از غلیظ شدن سس خورش مرغ ناردونی غذای شما آماده سرو است.نکات مهم برای تهیه مرغ ناردونپس از مزه دار شدن مرغ ها، آنها را سرخ کنید تا زمان پخت متلاشی نشوند.می توانید از پودر گشنیز، شنبلیله و پاپریکا هم برای مزه دار کردن استفاده کنید.بعد از افزودن دانه های انار در ظرف را نبندید،زیرا اگر در ظرف بسته باشد دانه های انار سفید شده و زیبایی خود را از دست می دهند.اگر رب انار خیلی ترش است، کمی شکر به غذا بیافزایید.اگر رب انار خیلی شیرین است، کمی آبغوره یا آب نارنج استفاده کنید.می توانید دانه های انار ترش یا ملس را خشک یا فریز کرده و در فصلهای دیگر برای خورش ناردونه استفاده کنید.اگر تمایل به استفاده از آلو در خورشت داشتید حتما آن را از قبل خیس کنید.در صورت تمایل می توانید رب گوجه را حذف و تنها رب انار درون خورش ناردون بریزید.استفاده از سیر به همراه پیاز در خورش ناردون طعم آن را خوشمزه تر می کند.افزودن چند گردو به مرغ ناردونی سبب خوش طعم شدن آن می شود.در دستور اصلی این خورشت آلوی ترش جنگلی نیز وجود دارد که در صورت تمایل همزمان با آلوبخارا اضافه میشود.افزودن زعفران اختیاریست.خورشت ناردون را می توان با اردک یا مرغ کامل تهیه کرد.اگر از اردک و یا غاز استفاده کردید زمان بیشتری را باید برای پخت آنها صرف کنید، چون گوشت این حیوانات سفت‌تر است.این خورشت را در کنار برنج سفید سرو کنید.این خورش بسیار خوشمزه است، پس برای شب یلدا حتما امتحان کنید.نکات تکمیلی در مورد خورش ناردونزمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۳۰دقیقه میباشد . خورش ناردون را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید . همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد .

بیشتر بخوانید
طرز تهیه شربت نذری زعفرانی با طعمی لذیذ
لینک کوتاه : https://rouyeshemrouz.ir/?p=29282

برچسب ها

خبرهای مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها